CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Sâmbătă, 11 noiembrie, un tur ghidat prin Câmpina va prilejui lansarea proiectului ”Cartografierea patrimoniului modernist ascuns”

- Eveniment -

Sâmbătă, 11 noiembrie, un tur ghidat prin Câmpina va prilejui lansarea proiectului ”Cartografierea patrimoniului modernist ascuns”

Organizatorii proiectului de cercetare ”Modernism Ascuns - Cartografierea patrimoniului modernist ascuns: Câmpina – Proiect Pilot” vă invită sâmbătă, 11 noiembrie 2023, ora 11.00, la un tur ghidat cu tema ”Patrimoniul modernist ascuns în Câmpina”. Turul cuprinde străzile reprezentative pentru patrimoniul interbelic modernist al orașului, în context cu alte stiluri contemporane și cu alte clădiri-reper pentru dezvoltarea arhitectural-urbanistică a Câmpinei.

Gazda evenimentului va fi din partea municipalității Câmpina - Arhitect Șef Dipl.urbanist Andreea Roxana Pandele, membru OAR - parte a echipei Grupului de lucru Comunicare și Imagine al OAR Prahova. Înscrierile se vor realiza la următorul link: https://forms.gle/Jds2NGeyvfrYkLkHA.
Punctul de întâlnire pentru turul ghidat este Casa cu Grifoni de pe Bulevardul Culturii, sediul Primăriei municipiului Câmpina.
Evenimentul lansează oficial proiectul de cercetare ”Cartografierea patrimoniului modernist ascuns  - studiu de caz: Câmpina. Proiect Pilot”, cu sprijinul Filialei Teritoriale București a Ordinului Arhitecților din România și susținut de Ordinul Arhitecților din România, din timbrul de arhitectură. Coordonator științific este prof. dr. arh. Ana-Maria Zahariade, iar coordonator proiect este asist. dr. arh. Andreea Boldojar. Parteneri locali ai evenimentului sunt Filiala Prahova a Ordinului Arhitecților din România, Primăria municipiului Câmpina, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Câmpina.
”Modernism Ascuns - Cartografierea patrimoniului modernist ascuns. Câmpina: Proiect Pilot” este un proiect cultural cu componentă pronunțate de cercetare care propune un studiu pilot pentru realizarea unui Atlas digital al arhitecturii moderniste românești: o cartografiere exhaustivă a construcțiilor moderniste și a proiectelor apărute în revistele de specialitate. Proiectul pilot ”Cartografierea Patrimoniului modernist ascuns – Câmpina” urmărește dezvăluirea fondului construit modernist local pentru acea arhitectură ce nu are șansa să fie descoperită, dar are ocazia de a fi pusă în context cu opere ale unor arhitecți recunoscuți care au proiecte locale de valoare arhitecturală – așa cum se întâmplă în Câmpina prin prezența lui Richard Bordenache, Ion Boceanu și Horia Creangă. Repertoriul acestui atlas poate fi interpretat ca o monografie a patrimoniului modernist local, citit în context și în paralel cu modelele de arhitectură locală/ națională.
Înscrieri telefonice și informații suplimentare la telefon 0722.560.566.


06 Nov 2023 18:10 1998 vizualizari


Comentarii


2010 vizualizari 26 May 2024 22:21

"Flori de cântec prahovean", la a VIII-a ediție. Iată câștigătorii concursului județean organizat de școala din Poiana Câmpina

Festivalul-concurs de muzică populară "Flori de cântec prahovean", organizat de Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din Poiana Câmpina, a ajuns la cea de-a VIII-a ediție. Este adevărat, evenimentul nu a avut loc în anii marcați de pandemie, dar a fost reluat ulterior, spre bucuria copiilor care doresc să participe la astfel de concursuri, să urce pe scenă, să cânte și să încânte publicul.

citeste mai mult
719 vizualizari 26 May 2024 11:10 La Câmpina a avut loc ediția a XVIII-a a concursului muzical ”Suflet de copil”

La Câmpina a avut loc ediția a XVIII-a a concursului muzical ”Suflet de copil”

Ajuns la ediția a XVIII-a, concursul muzical județean ”Suflet de copil” a avut loc joi, 23 mai, pe scena Casei Tineretului, din Câmpina, în organizarea Clubului Copiilor, condus de profesor Alice Botoacă.

citeste mai mult
4237 vizualizari 20 May 2024 12:58 Balul Bobocilor de la Forestier Câmpina, o întoarcere în timp... în pași de dans

Balul Bobocilor de la Forestier Câmpina, o întoarcere în timp... în pași de dans

Balul Bobocilor de la Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, la Casa Tineretului. Cele șapte perechi participante, alături de trainerii lor, au pregătit un spectacol minunat, inițiat și organizat de Denisa Bunghez (elevă în clasa a XI-a), împreună cu reprezentanți ai Consiliului Școlar al Elevilor: Adela Popa, Ștefania Mihalache, Aida Ardeleanu, Daria Grigore și Antonio Ion.

citeste mai mult
1931 vizualizari 19 May 2024 10:24 Aproape 100 persoane au vizitat Muzeul Schițelor lui Grigorescu, de la Câmpina, în ”Noaptea muzeelor”

Aproape 100 persoane au vizitat Muzeul Schițelor lui Grigorescu, de la Câmpina, în ”Noaptea muzeelor”

Cel mai nou, dar - din păcate - și cel mai puțin mediatizat muzeu din Câmpina este Muzeul Schițelor lui Nicolae Grigorescu. Acesta se află la etajul Casei Căsătoriilor, pe Bulevardul Culturii, una dintre cele mai frumoase zone ale Câmpinei.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV