CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

A fost lansată campania națională de prevenire a traficului de persoane ”Nu renunța la tine! Traficul de persoane nu este o opțiune pentru viitor”

- Social -

A fost lansată campania națională de prevenire a traficului de persoane ”Nu renunța la tine! Traficul de persoane nu este o opțiune pentru viitor”

Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane și Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” au organizat, în incinta instituției de învățământ amintite, evenimentul de lansare a campaniei de prevenire ”Nu renunța la tine! Traficul de persoane nu este o opțiune pentru viitor”.

Campania se desfășoară în perioada iunie 2023 - iunie 2024 și urmărește creșterea gradului de informare cu privire la riscurile și implicațiile traficului de persoane, în special tineri între 15 și 25 de ani, în scopul adoptării unei conduite preventive care să permită evitarea pericolelor ce pot conduce la situații de exploatare, prin îmbunătățirea nivelului de informare și conștientizare cu privire la aceste forme grave de abuz.
Activitățile de implementare a campaniei vor fi derulate la nivel național, prin intermediul rețelelor de socializare. Totodată, în cadrul campaniei vor avea loc și întâlniri directe cu tinerii pentru a le fi prezentate informații preventive și căi de acțiune actunci când se confruntă cu un caz de trafic, inclusiv prin sesizarea acestora utilizând linia Telverde 0800 800 678, oferită gratuit de ANITP.
Este important de menționat că materialele distribuite în cadrul campaniei de prevenire sunt realizate prin contribuția voluntară a tinerilor studenți ai Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”. Conștienți de provocările lumii moderne, amploarea influențelor mediului online, tinerii studenți au conceput și realizat mesaje foto-video prin care doresc să-și manifeste sprijinul în lupta împotriva traficului de persoane. Propria experiența de viață, dar și mediul universitar de performanță, unde sunt formați viitorii ofițeri de poliție au contribuit la conturarea unei viziuni pozitive de viață și la formarea unor caractere puternice.
"Conștienți că reprezintă un model în comunitățile din care fac parte, aceștia și-au pus propriile experiențe în slujba comunității, pentru a inspira alți tineri, pentru a sublinia că valoarea umană este superioară tuturor valorilor societății, iar implicarea în lupta împotriva traficului de persoane este un gest firesc pentru cei ce și-au ales o carieră în folosul cetățeanului.
Este important să reținem faptul că, până să ajungă la dimensiunea infracțională, elementele incipiente ale traficului pornesc de la nivelul comunităților, unde cresc, se dezvoltă organic, iar apoi evoluează în organisme ale criminalității organizate, alimentate cu banii clienților care plătesc exploatarea, abuzul, amenințarea, constrângerea, privarea de libertate a victimelor.
De aceea, suntem pe deplin convinși că lupta împotriva traficului de persoane nu este atributul exclusiv al instituțiilor și organizațiilor de profil, ci trebuie să reprezinte frontul comun al diferiților actori sociali, al mediului privat, respectiv al unei mase critice de cetățeni conștienți și solidari", se arată într-un comunicat al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.


18 Jun 2023 10:40 3239 vizualizari


Comentarii


Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
290 vizualizari 14 Jun 2024 08:31 Peste 7.000 de gospodării din Prahova au rămas fără curent electric după furtuna de joi noaptea

Peste 7.000 de gospodării din Prahova au rămas fără curent electric după furtuna de joi noaptea

Vineri dimineață, la ora 6.00, 7.034 gospodării din mai multe localități ale județului Prahova nu erau alimentate cu energie electrică după furtuna din timpul nopții.

citeste mai mult
401 vizualizari 14 Jun 2024 07:29 Proiect eTwinning la Școala “Cuza“ din Câmpina: interacțiune între muzică și desen

Proiect eTwinning la Școala “Cuza“ din Câmpina: interacțiune între muzică și desen

După cum am scris și cu alte ocazii, Școala Gimnazială "Alexandru Ioan Cuza" din Câmpina este implicată în mai multe proiecte de tip eTwinning.

citeste mai mult
3039 vizualizari 02 Jun 2024 19:13 Un câmpinean a murit la numai 59 ani. Fiul său acuză un ”tratament necorespunzător” din partea Centrului ”Conacul Bunicii”

Un câmpinean a murit la numai 59 ani. Fiul său acuză un ”tratament necorespunzător” din partea Centrului ”Conacul Bunicii”

Am primit la redacție un mesaj din partea unui câmpinean, Daniel Andrei Ionescu, al cărui tată s-a stins din viață la numai 59 ani, după ce a stat mai bine de doi ani în Centrul Rezidențial ”Conacul Bunicii” din Câmpina.

citeste mai mult
1736 vizualizari 02 Jun 2024 16:19 Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu” Câmpina a câștigat concursul ”Sanitarii pricepuți”

Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu” Câmpina a câștigat concursul ”Sanitarii pricepuți”

Echipa Școlii Gimnaziale ”Ion Câmpineanu”, coordonată de directorul adjunct Corina Gheorghe, a câștigat concursul ”Sanitarii pricepuți”, organizat de Societatea Națională de Cruce Roșie, Filiala Prahova.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV