Laringita, o afecțiune simplă, dar care nu trebuie ignorată

Sănătate (Categoria articolului)

Pentru cei mai mulți dintre noi, laringita este o afecțiune simplă, de sezon, pe care o ignorăm de cele mai multe ori. 'Tratamentul este ușor, prevenția - de asemenea, ignorarea însă poate genera multe complicații', ne spune dr. Adina Nicolaescu, medic primar ORL în cadrul Clinicii MEDIS Câmpina (video).

O alimentație corectă, protejarea față de frig și evitarea zonelor aglomerate sunt cele trei măsuri de bază care previn laringita și reduc riscul apariției infecțiilor respiratorii. Laringita poate avea o formă ușoară, dar există și riscul să apară complicații dacă nu este tratată la timp sau corect. 'De la o simplă laringită pe care o ignorăm, se poate ajunge la internarea în spital. Uneori, laringita poate fi confundată cu o infecție mult mai complicată, de exemplu. Auzim de multe ori persoane din jurul nostru spunând că sunt răcite de trei luni și nu le trece cu nimic, că tușesc și sunt răgușite de mai multă vreme sau că nu pot respira noaptea din cauza răcelii. Atunci, deja nu mai putem vorbi de o laringită și trebuie să mergem urgent la medic', a mai afirmat dr. Adina Nicolaescu.

16270 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • petcu vasile 30.10.2016 20:17 super doamna doctorita nicolaescu

Sănătate

1493 vizualizari
29 feb. 2024 20:11

Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Renumitul chirurg Zoltan Galajda a început colaborarea cu Spitalul SanConfind, o colaborare pe care o avea în vedere de mai mulți ani. Dată fiind notorietatea chirurgului ai cărui pacienți vin din toate județele, SanConfind va deveni un centru de referință în chirurgia cardiovasculară din țara noastră. Medicul Zoltan Galajda a absolvit Facultatea de Medicină din Târgu Mureş în anul 1988. Ulterior, specializările în chirurgie generală, cardiacă şi vasculară le-a obţinut în străinătate, în centre medicale de prestigiu. 

2031 vizualizari
03 feb. 2024 19:15

Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

Unul dintre cei mai buni chirurgi bucureșteni cu care colaborează spitalul din Poiana Câmpina încă de la începuturile chirurgiei SanConfind este doctorul Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală și doctor în științe medicale. Este un reputat specialist în chirurgia sânului, specializare pentru care s-a pregătit și în străinătate, un an de zile lucrând în Irlanda, la Galway University Hospital. Are o bogată experiență în chirurgia generală, realizând până în prezent aproximativ 5.000 de operații. Printre ele se numără și operațiile realizate la SanConfind, multe dintre ele în premieră, marea majoritatea reprezentând intervenții laparoscopice. 

Alte stiri recente

298 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

483 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.