Tenaris vă invită la film, în aer liber, în Parcul Milia din Câmpina

Social (Categoria articolului)

Festivalul de Film Tenaris CineLatino revine la Câmpina pentru al șaselea an consecutiv și așteaptă publicul, pe 30 iunie și 1 iulie, de la ora 22.00, la două proiecții gratuite de film în aer liber, în Parcul Milia din centrul municipiului. Ca în fiecare an, evenimentul este organizat de societatea Tenaris Silcotub în parteneriat cu Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF). Programul acestei ediții include două producții lansate în ultimul an, două filme de succes, unul argentinian și unul românesc. 

Sâmbătă, 30 iunie, veți putea vedea filmul „Un soi de familie” (Una especie de familia, Argentina, 2017). O producție care reflectă eforturile unei doctorițe din Argentina în încercarea de a adopta un copil. Filmul a primit critici foarte bune, fiind descris de presa internațională de specialitate ca „excelent realizat, sincer și plin de emoție”. Este o dramă cu elemente de thriller, cu multe momente de suspans, dar și de încântare. Sunt realitățile din Argentina similare celor din România? Este una din întrebările la care publicul va avea ocazia să răspundă, urmărind obstacolele cu care protagonista se confruntă pe drumul lung către întemeierea unei familii.
Duminică, 1 iulie, publicul câmpinean va putea viziona unul dintre filmele de succes ale anului trecut - „Un pas în urma serafimilor”, care a câștigat opt premii la Gala GOPO 2018 și premiul publicului la TIFF 2018. Povestea este inspirată din viața regizorului debutant, din experiența acestuia ca student într-un seminar teologic. Regia îi aparține lui Daniel Sandu, iar din distribuție fac parte: Ștefan Iancu, Vlad Ivanov, Cristian Bota, Toto Dumitrescu și alții.

Tenaris CineLatino urmărește să ofere șansa fiecărui iubitor de film să descopere pelicule recente, de calitate, câștigătoare ale unor premii internaționale. Este modul prin care TenarisSilcotub dorește să contribuie la deschiderea de noi orizonturi culturale și să creeze punți de comunicare între România și America Latină. TenarisSilcotub organizează acest eveniment alături de Fundația PROA (care are misiunea de a gestiona programele culturale ale Tenaris la nivel mondial) și Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc (care organizează an de an Festivalul Internațional de Film Transilvania). Tenaris CineLatino este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Câmpina și al Casei Municipale de Cultură „Geo Bogza”.

4692 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1084 vizualizari
23 mar. 2024 10:47

Contribuția lunară de întreținere pentru persoanele de la Centrul rezidențial de la Voila se mărește de la aproximativ 3.500 lei la peste 4.000 lei/lunar

Miercuri, 27 martie 2024, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina, pe ordinea de zi se află și un proiect privind majorarea contribuției lunare de întreținere a persoanelor beneficiare ale serviciilor sociale de la Centrul rezidențial de asistență și reintegrare socială a persoanelor fără adăpost de la Voila.

4714 vizualizari
22 mar. 2024 20:31

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat la Olimpiada Națională la Limba și literatura română

4 comentarii

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat pentru Olimpiada Națională la Limba și literatura română, la nivelul întregului județ, numărul elevilor calificați fiind de 29.

Alte stiri recente

346 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

503 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.