Spitalul Municipal Câmpina intenționează să acceseze fonduri europene pentru perfecționarea cadrelor medicale

Actualitate (Categoria articolului)

Proiectul pentru care spitalul câmpinean se pregătește să acceseze fonduri europene se numește 'Îmbunătățirea nivelului de competențe pentru 400 de specialiști din sistemul medical' și va fi derulat în parteneriat cu Asociația Română pentru Cercetare și Inovare în Chirurgie și un consorțiu italian pentru cercetare medicală.

Practic, este un proiect mai amplu, cu o valoare de până la 3 milioane euro, sumă din care Spitalului Municipal ar urma să-i revină o cotă-parte. Cei 400 de specialiști din sistemul medical, cărora li se adresează proiectul, provin de la toți partenerii implicați, nu doar de la spitalul câmpinean. Acești specialiști ar urma să beneficieze de programe de perfecționare și schimburi de bune practici pentru medici, asistenți medicali și alte categorii de personal. Acum se parcurg primii pași pentru întocmirea documentațiilor aferente proiectului, iar anul viitor acest proiect va fi depus în vederea obținerii finanțării europene prin Programul Operațional Capital Uman - POCU 2014-2020, Axa 4. În ședința de aseară, Consiliul Local Câmpina și-a dat acordul de principiu pentru asigurarea procentului de cofinanțare de 2% în cazul în care proiectul va fi declarat eligibil.

4438 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1840 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

1851 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

658 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

142 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.