26 Iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național al României din 1998. La fel ca în anii anteriori, Primăria municipiului Câmpina va organiza miercuri, 26 iunie, de la ora 9.30, o serie de acțiuni menite să marcheze acest eveniment.
Manifestarea va avea loc în centrul municipiului, în Parcul Regele Mihai I, acolo unde sunt catargele pe care sunt arborate steagurile României, Uniunii Europene și NATO. Primul moment va fi ceremonia de înălțare pe catarg a Tricolorului, la care vor fi prezente oficialități locale, după care, pentru copii au fost pregătite ateliere de creație, un program artistic, punctul culminant urmând a fi înălțarea la cer a câtorva zeci de baloane roșii, galbene și albastre.
Tricolorul a fost adoptat ca simbol al națiunii în prima zi a victoriei Revoluției de la 1848, atunci când, pe 26 iunie, domnitorul Gheorghe Bibescu a abdicat, fiind instalat un guvern provizoriu format din revoluționari. Cu toate acestea, Tricolorul a existat din deceniul al IV-lea al secolului al XIX-lea, deci înaintea Revoluției de la 1848. Mai întâi, în 1834, domnitorul Alexandru Ghica a obținut de la otomani învoirea de a pune steag românesc corăbiilor și oștirii, iar în 1839, chiar în zona Comarnic, pe muntele Pleșuva, există mărturia francmasonului Jean Alexadre Vaillant, viitorul profesor și director al Colegiului "Sf. Sava" din București, că pe 29 iulie 1839, ar fi fost arborat pentru prima oară Tricolorul. Aceasta este prima atestare documentară a arborării Tricolorului românesc.
Vă reamintim că, anul trecut, 100 de copii și tineri au purtat, pe Bulevardul Carol I din Câmpina, un drapel fluviu de 100 metri, unul dintre cele mai frumoase momente care au marcat la Câmpina aniversarea Centenarului Marii Uniri.
Alarmele telefoanelor mobile ale multor câmpineni au sunat din nou în această seară, în jurul orei 18.50, un mesaj RO-ALERT anunțând prezența unui urs pe Calea Doftanei, din Câmpina.
Veste tristă pentru Câmpina... Fostul primar al Câmpinei din perioada comunistă, Petre Câmpeanu, a încetat din viață la aproape 85 ani.
În cursul zilei de vineri, 6 septembrie, polițiștii au fost sesizați de către o femeie din Cornu, că fostul ei concubin a încălcat ordinul de protecție pe care aceasta îl obținuse de la Judecătoria Câmpina împotriva lui.
Traficul de droguri reprezintă unul dintre cele mai periculoase flageluri ale acestor ani, polițiștii acționând constant pentru combatarea acestui fenomen cu efecte inimaginabile, mai ales pe termen lung.