Semafoarele din Câmpina au luat-o razna. Și nu le "tratează" nimeni

Actualitate (Categoria articolului)

Bulevardul Carol I, la ceas. Dacă ești din Câmpina, știi că nu funcționează culoarea verde a semaforului pentru mașini, pe sensul de mers spre Casa Cărții. Dacă nu ești din Câmpina, atunci ai o problemă. Stai și aștepți să apară verdele, dar descoperi că se face galben și apoi roșu. Pietonii se uită la tine ciudat, iar ceilalți șoferi te claxonează și te apostrofează ca să te trezești. Fix în mijlocul Câmpinei.

În intersecția de la ABC (Bulevardul Carol I cu Strada Republicii), semaforizarea este un risc pentru șoferi și pietoni. În momentul în care un conducător auto vine pe Bulevardul Carol I, dinspre peco, şi intenţionează să vireze la dreapta, pe Republicii - Mihail Kogălniceanu, diferenţa dintre momentul în care poate face acest lucru şi momentul în care pietonii primesc „verde” pentru a putea traversa este extrem de scurtă, de doar câteva secunde. Astfel că, de cele mai multe ori, şoferii sunt nevoiţi să frâneze brusc, iar dacă există doar un moment de neatenţie, se poate ajunge la accidente.
Intersecția de la Casa Tineretului (Bulevarul Bălcescu cu Strada Orizontului) - aici nu există semafor deasupra străzii, pe Orizontului, o stradă pe care circulă mașini mari și care, de multe ori, "acoperă" semafoarele laterale. Avem doar un suport metalic, atașat stâlpului de pe trotuar, iar din suport ies cablurile aferente, cele necesare unui viitor semafor.
În aceeași zonă, conducătorii auto care vin de pe Bd. Bălcescu și vor să facă dreapta pe Orizontului se plâng de faptul că nu există semafor intermitent la dreapta, astfel încât să nu fie nevoie să aștepte schimbarea semaforului pentru cei care merg spre centru. Există fir tras pentru un astfel de semafor, dar atât.
În intersecția de la Casa Cărții, nu funcționează culoarea roșie a semaforului pentru pietoni de la intrarea spre Bulevardul Culturii. Mai exact, semaforul din colț, de la Soldat. Pietonii care vin dinspre Milia au în față un semafor... negru. Unii cred că nu funcționează deloc și traversează punându-și viața în pericol și stârnind furia conducătorilor auto. Ar fi atât de simplu de rezolvat această problemă, dacă ar exista un minim interes din partea autorităților.
Pe Calea Doftanei, între Școala Centrală și Răcitor. Semaforul de pe sensul de mers spre Rafinărie este fix în bătaia vântului. În partea superioară se mai ține doar într-un fir.
Toate aceste probleme ne-au fost semnalate de cititorii noștri, iar noi le transmitem mai departe cu speranța că vor fi rezolvate.

S-a introdus semaforizare în două noi intersecții din Câmpina - Bulevardul Culturii cu Strada Plevnei și Toma Ionescu cu Ana Ipătescu. Lucrările sunt finalizate de mai multă vreme, dar semafoarele nu funcționează. "În condițiile în care se vor monta contoarele electrice astăzi și mâine, așa cum avem promisiune de la Electrica, semafoarele din cele două intersecții vor deveni funcționale cel mai târziu săptămâna viitoare", este explicația pe care am primit-o de la reprezentanții Primăriei Câmpina.

4419 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1025 vizualizari
20 mar. 2018 21:55

Din groapă în groapă, pe Strada Orizontului din municipiul Câmpina

Dezastru este puțin spus pentru a descrie această stradă, Orizontului, numită și centura ocolitoare a Câmpinei. O centură ocolitoare... de ocolit, dacă acest lucru ar fi posibil. Mergând pe Orizontului, am trăit senzația întoarcerii în timp, pentru că undeva, în subconștient, parcă exista ceva care nu te lasă să crezi că ești, totuși, în anul 2018, într-un municipiu.

1978 vizualizari
20 mar. 2018 19:18

Cum au ajuns Casa Tineretului, Spitalul Municipal Câmpina și Liceul Energetic să lucreze cu aceeași firmă de termopane, la cererea primarului Horia Tiseanu

4 comentarii

Una dintre acuzațiile aduse de procurorii DNA primarului Horia Tiseanu este aceea privind traficul de influență, lucru pe care îl știm deja cu toții. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, primarul Câmpinei a facilitat obținerea, de către o societate comercială din Ploiești, a unor contracte de lucrări la Casa Tineretului, Spitalul Municipal și chiar Liceul Tehnologic Energetic. "În schimbul acestui sprijin am stabilit de comun acord cu acesta fie să-i remit un anumit procent din valoarea lucrărilor contractate, fie să-i execut gratuit lucrări de tâmplărie la imobilele pe care le deținea", este declarația principalului martor din dosar.

Alte stiri recente

1913 vizualizari
20 mar. 2018 20:52

Orizontului 28, o bucățică tristă din Câmpina de astăzi

Câmpina, Strada Orizontului, nr. 28. Pare a fi adresa capătului de civilizație. Aici, lângă fosta rampă de gunoi a localității, se află o casă. Jumătate din imobil aparține Primăriei, iar în cealaltă jumătate locuiesc patru familii care și-au cumparat spațiile respective cu mulți ani în urmă. Anul acesta, de la bugetul local s-au alocat bani pentru demolarea "jumătății" care aparține Primăriei. Am fost acolo și ceea ce am văzut depășește orice imaginație. Orizontului 28 este o bucățică tristă, jenantă, dezamăgitoare din Câmpina de astăzi.

2126 vizualizari
19 mar. 2018 17:21

Avantajele și beneficiile produselor MartiDerm aduse în România de Medimfarm

De peste 60 de ani, MartiDerm dezvoltă formule inovatoare pentru o piele frumoasă și sănătoasă. Tratamentele anti-îmbătrânire au o concentrație mare de ingrediente active, care dau rezultate vizibile pe termen scurt și lung. Produsele MartiDerm pot fi folosite pentru toate tipurile de ten, iar despre avantaje și beneficii ne vorbește Elena Dragomir, farmacist principal la Medimfarm Câmpina. De altfel, Medimfarm este unic importator și distribuitor în România al produselor MartiDerm prin rețeaua de farmacii și online pe www.medimfarm.ro. În clipul video puteți vedea modul de utilizare a fiolelor MartiDerm. (P)