HidroPrahova inventariază lucrările de canalizare din Câmpina. Dar nu știe când și cu ce firmă va relua activitatea

Actualitate (Categoria articolului)

Au trecut mai bine de șapte luni de la sistarea lucrărilor de canalizare din Câmpina. Șapte luni în care se putea interveni măcar în zonele unde lucrările au fost deja începute. Poate ar fi fost posibilă chiar și deschiderea unor noi fronturi de lucru. Dar nu s-a întâmplat nimic și nici nu se va întâmpla prea curând. Rămânem cu doar 45% lucrări executate și cu străzile făcute praf acolo unde s-a introdus canalizarea. O canalizare nefuncțională.

"Pentru Câmpina, din păcate, nu avem nici o noutate. Suntem în continuare în faza în care inventariem lucrările deja executate și așteptăm un semn de la firma constructoare. Chiar dacă nu vom putea relua contractul cu Cast Bănești și se va ajunge la desemnarea unui alt executant, această inventariere în teren a lucrărilor oricum este necesară ca să știm cu exactitate cum stăm", ne-a declarat directorul general al HidroPrahova, Adrian Semcu. 
După cum știți, Cast Bănești a reziliat unilateral contractul cu HidroPrahova invocând neplata unor lucrări deja executate. De luni întregi se încearcă o conciliere, dar fără rezultat. Iar desemnarea unui nou executant înseamnă organizarea unei licitații, adică alte luni bune de așteptare de acum înainte. O așteptare care începe să devină insuportabilă mai ales pentru câmpinenii care locuiesc pe străzile făcute praf și pulbere în urma lucrărilor. Mai mult, dacă lucrările nu sunt continuate, tot ce s-a executat până acum nu poate deveni funcțional. 

Lucrările de canalizare de la Câmpina au început în aprilie 2014, în cadrul unui amplu proiect cu fonduri europene, derulat de HidroPrahova. Până în vara anului trecut, când au fost sistate, cu greu s-a ajuns la 45% lucrări realizate. Fondurile europene au fost sistate la 1 ianuarie 2016, iar HidroPrahova încearcă să obțină aprobarea Comisiei Europene pentru o fazare a proiectului, adică includerea lui în noul val de finanțare europeană. Întrebare retorică: în toată această poveste, reprezintă cineva interesele Câmpinei, se bate cineva pentru cetățenii acestui oraș?

5077 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Calin 14.04.2016 14:46 Primăria Campina ce face pentru a remedia situația jalnica a drumurilor din localitate dupa trecerea calamității Hidro? Ca pună una-alta, Tiseanu își va lua înjurături la greu pentru starea jalnica a drumurilor din Campina!!!!
  • Copos Iohanis 17.04.2016 15:03 Sa contracteze lucrarile ramase cu .......DNA-ul .Sigur se vor termina la timp si fara zeciuiala.

Actualitate

180 vizualizari
28 mar. 2024 17:08

Reacție fără precedent a societății Neptun Câmpina, ca răspuns la acuzațiile primarului Alin Moldoveanu privind microhidrocentrala de la Fântâna cu Cireși

Un grup de salariați ai societății Neptun Câmpina ne-au transmis o Scrisoare deschisă adresată primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu. Este o scrisoare șocantă, pe care o puteți citi în continuare, apoi o să încercăm să explicăm ce a stat la baza acestei reacții fără precedent.

524 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.

Alte stiri recente

367 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

433 vizualizari
27 mar. 2024 07:57

Sportivii de la Barracuda Câmpina au participat cu rezultate bune la competiția ”Ivanofeia”, la Salonic

Salonic este oraș care te îndeamnă să te plimbi în fiecare moment. În acest superb oraș cu o moștenire multietnică destul de mare, influențată de diferitele civilizații care și-au pus amprenta asupra Salonicului, sportivii noștri, împreună cu cei de la Palatul Copiilor Constanța, au participat la Competiția Internațională de înot "Ivanofeia", desfășurată week-end-ul trecut, a fost un concurs la care au fost prezenți peste 700 de înotători din Grecia, Macedonia, Moldova, Cipru și, nu în ultimul rând, din România.