Emoțiile festivității de absolvire pentru promoția 2018 (AMG) a Școlii "Louis Pasteur" Câmpina

Social (Categoria articolului)

Promoția 2018 a Școlii Postliceale "Louis Pasteur" din Câmpina a trecut, la acest final de săptămână, prin emoțiile ceremoniei de absolvire. Este vorba despre două clase, în total 60 de absolvenți de la specializarea asistent medical generalist (AMG), adică a 16-a promoție de asistenți de la unitatea de învățământ fondată de Asociația AMUS France Roumanie. Sau "promoția 100", cum le place absolvenților să spună având în vedere că este promoția care a absolvit școala în Anul Centenarului.

Emoții nu au avut doar ei, elevii, ci și profesorii lor, în special doamnele diriginte - Georgeta Nan și Liliana Bulearcă. Au fost trei ani grei, dar frumoși, care rămân acum undeva la capitolul amintirilor.
"Acum este un moment festiv, dar noi știm cu toții că școala încă nu s-a terminat pentru că mai aveți de susținut examenul de licență. Este normal să aveți emoții, dar eu sunt sigur că veți promova acest examen pentru că sunteți o promoție foarte bună. Au fost trei ani în care ați depus mari eforturi să urmați această școală, eforturi financiare, intelectuale etc, v-ați dat foarte mult intereseul, poate mai mult decât alte promoții și acest lucru se va vedea și la examenul final", a afirmat Ciprian Murariu, directorul Școlii Postliceale "Louis Pasteur". (video)
"Meseria pentru care v-ați pregătit este foarte frumoasă, dar plină de responsabilități și nu puteți intra în ea decât având siguranța că toate cunoștințele dobândite în școală le-ați acumulat bine și vă vor ajuta mai departe. Aveți încredere în voi și țineți cartea în mână în continuare. Este o meserie cu mare responsabilitate pentru cel care o practică. Felicit școala care v-a calificat, vă felicit pe voi pentru absolvire și vă așteptăm cu mare drag alături de noi la spital", le-a spus proaspeților absolvenți managerul Spitalului Municipal Câmpina, dr. Călin Tiu. (video)

Absolvenții au dorit ca festivitatea să fie de neuitat și au pregătit câteva momente speciale în cadrul ceremoniei. S-a râs și s-a plâns, au fost oferite diplome și flori profesorilor, iar la rândul lor, elevii și-au primit diplomele de absolvire, cele neoficiale, să le spunem așa, pentru că adevăratele diplome le vor primi după susținerea examenului de licență. Apoi a început petrecerea, o mare petrecere la care toată lumea a dansat și s-a distrat. Așadar, emoții, speranță, așteptări și regretul despărțirii de colegi și profesori, cam așa am putea descrie pe scurt trăirile de la festivitatea de absolvire a promoției 2018. O promoție foarte bună, după cum au spus profesorii, iar o dovadă în plus este aceea că șefa acestei promoții, Elena Lamba, a terminat școala cu media 10. Alături de absolvenți și profesori, la festivitate s-au mai aflat membrii conducerii Spitalului Municipal Câmpina, diverși colaboratori, iar administrația locală a fost reprezentată de Marian Dulă, consilierul personal al primarului municipiului.

4955 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2577 vizualizari
15 oct. 2018 22:03

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Anton Raky

1 comentarii

Inginerul Anton Raky a fost o personalitate internațională. S-a născut și a studiat în Germania, a explorat resurse uriașe în America Centrală și de Sud, Africa, Asia și Europa, pentru ca la începutul anilor 1900 să vină la Câmpina, atras de aurul negru. Un inginer vizionar, un mare inventator în domeniul tehnologiei de foraj, un om care a avut o imensă contribuție la dezvoltarea industriei petrolului din România și, de ce nu, la dezvoltarea Câmpinei.

2078 vizualizari
15 oct. 2018 20:47

Câmpina, România 100. Casa Lezza, din perioada interbelică, blocurile de astăzi, de pe Strada B.P. Hasdeu

La începutul anilor '20, comunitatea italiană din Câmpina număra aproximativ 140 de persoane, iar cea mai importantă familie de italieni stabilită aici era cea a arhitectului Luigi Lezza. Familia Lezza locuia într-o vilă impresionantă pe Strada B.P. Hasdeu, la nr. 45, o vilă proiectată și construită chiar de către reputatul arhitect. Trei generații ale familiei Lezza și-au trăit viața în Câmpina.

Alte stiri recente

99 vizualizari
16 oct. 2018 23:54

Costin Bădiceanu (AIKO Câmpina), patru medalii la Campionatul Mondial de Karate Shotokan desfășurat la Chișinău

La sfârșitul săptămânii trecute, la Chișinău, capitala Republicii Moldova, a avut loc ediția a 26-a a Campionatului Mondial de Karate SKDUN Shotokan. Din lotul echipei naționale a României a făcut parte și câmpineanul Costin Bădiceanu, sportiv legitimat la AIKO Câmpina.

1034 vizualizari
16 oct. 2018 21:38

Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase, sărbătorită la Colegiul "Istrati" cu produse tradiționale românești

Elevii de la clasele de alimentație publică de la Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" Câmpina, Liceul Tehnologic Energetic Câmpina și Liceul Tehnologic "Carol I" din Valea Doftanei au marcat astăzi, 16 octombrie, Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase. O acțiune la baza căreia stă un parteneriat de câțiva ani între cele trei instituții de învățământ. Și pentru că suntem în Anul Centenarului, liceenii au sărbătorit această zi cu mâncare tradițională românească și cântece și dansuri populare.