La Liceul Energetic s-a constituit o Comisie de disciplină pentru cele două eleve - problemă, implicate în bătaia din parcarea de la Fibec

Social (Categoria articolului)

Prin dispoziție a directorului Liceului Tehnologic Energetic, profesor Stan Sârbu, la nivelul unității de învățământ a fost constituită o Comisie de disciplină care a analizat comportamentul și problemele cauzate de cele două eleve implicate în bătaia de la Fibec, din fața Clubului FH. Din comisie fac parte directorul adjunct și patru profesori din cadrul liceului.

„După ce s-a discutat cu cele două eleve, cu părinţii acestora, cu diriginta lor, Comisia de disciplină a prezentat cazul în şedinţa de vineri, 27 ianuarie, a Consiliului de Administraţie. La această şedinţă au participat şi doi reprezentanţi ai Poliţiei Municipale, care ne-au precizat faptul că există un dosar penal deschis în urma acelui conflict de la club. La rândul său, Consiliul de Administrație va prezenta situația Consiliului Profesoral, singurul organism abilitat să ia o decizie din punct de vedere şcolar în cazul celor două eleve. Precizez, în conformitate cu regulamentele şcolare, noi, ca instituţie, nu putem sancţiona decât faptele petrecute în timpul cursurilor şi în legătură cu şcoala. Pentru evenimentele petrecute în afara școlii, fiecare răspunde conform legislaţiei în vigoare”, ne-a declarat directorul Liceului Energic, Stan Sârbu.  

Acesta a mai afirmat că la nivelul Comisiei de disciplină a fost analizat întregul comportament al celor două eleve pe parcursul anului şcolar - numărul mare de absenţe nemotivate, precum şi actele de agresiune şi ameninţare din școală, dar nu atât de grave precum cel din noaptea de 6 spre 7 ianuarie, când cele două fete au bătut o elevă de la Colegiul Grigorescu. “Comisia a decis să propună Consiliului de Administraţie, iar apoi Consiliului Profesoral separarea celor două eleve, adică să nu mai facă parte din aceeaşi clasă. Se va propune și scăderea notei la purtare, probabil sub 6. De asemenea, familiilor li recomandă să aibă în vedere posibilitatea mutării elevelor la o altă instituţie de învăţământ, precum şi o consiliere psihologică, acestea putându-se realiza doar cu acceptul părinţilor. Din discuţiile avute la Comisia de Disciplină, în ambele cazuri părinţii nu doresc să-şi mute copiii de la liceul nostru, iar noi nu îi putem obliga. De asemenea, mai fac precizarea că nici nu le putem exmatricula pe eleve, pentru că în România învăţământul de 10 clase este obligatoriu, iar cele două fete sunt abia în clasa a IX-a. Aşadar, totul se va decide, din punct de vedere al situaţiei lor şcolare, în cadrul Consiliului Profesoral”, ne-a mai declarat directorul Stan Sârbu.

Citiți și Bătaie între patru liceeni din Câmpina. Două fete au ajuns la Urgențe, una dintre ele fiind operată la un spital din București

6528 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1618 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

843 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

55 vizualizari
25 apr. 2024 16:18

Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie, Partidul Câmpina Curată a depus la Biroul Electoral Local dosarele de candidați pentru Consiliul Local. Vă reamintim că pentru funcția de primar, Partidul Câmpina Curată o susține pe Irina Nistor, candidatul PSD.

1122 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.