Procesiune impresionantă la Câmpina, înaintea Duminicii Floriilor

Eveniment (Categoria articolului)

Sute de credincioși din Câmpina și localitățile învecinate, preoți și măicuțe din parohiile care aparțin de Protoieria Câmpina au participat în această după-amiază la tradiționala Procesiune de Florii. Este un eveniment religios deosebit, organizat an de an în Ajunul Praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, adică înaintea Floriilor, cea mai importantă sărbătoare ce vestește Paștele. Punctul de pornire al procesiunii a fost Biserica "Sfânta Treime" (de la piață). Aici a fost oficiată slujba Vecerniei, apoi au fost sfințiți stâlparii (ramuri de finic și puținele ramuri de salcie pe care le-au găsit credincioșii, având în vedere că am avut o iarnă târzie, iar Paștele este destul de devreme în acest an, pe 8 aprilie).

Credincioșii și preoții prezenți au pornit apoi în alai spre Biserica "Pogorârea Sfântului Duh" (biserica nouă din Parohia "Sfântul Nicolae" din Cartierul Slobozia), procesiunea fiind condusă de părintele protoiereu Grigore Melnic și de părintele arhimandrit David Petrovici - starețul Mănăstirii Caraiman din Bușteni și exarh al mănăstirilor din zona de munte a Arhiepiscopiei Bucureștilor. S-a mers pe traseul Strada Mihai Eminescu - Strada Republicii - Bulevardul Carol I - Bulevardul Nicolae Bălcescu, cu o oprire la intersecția cu Strada Orizontului, în apropierea Bisericii "Sfântul Dimitrie și Sfânta Parascheva", unde preoții au rostit ectenii și rugăciuni. Apoi, alaiul din ce în ce mai numeros s-a îndreptat spre Slobozia, aici fiind întâmpinat de părintele paroh Grigore Meșteroaie. 
La Biserica "Pogorârea Sfântului Duh", a fost rostită ectenia de mulțumire, apoi a fost oficiată slujba de sfințire a icoanei praznicului și de binecuvântare a pelerinilor, iar părintele protoiereu Grigore Melnic a adresat un cuvânt de mulțumire credincioșilor care astăzi și-au mărturisit public credința prin participarea la pelerinaj, această tradiție bisericească ce datează din secolele III-IV și care arată legătura dintre Sâmbăta Învierii lui Lazăr și Sâmbăta Mare a coborârii Domnului în mormânt, culminând cu Duminica Învierii Mântuitorului. O manifestare religioasă deosebită, care marchează începutul urcuşului duhovnicesc din Săptămâna Patimilor spre bucuria Praznicului Învierii Domnului nostru Iisus Hristos. (video)

9848 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1239 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

2066 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

Alte stiri recente

6 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

77 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.