Ploaie torențială, descărcări electrice, vânt și grindină în mai multe localități din Prahova, printre care și municipiul Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

UPDATE - Potrivit unor câmpineni care locuiesc în Cartierul Muscel, au fost lansate rachete antigrindină din sistemul amplasat pe dealul Muscel, în apropierea Observatorului.

Timp de jumătate de oră, 50 de localități din județul Prahova au fost afectate de o ploaie torențială însoțită în unele zone și de căderi de grindină. În intervalul 16.30-17.00, s-au semnalat frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină de dimensiuni mici. Pe alocuri, s-au înregistrat averse care au cumulat 15-20 l/mp.

Localitățile vizate de aceste fenomene meteo au fost: Câmpina, Băicoi, Breaza, Comarnic, Cornu, Bănești, Poiana Câmpina, Brebu, Valea Doftanei, Telega, Măgureni, Scorțeni, Secăria, Șotrile, Provița de Jos, Provița de Sus, Aluniș, Bertea, Gornet, Predeal Sărari, Boldești-Scăeni, Filipeștii de Pădure, Vălenii de Munte, Bucov, Plopeni, Ariceștii Rahtivani, Filipeștii de Târg, Florești, Blejoi, Vărbilău, Gura Vitioarei, Drajna, Teișani, Izvoarele, Păulești, Lipănești, Măgurele, Măneciu, Vâlcănești, Slănic, Vărbilău, Cocorăștii Mislii, Dumbrăvești, Ștefești, Adunați, Bălțești, Gornet, Cosminele, Plopu și Talea. Până în acest moment nu se confirmă utilizarea sistemului de rachete antigrindină. La Câmpina există un astfel de sistem de lansare a rachetelor antigrindină, amplasat în apropierea Observatorului de pe Muscel și care aparține Autorității Naționale pentru Administrarea Sistemului Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor.

6458 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1449 vizualizari
29 nov. 2022 17:55

La Câmpina, în seara Sfântului Andrei, se aprind luminițele pentru sărbători și vor răsuna primele colinde

În seara Sfântului Andrei, părintele spiritual și ocrotitorul României, la ora 17.00, în Parcul Regele Mihai I din centrul Câmpinei, vor răsuna primele colinde ale acestei ierni. Vor cânta micii soliști de la Clubul Copiilor din localitate. Apoi, la 17.30, va fi aprins iluminatul ornamental pentru sărbătorile de iarnă.

1276 vizualizari
29 nov. 2022 08:35

Paradă militară la Câmpina, de Ziua Națională

2 comentarii

În ultimii trei ani, Ziua Națională a României a fost sărbătorită la Câmpina prin acțiuni restrânse, din cauza pandemiei. Anul acesta, se revine la programul din trecut, iar manifestările vor fi organizate în centrul localității, la Monumentul Eroilor Războiului de Întregire Națională (Soldatul).

Alte stiri recente

8089 vizualizari
29 nov. 2022 11:05

Ne-a părăsit pentru totdeauna Raluca Drăgan, sportivă care a adus Câmpinei și României numeroase medalii la atletism

1 comentarii

O veste foarte tristă la sfârșit de toamnă... Raluca Drăgan, fostă sportivă a Clubului "Constantin Istrati" din Câmpina, campioană națională de juniori la aruncarea greutății și multiplă medaliată în probele de aruncarea discului și suliței, a încetat din viață. Avea doar 34 de ani.

686 vizualizari
28 nov. 2022 19:55

Anunț public privind decizia etapei de încadrare pentru proiectul "Reabilitare, modernizare, extindere sistem de iluminat public în municipiul Câmpina"

Municipiul Câmpina, titular al proiectuluiREABILITARE, MODERNIZARE, EXTINDERE SISTEM DE ILUMINAT PUBLIC ÎN MUNICIPIUL CÂMPINA”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, nu se supune evaluării adecvate și nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului*), pentru proiectul: REABILITARE, MODERNIZARE, EXTINDERE SISTEM DE ILUMINAT PUBLIC ÎN MUNICIPIUL CÂMPINA.