Consiliul Județean Prahova a anunțat că a depus un proiect cu fonduri europene pentru reabilitarea termică a unui număr de 237 clădiri aparținând unor instituții publice din 34 de localități ale județului, printre care se numără orașul Breaza și comunele Bănești, Brebu și Cornu.
Lista completă a localităților în care se dorește să fie implementat acest proiect mai include: Băicoi, Comarnic, Plopeni, Sinaia, Slănic, Urlați, Ploiești, Adunați, Aluniș, Albești Paleologu, Ariceștii Zeletin, Bătrâni, Bertea, Boldești Grădiștea, Bucov, Cocorăștii Mislii, Dumbrava, Dumbrăvești, Drajna, Gherghița, Gornet, Gura Vadului, Gura Vitioarei, Lipănești, Plopu, Posești, Predeal Sărari, Ștefești, Tomșani și Valea Călugărească.
”Creșterea eficienței energetice a fondului de clădiri din județul Prahova este unul dintre obiectivele importante ale Consiliului Județean. Ne-am înscris într-un program care permite mobilizarea de investiții pentru reabilitarea termică a clădirilor publice și urmărim economii majore de energie, precum și reducerea substanțială a emisiilor de dioxid de carbon”, a declarat Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova.
De asemenea, într-un comunicat remis presei de Consiliul Județean Prahova se mai arată: ”Creșterea eficienței energetice a clădirilor este unul din obiectivele programului South-Muntenia Energy Efficiency for Public Buildings Investment Programme. Acest program este implementat de Banca Europeană de Investiții în cadrul unui acord cu Comisia Europeană și este finanțat din Horizon 2020 Framework Programme pentru Cercetare și Inovare. Valoarea finanțării acordate este de până la 90% din costurile eligibile, iar beneficiarii eligibili sunt: autorități publice locale, autorități regionale, organisme publice. În cadrul proiectului vor fi finanțate dezvoltarea de sisteme energetice eco-eficiente, integrarea de sisteme de energie regenerabilă la nivelul clădirilor (panouri solare, panouri fotovoltaice), dezvoltarea de sisteme de transport public curate și eficiente din punct de vedere energetic”.
Vă reamintim faptul că, în cadrul aceluiași program-pilot lansat de Comisia Europeană, Primăria Câmpina a depus cerere de finanțare pentru obținerea de fonduri europene în vederea reabilitării termice a 13 clădiri publice din municipiu - Casa de Cultură, Casa Tineretului, Biblioteca Municipală, Creșa, Direcția Economică și opt unități de învățământ.
În aceste zile, în Câmpina au început lucrări de modernizare la locurile de joacă pentru copii și în unele parcuri.
Joi, 10 iulie, au fost afișate rezultatele finale la Evaluarea Națională 2025
Primăria municipiului Câmpina anunță demararea lucrărilor de modernizare a rețelelor de apă și canalizare, o investiție cu fonduri europene, derulată de operatorul HidroPrahova SA.
Fenomene meteo de o violență extremă au avut loc în cursul zilei de miercuri, 9 iulie, și în Munții Bucegi, nu numai în Sinaia.