Scurgeri de mercur în incinta Rafinăriei "Steaua Română" din Câmpina

Social (Categoria articolului)

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a fost anunțat că în incinta Rafinăriei din Câmpina se scurge mercur dintr-un recipient corodat. La fața locului s-au deplasat o autospecială de intervenții, o ambulanță Smurd și o autospecială de primă comandă.

După cum a declarat Raluca Vasiloae, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, echipajele de intervenție au găsit 15 recipiente speciale, din sticlă, pline cu mercur, iar dintr-un recipient s-a scurs în jur de jumătate de kilogram de mercur. Urmează ca o firmă specializată să vină la Câmpina pentru a ridica mercurul, având în vedere că vorbim despre o substanță toxică și extrem de periculoasă.
Situația a stat în felul următor, potrivit reprezentanților Poliției. Rafinăria "Steaua Română" este în insolvență și nu-și mai poate prelungi acreditarea pentru folosirea materialelor cu regim special, așa cum este și mercurul. Reprezentanții Rafinăriei au apelat la Poliție pentru a transporta recipientele cu mercur la o firmă din Ploiești, specializată în distrugerea deșeurilor periculoase. În momentul în care polițiștii au ajuns în incinta Rafinăriei, au constatat că se scurge mercur dintr-un recipient și au anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Situația este sub control și, după cum menționam, o firmă specializată va ridica mercurul și-l va duce la un depozit pentru deșeuri periculoase.

7581 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Vasilica 04.10.2017 14:24 Ati putut intra in jungla aceea care se afla in interiorul Rafinariei? Nu ar fi rau daca ati face ceva public. Poate s-ar lua măsurile necesare...
  • Rodica 04.10.2017 21:29 Mesajul este adresat dnei Vasilica si acelora care gandesc ca ea. In primul rand pentru o buna informare si inainte sa faceti afirmatii asa, de dragul de a scrie ceva, va rog sa va documentati. Apoi, nu stiu la ce jungla faceti referire cand vorbiti despre rafinarie. Stimata doamna, ce ar trebui sa se faca public ? Cumva faptul ca zeci de ani tot ce s-a facut in Campina a fost din taxele si impozitele achitate de rafinarie si care au reprezentat un procent important din bugetul local? Ca aceasta societate a asigurat lucuri de munca pentru sute de familii? La ce masuri necesare faceti referire ? Sa va fie rusine si dvs. si celor care gandesc ca dvs. O societate care ar trebui privita ca un simbol al urbei si nu numai, a ajuns sa fie aratata cu degetul de tot felul de neaveniti.

Social

117 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

1105 vizualizari
23 mar. 2024 10:47

Contribuția lunară de întreținere pentru persoanele de la Centrul rezidențial de la Voila se mărește de la aproximativ 3.500 lei la peste 4.000 lei/lunar

Miercuri, 27 martie 2024, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina, pe ordinea de zi se află și un proiect privind majorarea contribuției lunare de întreținere a persoanelor beneficiare ale serviciilor sociale de la Centrul rezidențial de asistență și reintegrare socială a persoanelor fără adăpost de la Voila.

Alte stiri recente

476 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

2029 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.