Serviciul de Permise Conducere și Înmatricularea Vehiculelor se mută în complexul comercial Prahova Value Centre din Ploiești

Social (Categoria articolului)

Prefectura Prahova anunță că Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor se va muta, din ianuarie 2023, în incinta Prahova Value Centre din Ploiești, Piaţa 1 Decembrie 1918, nr.1. În prezent, acest serviciu funcționează pe Strada Vasile Lupu, nr.60, în același spațiu cu Serviciul Rutier și Direcția Judeţeană de Evidență a Persoanelor Prahova.

“În urma unei analize a activității desfăşurate de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Prahova în perioada 2001-2022, reiese o creștere importantă a volumului de lucru, fiind astfel evidenţiate şi problemele cu care se confruntă în prezent acest serviciu. Amintim aici că activitatea este desfăşurată în spaţii de lucru improprii în mai multe locaţii (str.Vasile Lupu nr.60, respectiv Şos.Vestului nr.19), zona destinată primirii cetăţenilor este supraaglomerată în cea mai mare parte a timpului (spaţiul fiind comun cu Serviciul Rutier, dar și cu Direcţia Judeţeană de Evidență a Persoanelor Prahova), iar locurile de parcare sunt insuficiente atât pentru lucrători cât şi pentru cetăţeni. Este evident faptul că, pentru o mai bună organizare şi coordonare a serviciului, dar şi pentru îmbunătăţirea adresabilităţii şi a condiţiilor oferite solicitanţilor, este oportun ca toate spaţiile destinate activităţii specifice Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor să se regăsească în acelaşi loc.
Aşadar, din responsabilitate şi respect faţă de cetăţenii care se adresează serviciului şi faţă de angajaţii acestui serviciu, conducerea Instituţiei Prefectului Prahova a luat decizia identificării şi amenajării unor spaţii corespunzătoare prin relocarea sediului şi implicit a activităţilor specifice serviciului într-un spaţiu adecvat, care să poată oferi condiţii decente, promptitudine şi calitate. După analizarea mai multor propuneri, spaţiul oportun a fost identificat în cadrul complexului Prahova Value Centre, iar în urma semnării parteneriatului cu administratorii acestui centru comercial, în conformitate cu dispoziţiile prefectului Virgiliu Daniel Nanu, a fost obţinut acordul pentru transferul întregii activităţi. Noua locaţie va beneficia de ghişee noi, de o zonă de aşteptare generoasă, dar şi de o sală modernă pentru testarea teoretică ce permite examinarea concomitentă a unui număr mai mare de candidaţi.
Pentru ca acest proces să fie realizat rapid şi eficient, astfel încât să nu perturbe desfăşurarea activităţilor specifice, relocarea se va efectua etapizat.
În primă fază, începând cu data de 12 decembrie 2022, testarea teoretică pentru obţinerea permisului de conducere se va efectua în incinta complexului Prahova Value Centre din Ploieşti (fosta uzină Upetrom), iar punctul de plecare (aprobat de către Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova) al candidaţilor programaţi în vederea susţinerii probei practice se va regăsi în parcarea complexului comercial (intrarea Mobexpert).
Într-o etapă ulterioară, până la jumătatea lunii ianuarie 2023, în aceeaşi locaţie vor fi transferate şi restul activităţilor ce privesc soluţionarea cererilor pentru preschimbarea permiselor de conducere, înmatricularea vehiculelor, radierea vehiculelor sau eliberarea autorizaţiilor provizorii de circulaţie", se precizează în comunicatul de presă al Prefecturii.

Potrivit Prefecturii Prahova, mutarea efectivă se va realiza cu forțe proprii ale serviciului, iar costurile privind amenajarea spațiului sunt suportate integral de către proprietar, reprezentanții centrului comercial ocupându-se inclusiv de compartimentarea spațiului. Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Prahova va plăti o chirie de 98,80 lei / lună (fără TVA), pentru întreg spațiul de 480 de mp, precm și costul utilităților. Contractul a fost încheiat pentru o perioadă de trei ani, cu posibilitate de prelungire.

(Sursă foto - Observatorulph.ro)

2386 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

483 vizualizari
01 oct. 2023 16:40

La Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a fost creat Hub-ul educațional Științescu

Fondul Științescu ediția 4.0 continuă să facă științele distractive, iar Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a participat cu un proiect, declarat câștigător, prin care se creează la unitatea de învățământ un hub educațional.

2238 vizualizari
28 sept. 2023 06:28

Deea State, o tânără scriitoare din Cornu, a pus bazele Editurii OrhiDeea și a revistei cu același nume

1 comentarii

"Ambiția mea este să ofer oricărui autor șansa de a-și publica volumul ca un profesionist, luptând în același timp împotriva analfabetismului. Visul unora trebuie să servească celor care au nevoie. Promovez autori români contemporani și promovez lectura ca pilon esențial în formarea oamenilor", spune Deea State.

Alte stiri recente

501 vizualizari
01 oct. 2023 17:18

Ziua Persoanelor Vârstnice, sărbătorită la Câmpina în avans

1 Octombrie este Ziua Persoanelor Vâstnice, iar la Câmpina aceasta a fost sărbătorită în avans, vineri, 29 septembrie, printr-un șir de evenimente găzduite de Casa Tineretului și organizate de CAR Pensionari Câmpina, în colaborare cu Primăria municipiului Câmpina.

276 vizualizari
01 oct. 2023 15:16

”Invitație la lectură”, atelier de creație la Școala ”Ion Câmpineanu” în cadrul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor

În cadrul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor, Școala ”Ion Câmpineanu” a fost gazda unui atelier de creație intitulat ”Invitație la lectură”.