CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Măsuri suplimentare, instituite și la Câmpina, pentru combaterea infectării cu noul coronavirus

- Actualitate -

Măsuri suplimentare, instituite și la Câmpina, pentru combaterea infectării cu noul coronavirus

La sediul Primăriei municipiului Câmpina a avut loc marți, 10 martie, o nouă ședință a Grupului Operativ de Lucru pe tema măsurilor suplimentare necesare combaterii infectării cu noul coronavirus. Precizăm că din acest grup operativ fac parte primarul Horia Tiseanu, viceprimarul Adrian Pițigoi, comandantul Poliției Municipale Câmpina - Iulian Stanciu, directorul Poliției Locale - Marius Vișan, reprezentantul Inspectoratului de Jandarmi - Ciprian Văsii, șeful Biroului pentru Situații de Urgență din Primăria Câmpina - Octavian Tudose și cei doi consilieri personali ai primarului - Ioana Bumbăcea și Marian Dulă.

Potrivit comunicatului de presă remis de Primăria Câmpina în urma acestei ședințe, discuțiile au vizat în special măsurile care trebuie aplicate în municipiu în urma aprobării Hotărârii de Guvern nr. 6 din 9 martie 2020 privind combaterea coronavirusului. Astfel, în conformitate cu HG 6/2020:
- persoanele fizice și operatorii economici trebuie să respecte și să pună în aplicare măsurile dispuse de autorități în domeniul sănătății publice pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus;
- unitățile de alimentație publică (market, supermarket, magazine de cartier, cafenele, baruri, cluburi etc) și furnizorii publici și privați de transport trebuie să ia măsuri pentru asigurarea dezinfecției frecvente și evitarea producerii de aglomerații în spații comerciale;
- toate instituțiile publice și private trebuie să asigure la toalete materiale destinate igienei personale, să efectueze dezinfecția frecventă a clanțelor ușilor, precum și a altor suprafețe expuse.
Totodată, a fost aprobată exceptarea emiterii avizului DSP în cazul evenimentelor cu un număr maxim de 200 de participanți.
În același timp, Grupul Operativ de Lucru de la Câmpina atrage atenția locuitorilor asupra următoarelor:
- nerespectarea de către cetățeni a condițiilor de autorizolare impuse atrage după sine sancțiuni conform legii;
- se recomandă ca primirea în locuințele proprii a reprezentanților DSP să se facă doar în urma legitimării;
- Poliția Locală supraveghează respectarea autorizolării persoanelor de pe lista comunicată de DSP Prahova și desfășoară un set de acțiuni și măsuri specifice pentru verificarea instituțiilor publice și private.
Aici se impune o precizare. În municipiul Câmpina NU există persoane infectate cu coronavirus, NU există persoane suspecte de infectare cu coronavirus. Există câteva persoane aflate în autoizolare la domiciliu, persoane care nu prezintă simptome, dar care au intrat în contact cu persoane simptomatice sau persoane care au călătorit în zone afectate de COVID 19. Aceste persoane s-au autoizolat la domiciliu, pe o perioadă de 14 zile, au anunțat Direcția de Sănătate Publică Prahova și sunt monitorizate permanent atât de către DSP, cât și de către reprezentanții Poliției Locale și Poliției Municipale, dar și de către medicii de familie.


10 Mar 2020 20:39 11844 vizualizari



Comentarii






455 vizualizari 26 Apr 2024 21:47 O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

Pentru 726 tineri din toate județele țării, ziua de 26 aprilie și Câmpina vor rămâne în amintirea lor ca momentul unic în care au absolvit Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” și au depus jurământul de credință.

citeste mai mult
2548 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2661 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1501 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV