Semafoarele din Câmpina au luat-o razna. Și nu le "tratează" nimeni

Actualitate (Categoria articolului)

Bulevardul Carol I, la ceas. Dacă ești din Câmpina, știi că nu funcționează culoarea verde a semaforului pentru mașini, pe sensul de mers spre Casa Cărții. Dacă nu ești din Câmpina, atunci ai o problemă. Stai și aștepți să apară verdele, dar descoperi că se face galben și apoi roșu. Pietonii se uită la tine ciudat, iar ceilalți șoferi te claxonează și te apostrofează ca să te trezești. Fix în mijlocul Câmpinei.

În intersecția de la ABC (Bulevardul Carol I cu Strada Republicii), semaforizarea este un risc pentru șoferi și pietoni. În momentul în care un conducător auto vine pe Bulevardul Carol I, dinspre peco, şi intenţionează să vireze la dreapta, pe Republicii - Mihail Kogălniceanu, diferenţa dintre momentul în care poate face acest lucru şi momentul în care pietonii primesc „verde” pentru a putea traversa este extrem de scurtă, de doar câteva secunde. Astfel că, de cele mai multe ori, şoferii sunt nevoiţi să frâneze brusc, iar dacă există doar un moment de neatenţie, se poate ajunge la accidente.
Intersecția de la Casa Tineretului (Bulevarul Bălcescu cu Strada Orizontului) - aici nu există semafor deasupra străzii, pe Orizontului, o stradă pe care circulă mașini mari și care, de multe ori, "acoperă" semafoarele laterale. Avem doar un suport metalic, atașat stâlpului de pe trotuar, iar din suport ies cablurile aferente, cele necesare unui viitor semafor.
În aceeași zonă, conducătorii auto care vin de pe Bd. Bălcescu și vor să facă dreapta pe Orizontului se plâng de faptul că nu există semafor intermitent la dreapta, astfel încât să nu fie nevoie să aștepte schimbarea semaforului pentru cei care merg spre centru. Există fir tras pentru un astfel de semafor, dar atât.
În intersecția de la Casa Cărții, nu funcționează culoarea roșie a semaforului pentru pietoni de la intrarea spre Bulevardul Culturii. Mai exact, semaforul din colț, de la Soldat. Pietonii care vin dinspre Milia au în față un semafor... negru. Unii cred că nu funcționează deloc și traversează punându-și viața în pericol și stârnind furia conducătorilor auto. Ar fi atât de simplu de rezolvat această problemă, dacă ar exista un minim interes din partea autorităților.
Pe Calea Doftanei, între Școala Centrală și Răcitor. Semaforul de pe sensul de mers spre Rafinărie este fix în bătaia vântului. În partea superioară se mai ține doar într-un fir.
Toate aceste probleme ne-au fost semnalate de cititorii noștri, iar noi le transmitem mai departe cu speranța că vor fi rezolvate.

S-a introdus semaforizare în două noi intersecții din Câmpina - Bulevardul Culturii cu Strada Plevnei și Toma Ionescu cu Ana Ipătescu. Lucrările sunt finalizate de mai multă vreme, dar semafoarele nu funcționează. "În condițiile în care se vor monta contoarele electrice astăzi și mâine, așa cum avem promisiune de la Electrica, semafoarele din cele două intersecții vor deveni funcționale cel mai târziu săptămâna viitoare", este explicația pe care am primit-o de la reprezentanții Primăriei Câmpina.

4574 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1439 vizualizari
25 iun. 2018 10:16

Un an de la majorarea salariilor în Primăria Câmpina. Vi se pare că s-a schimbat ceva în activitatea administrației locale sau în relația cu cetățeanul?

De la 1 iulie 2017, în conformitate cu Legea 153 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, salariile angajaților din primării au fost majorate considerabil. Legea a stabilit condițiile și coeficienții, iar consiliile locale au aprobat noile salarii. La Câmpina, pe 27 iulie 2017, Consiliul Local a aprobat în unanimitate majorarea salariilor angajaților din Primărie și Poliția Locală. Atunci, la ședința din iulie, consilierii locali au fost de acord că se impune o majorare, având în vedere salariile mici din administrație, lucru absolut corect. Dar s-a mai vorbit atunci și despre faptul că angajații din Primărie și Poliția Locală ar trebui să dea dovadă de o mai mare responsabilitate în munca lor și mai ales în relația cu cetățeanul.

3852 vizualizari
21 iun. 2018 11:04

"Minutul Centenarului". Cronologia unor evenimente din primul război mondial

După cum știți deja, Consiliul Local Câmpina începe fiecare ședință de la finalul lunii cu "Minutul Centenarului", în cadrul căruia se vorbește despre însemnătatea Marii Uniri de la 1918 și despre diferite evenimente de acum un secol. La ultima şedinţa a Consiliului Local, consilierul Dragomir Enache a prezentat al treilea episod din "Minutul Centenarului".

Alte stiri recente

2602 vizualizari
24 iun. 2018 21:25

Darius Coman (Barracuda Câmpina) - un titlu de campion naţional la 50m bras şi alte cinci medalii

La Braşov a avut loc, la acest sfârşit de săptămână, Campionatul Naţional de Nataţie pentru Copii, competiţie care a reunit peste 450 de sportivi din întreaga ţară. Câmpina a fost reprezentată de un singur sportiv - Darius Coman (Clubul Barracuda, antrenor Gabriel Cojocaru), dar palmaresul acestuia este realmente impresionant: un tilul de campion naţional, două titluri de vicecampion naţional şi alte trei medalii de bronz.

2995 vizualizari
24 iun. 2018 19:28

Bucurie în fotbalul câmpinean. Sportul a promovat în Superliga B Prahova

Meciul restanţă din etapa a 18-a, 2-2 cu Avântul Măgureni, disputat astăzi pe stadionul "Rafinăriei", a însemnat pentru Sportul Câmpina oficializarea promovării în Superliga B Prahova. Echipa fondată de Mărgărint "Mara" Ciobotaru a câştigat Seria Sud a Ligii B Prahova, aducând bucurie în sufletele microbiştilor câmpineni.