În luna octombrie a fiecărui an, în mod tradițional, în organizarea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, prin intermediul agenției locale, are loc Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, o acțiune menită să le faciliteze absolvenților o întâlnire directă cu angajatorii care au locuri de muncă disponibile pentru ei. Din păcate, la o ofertă destul de bogată, cererea a fost foarte redusă. Ca și anul trecut, am constatat un dezinteres din partea absolvenților, mulți dintre ei venind la Bursă doar de teama că nu le va fi vizat carnetul de șomaj.
26 de agenți economici au participat, astăzi, la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, desfășurată la Câmpina, oferind 352 locuri de muncă în diverse domenii și pentru toate categoriile de studii. De cealaltă parte, cererea a fost sub așteptări: 215 persoane s-au prezentat la Bursă, dintre care 132 absolvenți, 36 dintre participanți fiind selectați pentru interviuri sau probe de lucru. O mare dezamăgire pentru angajatori, mai ales pentru cei a căror ofertă era chiar bună din toate punctele de vedere și nu înțelegeau de ce nu reușesc să atragă persoane interesate de joburile oferite. Am văzut absolvenți derutați, confuzi, care întrebau direct unde trebuie să meargă pentru a obține viza pe carnetul de șomaj și care s-au lăsat foarte greu convinși măcar să studieze oferta angajatorilor. Am văzut absolvenți care nici numele nu și-l scriau corect pe CV, absolvenți care întrebau doar de salariile oferite pentru diverse posturi și care apoi trăgeau concluzia că și o femeie de serviciu din Primărie câștigă mai mult... Foarte puțini au fost cei care au venit la Bursă cu gândul de a-și găsi un loc de muncă.
Prin urmare, în zadar se străduiește ALOFM Câmpina să convingă angajatorii să-și prezinte ofertele la aceste burse, pentru că majoritatea absolvenților nu sunt interesați de un loc de muncă și preferă indemnizația de șomaj. Este o situație care ar trebui să dea serios de gândit tuturor.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.