Casa de Licitații Artmarkt a înregistrat noul record al pieței românești de artă prin opera "Țărăncuță odihnindu-se" (1870-1880), semnată de Nicolae Grigorescu, care a fost adjudecată pentru impresionanta sumă de 365.000 euro.
Lucrarea, un ulei pe pânză, a intrat în licitație cu o estimare inițială cuprinsă între 100.000 și 200.000 de euro. Procesul de licitare a fost intens, cu o durată de aproape 30 de minute, timp în care valoarea operei a crescut spectaculos, dar bine-meritat, au anunțat organizatorii licitației.
În cadrul evenimentului de joi seară au fost consemnate mai multe recorduri. „Țărăncuță odihnindu-se” a reușit să doboare recordul din 2018 pentru Nicolae Grigorescu, de 340.000 euro, pentru pictura „Țărăncuță cu basma albă”. Este totodată un record de artist, fiind cel bine vândut tablou realizat de Nicolae Grigorescu, în România. Alături de alte trei lucrări, toate adjudecate, Nicolae Grigorescu a fost joi seara liderul licitației, adunând o valoare totală de vânzări de peste jumătate de milion de euro (550.000 de euro). Lucrarea "Ciobănaş, cu turmă de mioare" a fost adjudecată la suma de 95.000 de euro, iar "Care cu boi, de la câmp" şi "Strânsul fânului" - la 40.000 de euro, respectiv la 50.000 de euro, aceste trei tablouri fiind pictate în atelierul casei de la Câmpina, unde Nicolae Grigorescu s-a stabilit din 1890.
Un alt record implică o lucrare a lui Eustațiu Stoenescu. „Concert la Ateneu (dirijat de George Enescu)” este prima pictură care pornește de la prețul de 7.000 de euro și urcă în cadrul licitației până la 47.500 de euro.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.