26 Iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național al României din 1998. La fel ca în anii anteriori, Primăria municipiului Câmpina va organiza miercuri, 26 iunie, de la ora 9.30, o serie de acțiuni menite să marcheze acest eveniment.
Manifestarea va avea loc în centrul municipiului, în Parcul Regele Mihai I, acolo unde sunt catargele pe care sunt arborate steagurile României, Uniunii Europene și NATO. Primul moment va fi ceremonia de înălțare pe catarg a Tricolorului, la care vor fi prezente oficialități locale, după care, pentru copii au fost pregătite ateliere de creație, un program artistic, punctul culminant urmând a fi înălțarea la cer a câtorva zeci de baloane roșii, galbene și albastre.
Tricolorul a fost adoptat ca simbol al națiunii în prima zi a victoriei Revoluției de la 1848, atunci când, pe 26 iunie, domnitorul Gheorghe Bibescu a abdicat, fiind instalat un guvern provizoriu format din revoluționari. Cu toate acestea, Tricolorul a existat din deceniul al IV-lea al secolului al XIX-lea, deci înaintea Revoluției de la 1848. Mai întâi, în 1834, domnitorul Alexandru Ghica a obținut de la otomani învoirea de a pune steag românesc corăbiilor și oștirii, iar în 1839, chiar în zona Comarnic, pe muntele Pleșuva, există mărturia francmasonului Jean Alexadre Vaillant, viitorul profesor și director al Colegiului "Sf. Sava" din București, că pe 29 iulie 1839, ar fi fost arborat pentru prima oară Tricolorul. Aceasta este prima atestare documentară a arborării Tricolorului românesc.
Vă reamintim că, anul trecut, 100 de copii și tineri au purtat, pe Bulevardul Carol I din Câmpina, un drapel fluviu de 100 metri, unul dintre cele mai frumoase momente care au marcat la Câmpina aniversarea Centenarului Marii Uniri.
Primăria municipiului Câmpina a încheiat de curând un contract cu o firmă specializată în alpinism utilitar, scopul fiind acela de a tăia copaci care reprezintă un pericol major pentru populație, dar și pentru bunuri.
Dacă mergeți pe străzile din Câmpina și vedeți luminile aprinse la stâlpii de iluminat public, nu trebuie să vă faceți griji... Nu s-a dereglat programul, ci se efectuează reparații la rețeaua de iluminat public.
Ceea ce puțini credeau s-au întâmplat astăzi, vineri, 18 iulie - Băile Minerale Telega s-au redeschis publicului.
Pe DN1, pe raza comunei Cornu, în apropiere de Câmpina, a avut loc un accident rutier grav.