CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Sâmbătă, 11 noiembrie, un tur ghidat prin Câmpina va prilejui lansarea proiectului ”Cartografierea patrimoniului modernist ascuns”

- Eveniment -

Sâmbătă, 11 noiembrie, un tur ghidat prin Câmpina va prilejui lansarea proiectului ”Cartografierea patrimoniului modernist ascuns”

Organizatorii proiectului de cercetare ”Modernism Ascuns - Cartografierea patrimoniului modernist ascuns: Câmpina – Proiect Pilot” vă invită sâmbătă, 11 noiembrie 2023, ora 11.00, la un tur ghidat cu tema ”Patrimoniul modernist ascuns în Câmpina”. Turul cuprinde străzile reprezentative pentru patrimoniul interbelic modernist al orașului, în context cu alte stiluri contemporane și cu alte clădiri-reper pentru dezvoltarea arhitectural-urbanistică a Câmpinei.

Gazda evenimentului va fi din partea municipalității Câmpina - Arhitect Șef Dipl.urbanist Andreea Roxana Pandele, membru OAR - parte a echipei Grupului de lucru Comunicare și Imagine al OAR Prahova. Înscrierile se vor realiza la următorul link: https://forms.gle/Jds2NGeyvfrYkLkHA.
Punctul de întâlnire pentru turul ghidat este Casa cu Grifoni de pe Bulevardul Culturii, sediul Primăriei municipiului Câmpina.
Evenimentul lansează oficial proiectul de cercetare ”Cartografierea patrimoniului modernist ascuns  - studiu de caz: Câmpina. Proiect Pilot”, cu sprijinul Filialei Teritoriale București a Ordinului Arhitecților din România și susținut de Ordinul Arhitecților din România, din timbrul de arhitectură. Coordonator științific este prof. dr. arh. Ana-Maria Zahariade, iar coordonator proiect este asist. dr. arh. Andreea Boldojar. Parteneri locali ai evenimentului sunt Filiala Prahova a Ordinului Arhitecților din România, Primăria municipiului Câmpina, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Câmpina.
”Modernism Ascuns - Cartografierea patrimoniului modernist ascuns. Câmpina: Proiect Pilot” este un proiect cultural cu componentă pronunțate de cercetare care propune un studiu pilot pentru realizarea unui Atlas digital al arhitecturii moderniste românești: o cartografiere exhaustivă a construcțiilor moderniste și a proiectelor apărute în revistele de specialitate. Proiectul pilot ”Cartografierea Patrimoniului modernist ascuns – Câmpina” urmărește dezvăluirea fondului construit modernist local pentru acea arhitectură ce nu are șansa să fie descoperită, dar are ocazia de a fi pusă în context cu opere ale unor arhitecți recunoscuți care au proiecte locale de valoare arhitecturală – așa cum se întâmplă în Câmpina prin prezența lui Richard Bordenache, Ion Boceanu și Horia Creangă. Repertoriul acestui atlas poate fi interpretat ca o monografie a patrimoniului modernist local, citit în context și în paralel cu modelele de arhitectură locală/ națională.
Înscrieri telefonice și informații suplimentare la telefon 0722.560.566.


06 Nov 2023 18:10 1984 vizualizari


Comentarii






1609 vizualizari 13 May 2024 21:43 Castelul ”Iulia Hasdeu”, singurul obiectiv din Câmpina inclus în ”Noaptea muzeelor”

Castelul ”Iulia Hasdeu”, singurul obiectiv din Câmpina inclus în ”Noaptea muzeelor”

UPDATE - La puțin timp după apariția articolului, am fost anunțați că și Expoziția schițelor lui Nicolae Grigorescu, de la Casa Căsătoriilor, va fi deschisă între orele 18.00 și 22.00. 
Sâmbătă, 18 mai, are loc evenimentul ”Noaptea muzeelor”, unul care a prins foarte bine la publicul din România, care are ocazia să viziteze nu numai gratuit o serie întreagă de muzee, dar și la ore târzii din seară, când totul are o altă aură.

citeste mai mult
1586 vizualizari 11 May 2024 21:55 Aproape 7.000 fotografii din întreaga lume reunite la Câmpina, la Salonul ONYX

Aproape 7.000 fotografii din întreaga lume reunite la Câmpina, la Salonul ONYX

În Câmpina există un fenomen care - fără a se bucura de prea multă faimă pe plan local - reușește să atragă tot mai mulți pasionați ai artei fotografice de pe toate meridianele Globului. Este vorba de saloanele de artă fotografică organizate de două ori pe an de Răzvan Băleanu, sub înaltul patronaj al Socieții Americane de Fotografie, Uniunii Globale a Fotografiei și Image Colleague Society din Statele Unite.

citeste mai mult
2143 vizualizari 11 May 2024 21:07 Pe 15 și 16 iunie va avea loc Festivalul Cireșelor, la Bănești

Pe 15 și 16 iunie va avea loc Festivalul Cireșelor, la Bănești

La Bănești, în week-end-ul 15-16 iunie 2024 va avea loc o nouă ediție a Festivalului Cireșelor. 

citeste mai mult
2482 vizualizari 11 May 2024 16:25 În Gara Câmpina s-a deschis o expoziție de machete feroviare

În Gara Câmpina s-a deschis o expoziție de machete feroviare

De multă vreme nu a mai fost atâta agitație pe peronul liniei 1 din Gara Câmpina. Prilejul de sâmbătă a fost deschiderea unei expoziții de machete feroviare.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV