La Spitalul Municipal Câmpina nu a venit, încă, niciun pacient confirmat cu COVID-19. În schimb, aici s-a născut un bebeluș perfect sănătos

Social (Categoria articolului)

UPDATE - Primul pacient infectat cu COVID-19 a fost internat la Spitalul Municipal Câmpina miercuri după-amiază, fiind trimis aici de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești.

În urmă cu o săptămână, Spitalul Municipal Câmpina era desemnat, prin ordin al ministrului Sănătății, unitate-suport pentru pacienții cu COVID-19. Este singurul spital-suport din Prahova, adică acel tip de spital destinat pacienților infectați cu noul coronavirus și care necesită tratament și pentru alte patologii. Spitalul a fost nevoit să-și externeze pacienții internați și să creeze circuitele necesare primirii pacienților cu COVID-19.

A trecut o săptămână de la publicarea în Monitorul Oficial al Ordinului 533/2020 al ministrului Sănătății, iar la Spitalul Municipal Câmpina, până acum, nu a apărut niciun pacient confirmat ca fiind infectat cu COVID-19, după cum ne-a precizat managerul Spitalului Municipal Câmpina, dr. Călin Tiu: ”Până în acest moment nu ne-a fost transferat niciun pacient diagnosticat COVID pozitiv. Există pacienți în spital testați și tratați, dar nu pentru COVID, ci pentru alte afecțiuni. Dinainte de a fi declarat spital de suport, au fost luate măsuri de training și de susținere cu materiale, astfel încât toți angajații noștri lucrează în condiții de protecție covid. În mod cert, vor veni și pacienți cu covid”. (video)
În momentul de față, în spitalul câmpinean mai sunt internați puțini pacienți, în general cu boli cronice, care își urmează tratamentul de specialitate, iar în cursul nopții de luni spre marți, la Spitalul Municipal Câmpina s-a născut un bebeluș, mămica venind aici în urma închiderii secției de specialitate de la SanConfind.

7074 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1598 vizualizari
03 dec. 2020 05:38

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 3 decembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2097 vizualizari
02 dec. 2020 07:55

Un drapel nou flutură în vânt la "Observator", pe dealul Muscel din Câmpina

Pe 30 noiembrie 2018, înaintea celebrării Centenarului Marii Uniri, reprezentanții Fundației Zamolxes din Câmpina împreună cu cei Radioclubului Municipal au montat un drapel național la ”Observator”, pe dealul Muscel. A fost primul tricolor care a fluturat pe Muscel, la "Observator", un loc drag multor câmpineni, situat la o altitudine de 550 metri și de unde se poate vedea întregul oraș.

Alte stiri recente

88 vizualizari
03 dec. 2020 20:50

Demersuri ale Primăriei Câmpina pentru preluarea căilor ferate din localitate, a unității de jandarmi și a unui teren al Școlii de Poliție

Primăria Câmpina a transmis o adresă Senatului și Camerei Deputaților prin care își exprimă intenția de a prelua terenurile pe care se află căile ferate din interiorul municipiului, având în vedere faptul că acestea au fost scoase din uz, nu au nicio utilitate și nici n-o vor mai avea vreodată.

387 vizualizari
03 dec. 2020 18:58

Emanoil Savin se implică în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu

(P) Emanoil Savin a decis să se alăture Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sfântul Mare Mucenic - Izvorâtorul de Mir” în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu, de lângă Târgoviște. Aici, membrii asociației și nu numai vor avea posibilitatea să-și aline traumele căpătate îm misiuni din teatrele de operațiuni militare.