Semafoarele din Câmpina au luat-o razna. Și nu le "tratează" nimeni

Actualitate (Categoria articolului)

Bulevardul Carol I, la ceas. Dacă ești din Câmpina, știi că nu funcționează culoarea verde a semaforului pentru mașini, pe sensul de mers spre Casa Cărții. Dacă nu ești din Câmpina, atunci ai o problemă. Stai și aștepți să apară verdele, dar descoperi că se face galben și apoi roșu. Pietonii se uită la tine ciudat, iar ceilalți șoferi te claxonează și te apostrofează ca să te trezești. Fix în mijlocul Câmpinei.

În intersecția de la ABC (Bulevardul Carol I cu Strada Republicii), semaforizarea este un risc pentru șoferi și pietoni. În momentul în care un conducător auto vine pe Bulevardul Carol I, dinspre peco, şi intenţionează să vireze la dreapta, pe Republicii - Mihail Kogălniceanu, diferenţa dintre momentul în care poate face acest lucru şi momentul în care pietonii primesc „verde” pentru a putea traversa este extrem de scurtă, de doar câteva secunde. Astfel că, de cele mai multe ori, şoferii sunt nevoiţi să frâneze brusc, iar dacă există doar un moment de neatenţie, se poate ajunge la accidente.
Intersecția de la Casa Tineretului (Bulevarul Bălcescu cu Strada Orizontului) - aici nu există semafor deasupra străzii, pe Orizontului, o stradă pe care circulă mașini mari și care, de multe ori, "acoperă" semafoarele laterale. Avem doar un suport metalic, atașat stâlpului de pe trotuar, iar din suport ies cablurile aferente, cele necesare unui viitor semafor.
În aceeași zonă, conducătorii auto care vin de pe Bd. Bălcescu și vor să facă dreapta pe Orizontului se plâng de faptul că nu există semafor intermitent la dreapta, astfel încât să nu fie nevoie să aștepte schimbarea semaforului pentru cei care merg spre centru. Există fir tras pentru un astfel de semafor, dar atât.
În intersecția de la Casa Cărții, nu funcționează culoarea roșie a semaforului pentru pietoni de la intrarea spre Bulevardul Culturii. Mai exact, semaforul din colț, de la Soldat. Pietonii care vin dinspre Milia au în față un semafor... negru. Unii cred că nu funcționează deloc și traversează punându-și viața în pericol și stârnind furia conducătorilor auto. Ar fi atât de simplu de rezolvat această problemă, dacă ar exista un minim interes din partea autorităților.
Pe Calea Doftanei, între Școala Centrală și Răcitor. Semaforul de pe sensul de mers spre Rafinărie este fix în bătaia vântului. În partea superioară se mai ține doar într-un fir.
Toate aceste probleme ne-au fost semnalate de cititorii noștri, iar noi le transmitem mai departe cu speranța că vor fi rezolvate.

S-a introdus semaforizare în două noi intersecții din Câmpina - Bulevardul Culturii cu Strada Plevnei și Toma Ionescu cu Ana Ipătescu. Lucrările sunt finalizate de mai multă vreme, dar semafoarele nu funcționează. "În condițiile în care se vor monta contoarele electrice astăzi și mâine, așa cum avem promisiune de la Electrica, semafoarele din cele două intersecții vor deveni funcționale cel mai târziu săptămâna viitoare", este explicația pe care am primit-o de la reprezentanții Primăriei Câmpina.

4635 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1790 vizualizari
18 sep. 2018 20:11

Primarul Horia Tiseanu a pierdut contestaţia la Curtea de Apel. Dosarul se întoarce la Tribunalul Prahova, unde va începe judecata pe fond

În toamna anului trecut, primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, era chemat la DNA, alături de alte persoane, fiind acuzat ulterior de fapte de corupţie. În primăvara acestui an, DNA a finalizat cercetările şi a trimis dosarul la Tribunalul Prahova. A trecut de Camera Preliminară, iar apoi Horia Tiseanu a contestat decizia judecătorului de la Camera Preliminară, prin care, practic, se dispunea începerea judecăţii pe fond.

1853 vizualizari
18 sep. 2018 17:38

Niciun lider liberal la deschiderea "Serbărilor Toamnei" 2018. Primarul Horia Tiseanu, înconjurat de PSD și ALDE

1 comentarii

Deschiderea oficială a Festivalului "Serbările Toamnei" a fost întotdeauna un foarte bun prilej pentru oamenii politici de a coborî în rândul maselor şi apoi de a urca pe scenă pentru a transmite mesaje câmpinenilor. Și au venit politicieni și la ediția 2018 a festivalului, dar niciun lider de la județ din partea PNL, partid al cărui membru este primarul Horia Tiseanu.

Alte stiri recente

1439 vizualizari
18 sep. 2018 21:48

Câmpina, România 100. Pasajul pietonal şi restaurantul "Victoria" de ieri, pasajul pietonal şi complexul comercial de azi

Din fericire, există încă destule fotografii, unele mai vechi, altele mai noi, cu zona centrală a Câmpinei, mai ales a Bulevardului Carol I şi a ceea ce în zilele noastre numim "Pasajul de la Ceas".

1717 vizualizari
18 sep. 2018 21:41

Serbările Toamnei 2018. Spectacolul din cea de-a doua seară a festivalului

Dacă prima seară a Festivalului "Serbările Toamnei" - Câmpina 2018 a fost dedicată folclorului, în cea de-a doua seară ritmurile s-au schimbat radical și am avut hip-hop, dance, pop rock. Au cântat, în ordinea intrării pe scenă, Alama, Pacha Man, Cabron, Adda și Voltaj. Iar publicul a fost poate mai puțin numeros ca în anii precedenți, dar cu siguranță la înălțime.