Descinderi ale mascaților la Câmpina și Poiana Câmpina pentru prinderea unor escroci care "cumpărau" cărți în numele Școlii de Poliție și Inspectoratului Școlar Județean

Social (Categoria articolului)

Este o poveste aproape incredibilă, dar vă asigurăm că este cât se poate de reală. Mai multe persoane s-au prezentat la Editura VOX din București dându-se drept reprezentanți fie ai Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina, fie ai Inspectoratului Școlar Județean Prahova. Au comandat cărți multe pentru care au eliberat chiar și facturi care aveau ștampila instituțiilor menționate. Ștampile false, bineînțeles. Și au încasat comisioane bune.

Pentru că parteneriatul propus de escroci Editurii VOX era condiționat de un comision. Ceva de genul, cumpăram de la voi, vă facem vânzare bună, dar ne achitați comisioanele de rigoare. Iar aceste comisioane erau încasate de cei ce se dădeau drept reprezentanți ai Școlii de Poliție și Inspectoratului Școlar Județean. Și treaba a mers bine o perioadă, până când editura și-a dat seama că tot le dă escrocilor cărți, le plătește și comisioanele, dar banii pe acele cărți nu se încasează. Editura VOX a început să someze Școala de Poliție din Câmpina și Inspectoratul Școlar să achite facturile pentru cărțile cumpărate. Cărți despre care cele două instituții bineînțeles că nu știau nimic. Și așa s-a declanșat ancheta. În numele Școlii de Poliție au fost comandate cărți în valoare de 3,5 milioane lei, iar în numele Inspectoratului Școlar Județean - în valoare de 200.000 lei. Având în vedere și comisioanele plătite, prejudiciul total se ridică la peste 5 milioane de lei. Iată comunicatul de presă al DIICOT: 

"La data de 08.03.2017, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti, împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, au efectuat 5 percheziții domiciliare pe raza județului Prahova, respectiv a municipiului Câmpina şi a comunei Poiana Câmpina, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de înșelăciune în domeniul achizițiilor și livrărilor de fond de carte. În cauză există suspiciunea rezonabilă că, la finele anului 2015, liderul grupului infracţional organizat a indus în eroare reprezentantul legal al unei societăți comerciale care are ca obiect de activitate vânzarea de fond de carte, creând falsa impresie că poate influența factori de decizie din cadrul unor instituții publice sau alte societăți comerciale, în vederea achiziționării de cărți. 
Ceilalți membri ai grupării (în realitate rude sau apropiați ai liderului) au  fost prezentați ca fiind reprezentanți ai persoanelor juridice care ar fi urmat să beneficieze de încheierea unor contracte de cumpărare de fond de carte. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de peste 5 milioane de lei.
La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Ploieşti au fost aduse în vederea audierii un număr de 6 persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul jandarmilor Grupării Mobile ”Matei Basarab” Ploiești. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie".

La adresele din Câmpina și Poiana Câmpina unde s-au efectuat percheziții, procurorii au găsit nu doar bani despre care se crede că au fost obținuți în urma înșelătoriilor, ci și arme și muniție. Două persoane au fost reținute, iar celelalte trei au primit control judiciar pentru 60 de zile. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și constituire de grup infracțional organizat.

9950 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1616 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

835 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

833 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

166 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.