Motocicliștii de la HSBM Câmpina reconstruiesc casa (distrusă de incendiu) unei familii din Comarnic

Social (Categoria articolului)

Dincolo de pasiunea lor pentru motoare și muzica rock, dincolo de hainele lor din piele, plete și tatuaje, în viața de zi cu zi aceste persoane sunt ingineri, IT-iști, directori de firme, agenți de vânzări, phihologi etc, dar mai presus de toate sunt OAMENI cu mult suflet. Un gest demn de toată admirația ni l-au oferit, în week-end-ul trecut, motocicliștii câmpineni de la Happy Street Brotherhood MF (HSBMF), care au "uitat" de zilele lor libere și s-au mobilizat pentru a ajuta și cu munca fizică la reconstrucția unei case.

Este vorba despre casa  Mariei Radea, din Comarnic. Femeia și-a pierdut locuința în decembrie 2016, în urma unui incendiu care i-a înghițit toată munca și agoniseala de-o viață. „Fioroșii“ n-au rămas indiferenți atunci când au aflat despre situația femeii și împreună cu Grupul de voluntariat „Pentru Tine!“ au „turat“ motoarele pentru a face ceva concret pentru ea și nu doar a o compătimi. Astfel, au început cu licitația „Cumpără un motociclist, îndeplinește un vis!“, acțiune în urma căreia au adunat peste 1.000 de lei. Banii nu au fost mulți, dar au reprezentat un prim pas în achiziția cimentului și a altor materiale de construcție. Odată cumpărate, Radu Ionescu a sunat mobilizarea membrilor HSBMF, iar cei care au dorit și au putut spune prezent au muncit, sâmbătă, la „făcut” betoane, la turnarea plăcii, tras la nivel și la mutarea BCA-urilor mai aproape de șantier. Un rol important l-a avut și Teo Delaport, reprezentant OZON Smart, care s-a implicat de la căutarea celor mai bune oferte de preț, până la munca fizică. De data aceasta, s-au alăturat și câțiva localnici și rude ale Mariei Radea. Pe lângă dorința de a face un bine, oamenii au socializat, au glumit, și-au refăcut forțele la o masă „câmpenească“ și s-au bucurat de reacția femeii, ale căror ajutoare în ridicarea noii case vin de unde se aștepta mai puțin. Primii au fost cei 26 de copii de la Școala Generală „B.P Hasdeu“ Câmpina, apoi, odată cu mediatizarea cazului, a început să vină sprijin financiar sau de altă natură și de la alți oameni de bine, pentru ca mobilizarea principală fizică, psihică și materială să fie de la o mână de motocicliști.

„Suntem deciși să mergem până la capăt cu acest caz. Nu este deloc ușor, am alergat și alerg cu proiectul pe la diverse firme pentru a obține sponsorizări. Unii au dat, alții ne-au promis. Pentru o casă luată de la zero ai nevoie de multe. Acum, materialele de construcție sunt primordiale. Noi venim cu forță de muncă, dar și aici așteptăm «întăriri». O zi pe șantier face cât o săptămână la sala de forță, doar că accesul e aici gratuit… Merită să te implici în astfel de cazuri. O faci pentru tine, înainte de toate. După o zi de muncă, o zi care ne-a epuizat fizic, bucuria de pe fața femeii ne-a făcut să uităm de tot și să ne gândim la ce avem de făcut săptămâna viitoare“, ne-a mărturisit Radu Ionescu.
Pentru materiale de construcție vor ajunge alți aproape 1.000 de euro, bani obținuți în cadrul Cercului de Donatori Ploiești, din toamnă, în cadrul căruia Grupul de voluntariat „Pentru Tine!“ a pledat și a câștigat cu și pentru cazul Mariei Radea din Comarnic. Cei care vor să se implice în acest caz, îl pot contacta pe Radu Ionescu, cel care se ocupă din toate punctele de vedere de acest proiect, la 0725.339.451.

Text: Liliana Maxim Minculescu
Foto: Teo Delaport

3304 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1090 vizualizari
23 mar. 2024 10:47

Contribuția lunară de întreținere pentru persoanele de la Centrul rezidențial de la Voila se mărește de la aproximativ 3.500 lei la peste 4.000 lei/lunar

Miercuri, 27 martie 2024, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina, pe ordinea de zi se află și un proiect privind majorarea contribuției lunare de întreținere a persoanelor beneficiare ale serviciilor sociale de la Centrul rezidențial de asistență și reintegrare socială a persoanelor fără adăpost de la Voila.

4747 vizualizari
22 mar. 2024 20:31

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat la Olimpiada Națională la Limba și literatura română

4 comentarii

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat pentru Olimpiada Națională la Limba și literatura română, la nivelul întregului județ, numărul elevilor calificați fiind de 29.

Alte stiri recente

176 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

397 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.