Câmpina a găzduit prima ediție a Conferinței educaționale ”Peace Jam”

Eveniment (Categoria articolului)

În week-end a avut loc la Câmpina prima ediție a Conferinței educaționale ”Peace Jam”. Evenimentul s-a desfășurat la Casa de Cultură ”Geo Bogza”, fiind prima acțiune publică organizată aici de la modernizarea sălii de spectacole.

”Peace Jam” este un proiect demarat de șase tineri câmpineni, Grupul informal de inițiativă Peace Jam, tineri care au obținut finanțare europeană pentru derularea acestei conferințe educaționale, prin Corpul European de Solidaritate.
Derulată pe parcursul a două zile pline, conferința a reunit 61 participanți (elevi de la școlile și liceele din Câmpina), 23 voluntari, 13 mentori (foști elevi câmpineni, acum studenți, unii chiar la universități de prestigiu din străinătate) și 10 vorbitori. Au fost prezenți inclusiv voluntari din Danemarca și Marea Britanie. Subiectele conferinței au fost din cele mai diverse - ”Povestea Peace Jam” (Luke Addison), ”Pregătit în situații de risc” (Matei Sumbasacu), ”Bullying” (Cerasela Tănase), ”Terapie prin râs” (Robin Graham) și altele.
Conferința s-a bucurat la deschiderea oficială de prezența primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, iar în seara primei zile a fost un mic spectacol cu o reprezentanție a trupei de la ”Atelierul actorului” și cu un recital al formației ”Apollo 22”, ambele din Câmpina.
Categoric, prima ediție a Conferinței educaționale ”Peace Jam” de la Câmpina a fost un succes, atât din punct de vedere al participării, al atingerii scopului propus prin conferințele și workshopurile susținute, dar și prin organizare, oaspeții din străinătate fiind uimiți că o astfel de conferință educațională s-a desfășurat într-un loc atât de frumos, Casa de Cultură ”Geo Bogza” oferind cele mai bune condiții pe parcursul celor două zile ale conferinței.

3097 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2656 vizualizari
16 feb. 2024 21:09

Târgul Mierii Câmpina 2024 și-a deschis porțile vineri, 16 februarie. Târgul rămâne deschis până duminică, 18 februarie

Casa Tineretului din Câmpina a fost luată cu asalt de mulțimea de expozanți dornici să participe la Târgul Mierii, una dintre cele mai apreciate manifestări din lumea apiculturii românești. Vineri, 16 februarie, a avut loc deschiderea oficială, în prezența autorităților locale și a organizatorilor - Asociația Apicolă ”Valea Prahovei”.

2083 vizualizari
05 feb. 2024 21:12

Medalie de argint pentru echipa Belvedere la Olimpiada Culinară Internațională din Germania - Secțiunea desert

Echipa regională Belvedere, formată din maeștrii bucătari și cofetari din județele Prahova și Brașov, a obținut medalie de argint la Olimpiada Culinară Internațională IKA de la Stuttgart din Germania. O performanță excepțională, la care o mare contribuție și-au adus-o cele două câmpinence din echipă - Carmela Dragomir și Andra Ioana Bunea (foto), de la Cofetăriile Dulcelle.

Alte stiri recente

1273 vizualizari
22 feb. 2024 20:33

Primim de la cititori. Câmpina, Strada Bobâlna, februarie 2024

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 un filmuleț realizat parcurgând Strada Bobâlna, din Câmpina, de la capătul dinspre Strada B.P. Hasdeu până la ieșirea în Calea Doftanei.

463 vizualizari
22 feb. 2024 19:28

“Îmi asum public că, în calitate de primar al Câmpinei, NU voi continua demersul construirii pasajului rutier!”

2 comentarii

Acesta este angajamentul public al Irinei Nistor, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Câmpina, un angajament scris și semnat.