DSP Prahova menține restricțiile privind consumul apei în Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

DSP Prahova a emis un comunicat, în urmă cu foarte puțin timp, în care anunță că menține restricțiile privind consumul apei la Câmpina. Comunicatul nu precizează exact durata restricțiilor sau când se vor mai preleva probe, dar este de așteptat ca restricția, cel puțin în această fază, să fie valabilă minimum 72 de ore. Vă reamintim că apa poate fi consumată după fierbere minimum zece minute și apoi răcirea ei.

Iată comunicatul integral al DSP Prahova:
”În continuarea comunicatului DSP Prahova din data de 14 august 2021, vă precizăm următoarele:
1. În urma prelevării probelor de apă din sistemul de aprovizionare al municipiului Câmpina în data de 13 august 2021 și analizării acestora, se menține neconformitatea la calitatea apei potabile pentru parametrul Clostridium perfringens la unul din punctele de prelevare.
2. Se mențin măsurile preventive de protecție a sănătății consumatorilor branșați la sistemul de aprovizionare cu apă potabilă amintit. Reamintim faptul că aceste măsuri au în vedere interdicția de consum de apă pentru băut, gătit, spălat pe dinți, spălat (apa furnizată la rețea va putea fi folosită doar pentru evacuarea apelor uzate fecaloid menejere), asigurarea de surse alternative de apă potabilă, iar în lipsa unei surse alternative de apă potabilă, emiterea unei recomandări / ordin de fierbere a apei (consum de apă fiartă 10 minute și răcită) ținând cont că apa este neconformă la acest parametru indicator.
3. O echipă a DSP Prahova a fost prezentă și astăzi, 16 august 2021, pe raza municipiului Câmpina în vederea prelevării de probe de apă din sistemul de aprovizionare și analizării acestora în scopul verificării eficacității măsurilor de remediere dispuse și certificării calității apei distribuite după luarea acestor măsuri.
4. DSP Prahova a subliniat necesitatea informării permanente a tuturor consumatorilor vizați de măsurile amintite de către operatorul de apă, în vederea protejării sănătății publice pe toată perioada existenței restricțiilor.
5. Măsurile preventive de protejare a sănătății consumatorilor impuse și precizate în acest comunicat se vor menține până la confirmarea încadrării din punct de vedere calitativ a apei furnizate în parametrii de potabilitate, conform Anexei 1 din Legea 458/2002 cu modificările și completările ulterioare.

Având în vedere faptul că în spațiul public se vehiculează informații alarmante referitoare la apa nepotabilă din municipiul Câmpina, INSISTĂM asupra următoarelor aspecte:
1. Clostridium perfringens NU se confundă cu Clostridium botulinic sau Clostridium difficile, bacterii care pot contamina preponderent alimentele și pot produce îmbolnăviri severe.
2. Precizăm faptul că parametrul Clostridium perfringens reprezintă un parametru indicator al poluării fecale a apei, putând indica posibilitatea existenței în apă și a agenților patogeni ce pot determina boli asociate consumului apei.
3. Pe baza principiului precauției care guvernează activitatea de sănătate publică, au fost emise măsurile preventive de protecție a sănătății populației și s-a dispus informarea populației în acest sens, în vederea aplicării acestor măsuri.”

3402 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

380 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

155 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

168 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

424 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.