Breaza, Bănești, Brebu și Cornu, pe lista localităților în care Consiliul Județean Prahova va reabilita, cu fonduri europene, clădiri ale unor instituții publice

Actualitate (Categoria articolului)

Consiliul Județean Prahova a anunțat că a depus un proiect cu fonduri europene pentru reabilitarea termică a unui număr de 237 clădiri aparținând unor instituții publice din 34 de localități ale județului, printre care se numără orașul Breaza și comunele Bănești, Brebu și Cornu.

Lista completă a localităților în care se dorește să fie implementat acest proiect mai include: Băicoi, Comarnic, Plopeni, Sinaia, Slănic, Urlați, Ploiești, Adunați, Aluniș, Albești Paleologu, Ariceștii Zeletin, Bătrâni, Bertea, Boldești Grădiștea, Bucov, Cocorăștii Mislii, Dumbrava, Dumbrăvești, Drajna, Gherghița, Gornet, Gura Vadului, Gura Vitioarei, Lipănești, Plopu, Posești, Predeal Sărari, Ștefești, Tomșani și Valea Călugărească. 
”Creșterea eficienței energetice a fondului de clădiri din județul Prahova este unul dintre obiectivele importante ale Consiliului Județean. Ne-am înscris într-un program care permite mobilizarea de investiții pentru reabilitarea termică a clădirilor publice și urmărim economii majore de energie, precum și reducerea substanțială a emisiilor de dioxid de carbon”, a declarat Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova.
De asemenea, într-un comunicat remis presei de Consiliul Județean Prahova se mai arată: ”Creșterea eficienței energetice a clădirilor este unul din obiectivele programului South-Muntenia Energy Efficiency for Public Buildings Investment Programme. Acest program este implementat de Banca Europeană de Investiții în cadrul unui acord cu Comisia Europeană și este finanțat din Horizon 2020 Framework Programme pentru Cercetare și Inovare. Valoarea finanțării acordate este de până la 90% din costurile eligibile, iar beneficiarii eligibili sunt: autorități publice locale, autorități regionale, organisme publice. În cadrul proiectului vor fi finanțate dezvoltarea de sisteme energetice eco-eficiente, integrarea de sisteme de energie regenerabilă la nivelul clădirilor (panouri solare, panouri fotovoltaice), dezvoltarea de sisteme de transport public curate și eficiente din punct de vedere energetic”.
Vă reamintim faptul că, în cadrul aceluiași program-pilot lansat de Comisia Europeană, Primăria Câmpina a depus cerere de finanțare pentru obținerea de fonduri europene în vederea reabilitării termice a 13 clădiri publice din municipiu - Casa de Cultură, Casa Tineretului, Biblioteca Municipală, Creșa, Direcția Economică și opt unități de învățământ.

 

6389 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2528 vizualizari
25 sept. 2021 20:18

La Breaza, un bărbat a fost atacat și rănit grav de un urs. Mesaj de alertă privind prezența unui urs și la Comarnic

Iată că se înmulțesc cazurile de oameni atacați de urs. S-a întâmplat foarte recent la Telega, zilele trecute la Comarnic, astăzi la Breaza și tot astăzi a fost emis un mesaj RO Alert privind prezența unui urs la Comarnic, în zona Podul Lung.

2647 vizualizari
25 sept. 2021 11:42

Președintele și vicepreședintele COSR, Mihai Covaliu, respectiv Elisabeta Lipă, în vizită la Câmpina

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) - Mihai Covaliu și vicepreședintele aceluiași for - Elisabeta Lipă, campioni olimpici și mondiali la scrimă, respectiv canotaj, s-au aflat vineri la Câmpina. Au mers la Primărie, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu, apoi au vizitat împreună baza sportivă de la Căminul Petrol și fostul sat de vacanță de pe Drumul Taberei.

Alte stiri recente

6 vizualizari
26 sept. 2021 20:54

Rareș Hodoiu (AIKO Câmpina), trei medalii la Mondialul WUKF de la Cluj-Napoca

La sfârșitul acestei săptămâni a avut loc la Cluj-Napoca o nouă ediție a Campionatului Mondial WUKF de karate, competiție la care a fost prezent și Rareș Hodoiu, unul dintre cei mai valoroși sportivi de la AIKO Câmpina, pregătit de Sensei Gabriel Timofte.

1431 vizualizari
26 sept. 2021 12:52

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din etapa a 8-a din Liga A Prahova, eșalonul de elită al fotbalului prahovean. Duminică au avut loc ultimele jocuri ale acestei runde. Iată rezultatele: