Ieșirea din Câmpina spre Cornu și DN1, o zonă cu probleme grave

Politică (Categoria articolului)

Ieșirea din municipiul Câmpina spre comuna Cornu și DN1 reprezintă o zonă tratată, de cele mai multe ori, cu superficialitate și despre care se vorbește foarte puțin la nivelul administrației locale. Mulți câmpineni au menționat ieșirea din localitate spre Cornu și în chestionarul PMP, prin intermediul căruia consilierul local Ioan Adrian Pițigoi a rugat populația să spună ce probleme dorește să fie rezolvate cu prioritate.

Sunt trei tipuri de probleme în această zonă . Una foarte gravă este cea a pierderilor de apă din subteran. Așa se explică și presiunea redusă a apei la populație. Este o problemă cunoscută și foarte delicată, e adevărat, dar care trebuie rezolvată înainte de a se întâmpla lucruri mai grave. Pierderea de apă din conducte a fost semnalată inclusiv de firmele care au lucrat la introducerea canalizării pe Câmpinița. Este motivul pentru care carosabilul se lasă încet-încet pe unele porțiuni, lucru care se vede și se simte chiar și după asfaltarea bulevardului, a afirmat președintele PMP Câmpina, Ioan Adrian Pițigoi. Acesta consideră că se impune o discuție între toți factorii cu putere de decizie pentru a se găsi o soluție cât mai urgentă. O soluție tehnică, apoi una financiară pentru rezolvarea problemei privind pierderile de apă din subteran.

O a doua problemă este legată de alunecarea de teren din apropierea podului de peste pârâul Câmpinița. Poate vă amintiți cum s-a fisurat carosabilul din această cauză. În urmă cu aproape doi ani, s-a intervenit acolo și problema s-a rezolvat parțial, dar alunecarea de teren se poate reactiva oricând din cauza cantităților mari de precipitații. Trebuie să intervenim serios pentru stabilizarea terenului pe partea dreaptă cum ne deplasăm spre Cornu. Putem accesa fonduri europene de mediu, avem la dispoziție o nouă axă de finanțare, putem cere și fonduri guvernamentale. O nouă alunecare începe să se formeze chiar și la intrarea dinspre Câmpina în sensul giratoriu prin care trecem spre DN1. Reducerea riscurilor de producere a dezastrelor naturale trebuie să fie o prioritate pentru administrația locală, mai ales în condițiile în care cantitățile de ploi sunt tot mai însemnate de la un an la altul, a mai declarat Ioan Adrian Pițigoi.   

O a treia problemă subliniată de candidatul PMP la Primăria Câmpina este cea a ieșirii spre DN1/intrării din DN1 spre Câmpina și Cornu, o zonă unde se produc frecvent accidente rutiere. Aici cred că se impune o asociere a Consiliului Local Câmpina cu Consiliul Local Cornu și împreună să determinăm CNADNR să ia măsuri înainte să se întâmple și alte tragedii. Nu știu, în momentul de față, care ar putea fi cea mai bună soluție, aici specialiștii ar trebui să se pronunțe. Poate chiar un pasaj suprateran similar celui de la Calea Dacia. Sunt convins că există soluții, trebuie doar să le căutăm cu atenție și împreună cu cei care se pricep foarte bine la asta, este de părere Ioan Adrian Pițigoi. 

(Foto - imagine din august 2014, din timpul lucrărilor de reabilitare a Bulevardului Carol I, spre ieșirea din Câmpina, după fisurarea carosabilului ca urmare a alunecărilor de teren)

(PUBLICITATE ELECTORALĂ)

7620 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Monica 20.05.2016 08:12 Domnule Pitigoi, apreciez cu sinceritate eforturile dvs din aceasta campanie, dar as vrea sa va adresez o singura intrebare, mai ales ca am vazut ca urmariti aceste postari si raspundeti: in cei 8 ani in care ati fost consilier local, ati avut macar o singura luare de cuvant p tema acestei intrari din Campina?

Politică

1145 vizualizari
14 apr. 2024 07:57

Listele candidaților la alegerile din România pentru Parlamentul European

3 comentarii

S-a încheiat depunerea listelor de candidați pentru alegerile din România, din 9 iunie, pentru Parlamentul European.

1578 vizualizari
09 apr. 2024 19:51

Aron Sabo, consilier local: ”PMP va participa la alegerile locale de unul singur, pe liste proprii”

Consilierul local al Partidului Mișcarea Populară, Aron Sabo, a fost invitatul nostru la o emisiune, prilej cu care am vorbit despre activitatea sa din acest mandat. Desigur, nu puteam rata și o discuție cu conotații politice, legată de viitoarele alegeri locale.

Alte stiri recente

234 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

373 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.