Procesiune impresionantă la Câmpina, înaintea Duminicii Floriilor

Eveniment (Categoria articolului)

Sute de credincioși din Câmpina și localitățile învecinate, preoți și măicuțe din parohiile care aparțin de Protoieria Câmpina au participat în această după-amiază la tradiționala Procesiune de Florii. Este un eveniment religios deosebit, organizat an de an în Ajunul Praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, adică înaintea Floriilor, cea mai importantă sărbătoare ce vestește Paștele. Punctul de pornire al procesiunii a fost Biserica "Sfânta Treime" (de la piață). Aici a fost oficiată slujba Vecerniei, apoi au fost sfințiți stâlparii (ramuri de finic și puținele ramuri de salcie pe care le-au găsit credincioșii, având în vedere că am avut o iarnă târzie, iar Paștele este destul de devreme în acest an, pe 8 aprilie).

Credincioșii și preoții prezenți au pornit apoi în alai spre Biserica "Pogorârea Sfântului Duh" (biserica nouă din Parohia "Sfântul Nicolae" din Cartierul Slobozia), procesiunea fiind condusă de părintele protoiereu Grigore Melnic și de părintele arhimandrit David Petrovici - starețul Mănăstirii Caraiman din Bușteni și exarh al mănăstirilor din zona de munte a Arhiepiscopiei Bucureștilor. S-a mers pe traseul Strada Mihai Eminescu - Strada Republicii - Bulevardul Carol I - Bulevardul Nicolae Bălcescu, cu o oprire la intersecția cu Strada Orizontului, în apropierea Bisericii "Sfântul Dimitrie și Sfânta Parascheva", unde preoții au rostit ectenii și rugăciuni. Apoi, alaiul din ce în ce mai numeros s-a îndreptat spre Slobozia, aici fiind întâmpinat de părintele paroh Grigore Meșteroaie. 
La Biserica "Pogorârea Sfântului Duh", a fost rostită ectenia de mulțumire, apoi a fost oficiată slujba de sfințire a icoanei praznicului și de binecuvântare a pelerinilor, iar părintele protoiereu Grigore Melnic a adresat un cuvânt de mulțumire credincioșilor care astăzi și-au mărturisit public credința prin participarea la pelerinaj, această tradiție bisericească ce datează din secolele III-IV și care arată legătura dintre Sâmbăta Învierii lui Lazăr și Sâmbăta Mare a coborârii Domnului în mormânt, culminând cu Duminica Învierii Mântuitorului. O manifestare religioasă deosebită, care marchează începutul urcuşului duhovnicesc din Săptămâna Patimilor spre bucuria Praznicului Învierii Domnului nostru Iisus Hristos. (video)

7319 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3191 vizualizari
02 iul. 2018 20:30

Oaspeți de la Cahul (Republica Moldova) la "Sărbătoarea celor 2 Iulii", la Castelul Hasdeu

La Castelul "Iulia Hasdeu" din municipiul Câmpina a avut loc astăzi "Sărbătoarea celor 2 Iulii", un eveniment cultural organizat pentru al 28-lea an consecutiv. Este sărbătoarea dedicată celor două Iulii care au marcat viața savantului Bogdan Petriceicu Hasdeu, soția și fiica. Este o sărbătoare frumoasă, care reunește personalități ale culturii câmpinene și nu numai, oameni interesați de viața și opera lui Hasdeu, de viața și opera genialei sale fiice.

5717 vizualizari
01 iul. 2018 19:55

MEDI'S Câmpina, la 20 de ani de la înființare

Centrul de Diagnostic și Tratament MEDI'S Câmpina împlinește în aceste zile 20 de ani de la înființare. Prima clinică privată din Câmpina s-a dezvoltat în timp, iar astăzi include și centrul de la Ploiești, dar și Fundația MEDI'S al cărei președinte este medicul chirurg Călin Tiu, doctor în științe medicale și membru al Societății Europene a Chirurgilor. Aniversarea MEDI'S a fost marcată printr-un simpozion care a avut ca temă principală "Hipertensiunea arterială" și o petrecere la care au participat medicii prezenți la simpozion, precum și echipa MEDI'S.

Alte stiri recente

1927 vizualizari
18 iul. 2018 12:20

Amintiri din Câmpina de altădată - secția de box a Clubului Energia

1 comentarii

Dacă se va încumeta cineva vreodată să scrie o istorie completă a sportului câmpinean, Clubul Energia al Atelierelor Centrale Câmpina (fosta ACC, actuala societate Cameron) va figura la loc de cinste. Energia a reprezentat mulți ani o adevărată pepinieră de talente sportive. Iar secția de box a strălucit peste toate celelalte secții ale clubului.

2252 vizualizari
18 iul. 2018 08:14

Locuri de muncă vacante în Câmpina şi împrejurimi la 17 iulie 2018

Informaţiile sunt furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova. Detalii puteţi obţine de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.