A fost lansată campania națională de prevenire a traficului de persoane ”Nu renunța la tine! Traficul de persoane nu este o opțiune pentru viitor”

Social (Categoria articolului)

Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane și Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” au organizat, în incinta instituției de învățământ amintite, evenimentul de lansare a campaniei de prevenire ”Nu renunța la tine! Traficul de persoane nu este o opțiune pentru viitor”.

Campania se desfășoară în perioada iunie 2023 - iunie 2024 și urmărește creșterea gradului de informare cu privire la riscurile și implicațiile traficului de persoane, în special tineri între 15 și 25 de ani, în scopul adoptării unei conduite preventive care să permită evitarea pericolelor ce pot conduce la situații de exploatare, prin îmbunătățirea nivelului de informare și conștientizare cu privire la aceste forme grave de abuz.
Activitățile de implementare a campaniei vor fi derulate la nivel național, prin intermediul rețelelor de socializare. Totodată, în cadrul campaniei vor avea loc și întâlniri directe cu tinerii pentru a le fi prezentate informații preventive și căi de acțiune actunci când se confruntă cu un caz de trafic, inclusiv prin sesizarea acestora utilizând linia Telverde 0800 800 678, oferită gratuit de ANITP.
Este important de menționat că materialele distribuite în cadrul campaniei de prevenire sunt realizate prin contribuția voluntară a tinerilor studenți ai Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”. Conștienți de provocările lumii moderne, amploarea influențelor mediului online, tinerii studenți au conceput și realizat mesaje foto-video prin care doresc să-și manifeste sprijinul în lupta împotriva traficului de persoane. Propria experiența de viață, dar și mediul universitar de performanță, unde sunt formați viitorii ofițeri de poliție au contribuit la conturarea unei viziuni pozitive de viață și la formarea unor caractere puternice.
"Conștienți că reprezintă un model în comunitățile din care fac parte, aceștia și-au pus propriile experiențe în slujba comunității, pentru a inspira alți tineri, pentru a sublinia că valoarea umană este superioară tuturor valorilor societății, iar implicarea în lupta împotriva traficului de persoane este un gest firesc pentru cei ce și-au ales o carieră în folosul cetățeanului.
Este important să reținem faptul că, până să ajungă la dimensiunea infracțională, elementele incipiente ale traficului pornesc de la nivelul comunităților, unde cresc, se dezvoltă organic, iar apoi evoluează în organisme ale criminalității organizate, alimentate cu banii clienților care plătesc exploatarea, abuzul, amenințarea, constrângerea, privarea de libertate a victimelor.
De aceea, suntem pe deplin convinși că lupta împotriva traficului de persoane nu este atributul exclusiv al instituțiilor și organizațiilor de profil, ci trebuie să reprezinte frontul comun al diferiților actori sociali, al mediului privat, respectiv al unei mase critice de cetățeni conștienți și solidari", se arată într-un comunicat al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

2994 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

743 vizualizari
09 dec. 2023 10:19

Un nou eveniment caritabil organizat de motocicliștii de la Happy Street Brotherhood Câmpina

Motocicliștii câmpineni de la Happy Street Brotherhood organizează un nou eveniment caritabil destinat copiilor din familii cu posibilități materiale reduse. Este vorba despre o petrecere de Crăciun - Christmas Charity Party, unde accesul se va face pe bază de... dulciuri. Acestea vor fi strânse, frumos ambalate și dăruite unor copii.

1903 vizualizari
08 dec. 2023 18:00

Accident la Florești, pe DJ 720. Au fost implicate patru autoturisme

1 comentarii

Pe drumul județean 720, care leagă comuna Florești de DN1, înainte de intersecția cu drumul național, s-a produs vineri seară un accident rutier în care au fost implicate patru autoturisme în care se aflau în total șapte ocupanți.

Alte stiri recente

227 vizualizari
09 dec. 2023 20:44

”Salon de iarnă”, ultima expoziție a anului 2023 la Câmpina

Vernisajul expoziției de pictură și sculptură ”Salon de iarnă” a încheiat pentru anul 2023 activitatea Asociației artiștilor plastici ”CâmpinArtelor”. Evenimentul a avut loc vineri, 8 decembrie, la ceas de seară, în Sala ”Constantin Radu” a Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina.

245 vizualizari
09 dec. 2023 19:08

Ștrandul de la Casa Tineretului din Câmpina între ”e jenant ce se întâmplă” și ”n-avem bani”. Urmează încă un an fără ștrand...

Consilierul Cosmin Raț a fost cel care, la finalul ședinței ordinare a Consiliului Local din 29 noiembrie, a deschis discuția pe tema ștrandului de la Casa Tineretului.