DSP Prahova menține restricțiile privind consumul apei în Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

DSP Prahova a emis un comunicat, în urmă cu foarte puțin timp, în care anunță că menține restricțiile privind consumul apei la Câmpina. Comunicatul nu precizează exact durata restricțiilor sau când se vor mai preleva probe, dar este de așteptat ca restricția, cel puțin în această fază, să fie valabilă minimum 72 de ore. Vă reamintim că apa poate fi consumată după fierbere minimum zece minute și apoi răcirea ei.

Iată comunicatul integral al DSP Prahova:
”În continuarea comunicatului DSP Prahova din data de 14 august 2021, vă precizăm următoarele:
1. În urma prelevării probelor de apă din sistemul de aprovizionare al municipiului Câmpina în data de 13 august 2021 și analizării acestora, se menține neconformitatea la calitatea apei potabile pentru parametrul Clostridium perfringens la unul din punctele de prelevare.
2. Se mențin măsurile preventive de protecție a sănătății consumatorilor branșați la sistemul de aprovizionare cu apă potabilă amintit. Reamintim faptul că aceste măsuri au în vedere interdicția de consum de apă pentru băut, gătit, spălat pe dinți, spălat (apa furnizată la rețea va putea fi folosită doar pentru evacuarea apelor uzate fecaloid menejere), asigurarea de surse alternative de apă potabilă, iar în lipsa unei surse alternative de apă potabilă, emiterea unei recomandări / ordin de fierbere a apei (consum de apă fiartă 10 minute și răcită) ținând cont că apa este neconformă la acest parametru indicator.
3. O echipă a DSP Prahova a fost prezentă și astăzi, 16 august 2021, pe raza municipiului Câmpina în vederea prelevării de probe de apă din sistemul de aprovizionare și analizării acestora în scopul verificării eficacității măsurilor de remediere dispuse și certificării calității apei distribuite după luarea acestor măsuri.
4. DSP Prahova a subliniat necesitatea informării permanente a tuturor consumatorilor vizați de măsurile amintite de către operatorul de apă, în vederea protejării sănătății publice pe toată perioada existenței restricțiilor.
5. Măsurile preventive de protejare a sănătății consumatorilor impuse și precizate în acest comunicat se vor menține până la confirmarea încadrării din punct de vedere calitativ a apei furnizate în parametrii de potabilitate, conform Anexei 1 din Legea 458/2002 cu modificările și completările ulterioare.

Având în vedere faptul că în spațiul public se vehiculează informații alarmante referitoare la apa nepotabilă din municipiul Câmpina, INSISTĂM asupra următoarelor aspecte:
1. Clostridium perfringens NU se confundă cu Clostridium botulinic sau Clostridium difficile, bacterii care pot contamina preponderent alimentele și pot produce îmbolnăviri severe.
2. Precizăm faptul că parametrul Clostridium perfringens reprezintă un parametru indicator al poluării fecale a apei, putând indica posibilitatea existenței în apă și a agenților patogeni ce pot determina boli asociate consumului apei.
3. Pe baza principiului precauției care guvernează activitatea de sănătate publică, au fost emise măsurile preventive de protecție a sănătății populației și s-a dispus informarea populației în acest sens, în vederea aplicării acestor măsuri.”

3159 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

739 vizualizari
15 aug. 2022 12:45

Tânăr de 26 ani, din Câmpina, prins drogat la volan, noaptea trecută

1 comentarii

În cursul nopții trecute, în jurul orei 2.45, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 26 de ani din municipiul Câmpina.

2142 vizualizari
14 aug. 2022 19:40

Ce a dezvăluit inundația de pe Strada Petre Liciu: zeci de familii din Câmpina deversează reziduurile menajere în canalizarea pluvială!

1 comentarii

În cursul acestei dimineți vă prezentam o serie de imagini surprinse de un cititor CâmpinaTV.ro pe Strada Petre Liciu - detalii, aici.

Alte stiri recente

17 vizualizari
15 aug. 2022 15:34

Cel mai nou volum de evocări despre Câmpina al lui Alin Ciupală e aproape de lansare. ”Dacă ar vedea Ceaușescu...”

Undeva prin luna septembrie va avea loc lansarea celui mai recent volum de evocări al istoricului Alin Ciupală - ”Câmpina. Un oraș cu străzi pe care câmpinenii nu trec niciodată. Evocări cu parfum de nostalgie dintr-o lume care s-a dus”. Vom încerca pe parcursul mai multor episoade să vă provocăm, publicând scurte fragmente din acest volum.

3816 vizualizari
14 aug. 2022 16:29

Mircea Baniciu, impresionat de publicul câmpinean. Sute de oameni au stat în ploaie să asculte și să cânte refrenele sale

Mircea Baniciu a susținut un concert extraordinar în Parcul Regele Mihai I, pe 13 august, în cadrul evenimentului ”Câmpina Summer Park Music”, organizat de Casa de Cultură ”Geo Bogza”.