Emoțiile festivității de absolvire pentru promoția 2018 (AMG) a Școlii "Louis Pasteur" Câmpina

Social (Categoria articolului)

Promoția 2018 a Școlii Postliceale "Louis Pasteur" din Câmpina a trecut, la acest final de săptămână, prin emoțiile ceremoniei de absolvire. Este vorba despre două clase, în total 60 de absolvenți de la specializarea asistent medical generalist (AMG), adică a 16-a promoție de asistenți de la unitatea de învățământ fondată de Asociația AMUS France Roumanie. Sau "promoția 100", cum le place absolvenților să spună având în vedere că este promoția care a absolvit școala în Anul Centenarului.

Emoții nu au avut doar ei, elevii, ci și profesorii lor, în special doamnele diriginte - Georgeta Nan și Liliana Bulearcă. Au fost trei ani grei, dar frumoși, care rămân acum undeva la capitolul amintirilor.
"Acum este un moment festiv, dar noi știm cu toții că școala încă nu s-a terminat pentru că mai aveți de susținut examenul de licență. Este normal să aveți emoții, dar eu sunt sigur că veți promova acest examen pentru că sunteți o promoție foarte bună. Au fost trei ani în care ați depus mari eforturi să urmați această școală, eforturi financiare, intelectuale etc, v-ați dat foarte mult intereseul, poate mai mult decât alte promoții și acest lucru se va vedea și la examenul final", a afirmat Ciprian Murariu, directorul Școlii Postliceale "Louis Pasteur". (video)
"Meseria pentru care v-ați pregătit este foarte frumoasă, dar plină de responsabilități și nu puteți intra în ea decât având siguranța că toate cunoștințele dobândite în școală le-ați acumulat bine și vă vor ajuta mai departe. Aveți încredere în voi și țineți cartea în mână în continuare. Este o meserie cu mare responsabilitate pentru cel care o practică. Felicit școala care v-a calificat, vă felicit pe voi pentru absolvire și vă așteptăm cu mare drag alături de noi la spital", le-a spus proaspeților absolvenți managerul Spitalului Municipal Câmpina, dr. Călin Tiu. (video)

Absolvenții au dorit ca festivitatea să fie de neuitat și au pregătit câteva momente speciale în cadrul ceremoniei. S-a râs și s-a plâns, au fost oferite diplome și flori profesorilor, iar la rândul lor, elevii și-au primit diplomele de absolvire, cele neoficiale, să le spunem așa, pentru că adevăratele diplome le vor primi după susținerea examenului de licență. Apoi a început petrecerea, o mare petrecere la care toată lumea a dansat și s-a distrat. Așadar, emoții, speranță, așteptări și regretul despărțirii de colegi și profesori, cam așa am putea descrie pe scurt trăirile de la festivitatea de absolvire a promoției 2018. O promoție foarte bună, după cum au spus profesorii, iar o dovadă în plus este aceea că șefa acestei promoții, Elena Lamba, a terminat școala cu media 10. Alături de absolvenți și profesori, la festivitate s-au mai aflat membrii conducerii Spitalului Municipal Câmpina, diverși colaboratori, iar administrația locală a fost reprezentată de Marian Dulă, consilierul personal al primarului municipiului.

4835 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1569 vizualizari
20 aug. 2018 21:31

Câmpina, România 100. Cinematograful de ieri și de astăzi...

Cinematograful din Câmpina, denumit mai întâi "23 August", apoi "Central", a fost construit în anul 1959. Pentru multe generații de câmpineni și locuitori ai comunelor vecine, acesta a fost locul unor momente frumoase, locul unor povești frumoase din adolescență și tinerețe. Cinematograful reprezintă o amintire deosebită pentru mulți dintre noi și poate un gând nostalgic de neînțeles pentru generațiile de astăzi.

2084 vizualizari
20 aug. 2018 19:46

Probleme semnalate de cititori – blocarea traficului și desele tamponări de pe Strada Republicii

Mai mulţi cititori, majoritatea conducători auto, ne-au semnalat riscul crescut de accidente rutiere pe care îl prezintă o porţiune din parcarea de pe Strada Republicii din Câmpina. Este un loc pe care îl ştiu toţi câmpinenii, fiind situat în apropiere pieţei şi a mai multor complexe comerciale, un loc unde se produc frecvent tamponări şi unde principala regulă de circulație este... mica înţelegere.

Alte stiri recente

2232 vizualizari
20 aug. 2018 17:37

Tânăra ciclistă Daria Duca, printre câștigătorii programului de promovare a tinerelor talente derulat de MOL și Fundația pentru Comunitate

Câmpineanca Daria Ioana Duca are 15 ani și este legitimată la BikeXpert Racing Team București, unde îl are ca antrenor pe Răzvan Jugănaru. Este un copil serios, perseverent și care muncește foarte mult. Toate acestea și pasiunea fără limite pentru ciclism i-au adus rezultate extraordinare, Daria câștigând în ultimii ani numeroase competiții și obținând mai multe titluri de campioană națională. De altfel, Daria Duca este și componentă a lotului național de ciclism. Acum, sportiva din Câmpina a obținut o sponsorizare pentru activitatea sa, după ce proiectul depus de ea a fost declarat câștigător în cadrul programului de promovare a tinerelor talente derulat de MOL România și Fundația pentru Comunitate.

3483 vizualizari
20 aug. 2018 16:22

Poliția Locală Câmpina a depistat un minor care furase un BMW și se plimba cu el pe străzile municipiului

Agenții Poliției Locale Câmpina au sesizat că un autoturism marca BMW circula pe Strada Maramureș, pe un sector de drum unde accesul era interzis. Conducătorul autoturismului a fost somat să oprească, moment în care acesta a accelerat, îndreptându-se spre Strada Sondei. Agenții Poliției Locale au pornit în urmărirea mașinii, reușind să o oprească pe Strada Victoriei, unde au avut parte de o mare surpriză.