Organizatorii proiectului de cercetare ”Modernism Ascuns - Cartografierea patrimoniului modernist ascuns: Câmpina – Proiect Pilot” vă invită sâmbătă, 11 noiembrie 2023, ora 11.00, la un tur ghidat cu tema ”Patrimoniul modernist ascuns în Câmpina”. Turul cuprinde străzile reprezentative pentru patrimoniul interbelic modernist al orașului, în context cu alte stiluri contemporane și cu alte clădiri-reper pentru dezvoltarea arhitectural-urbanistică a Câmpinei.
Gazda evenimentului va fi din partea municipalității Câmpina - Arhitect Șef Dipl.urbanist Andreea Roxana Pandele, membru OAR - parte a echipei Grupului de lucru Comunicare și Imagine al OAR Prahova. Înscrierile se vor realiza la următorul link: https://forms.gle/Jds2NGeyvfrYkLkHA.
Punctul de întâlnire pentru turul ghidat este Casa cu Grifoni de pe Bulevardul Culturii, sediul Primăriei municipiului Câmpina.
Evenimentul lansează oficial proiectul de cercetare ”Cartografierea patrimoniului modernist ascuns - studiu de caz: Câmpina. Proiect Pilot”, cu sprijinul Filialei Teritoriale București a Ordinului Arhitecților din România și susținut de Ordinul Arhitecților din România, din timbrul de arhitectură. Coordonator științific este prof. dr. arh. Ana-Maria Zahariade, iar coordonator proiect este asist. dr. arh. Andreea Boldojar. Parteneri locali ai evenimentului sunt Filiala Prahova a Ordinului Arhitecților din România, Primăria municipiului Câmpina, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Câmpina.
”Modernism Ascuns - Cartografierea patrimoniului modernist ascuns. Câmpina: Proiect Pilot” este un proiect cultural cu componentă pronunțate de cercetare care propune un studiu pilot pentru realizarea unui Atlas digital al arhitecturii moderniste românești: o cartografiere exhaustivă a construcțiilor moderniste și a proiectelor apărute în revistele de specialitate. Proiectul pilot ”Cartografierea Patrimoniului modernist ascuns – Câmpina” urmărește dezvăluirea fondului construit modernist local pentru acea arhitectură ce nu are șansa să fie descoperită, dar are ocazia de a fi pusă în context cu opere ale unor arhitecți recunoscuți care au proiecte locale de valoare arhitecturală – așa cum se întâmplă în Câmpina prin prezența lui Richard Bordenache, Ion Boceanu și Horia Creangă. Repertoriul acestui atlas poate fi interpretat ca o monografie a patrimoniului modernist local, citit în context și în paralel cu modelele de arhitectură locală/ națională.
Înscrieri telefonice și informații suplimentare la telefon 0722.560.566.
Iulia Ștefania Voicu este o mândrie nu doar pentru familia ei, ci și pentru Câmpina.
Vescan este astăzi unul dintre cei mai iubiți artiști ai muzicii hip-hop din România, iar acest lucru a fost demonstrat încă o dată, sâmbătă seara, la concertul susținut în centrul Câmpinei.
Este o mândrie pentru comunitatea noastră când primim astfel de vești.
Ediția 2025 a Câmpina Summer Park Music continuă sâmbătă, 12 iulie, cu un concert susținut de rapperul Vescan.