CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Breaza, Bănești, Brebu și Cornu, pe lista localităților în care Consiliul Județean Prahova va reabilita, cu fonduri europene, clădiri ale unor instituții publice

- Actualitate -

Breaza, Bănești, Brebu și Cornu, pe lista localităților în care Consiliul Județean Prahova va reabilita, cu fonduri europene, clădiri ale unor instituții publice

Consiliul Județean Prahova a anunțat că a depus un proiect cu fonduri europene pentru reabilitarea termică a unui număr de 237 clădiri aparținând unor instituții publice din 34 de localități ale județului, printre care se numără orașul Breaza și comunele Bănești, Brebu și Cornu.

Lista completă a localităților în care se dorește să fie implementat acest proiect mai include: Băicoi, Comarnic, Plopeni, Sinaia, Slănic, Urlați, Ploiești, Adunați, Aluniș, Albești Paleologu, Ariceștii Zeletin, Bătrâni, Bertea, Boldești Grădiștea, Bucov, Cocorăștii Mislii, Dumbrava, Dumbrăvești, Drajna, Gherghița, Gornet, Gura Vadului, Gura Vitioarei, Lipănești, Plopu, Posești, Predeal Sărari, Ștefești, Tomșani și Valea Călugărească. 
”Creșterea eficienței energetice a fondului de clădiri din județul Prahova este unul dintre obiectivele importante ale Consiliului Județean. Ne-am înscris într-un program care permite mobilizarea de investiții pentru reabilitarea termică a clădirilor publice și urmărim economii majore de energie, precum și reducerea substanțială a emisiilor de dioxid de carbon”, a declarat Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova.
De asemenea, într-un comunicat remis presei de Consiliul Județean Prahova se mai arată: ”Creșterea eficienței energetice a clădirilor este unul din obiectivele programului South-Muntenia Energy Efficiency for Public Buildings Investment Programme. Acest program este implementat de Banca Europeană de Investiții în cadrul unui acord cu Comisia Europeană și este finanțat din Horizon 2020 Framework Programme pentru Cercetare și Inovare. Valoarea finanțării acordate este de până la 90% din costurile eligibile, iar beneficiarii eligibili sunt: autorități publice locale, autorități regionale, organisme publice. În cadrul proiectului vor fi finanțate dezvoltarea de sisteme energetice eco-eficiente, integrarea de sisteme de energie regenerabilă la nivelul clădirilor (panouri solare, panouri fotovoltaice), dezvoltarea de sisteme de transport public curate și eficiente din punct de vedere energetic”.
Vă reamintim faptul că, în cadrul aceluiași program-pilot lansat de Comisia Europeană, Primăria Câmpina a depus cerere de finanțare pentru obținerea de fonduri europene în vederea reabilitării termice a 13 clădiri publice din municipiu - Casa de Cultură, Casa Tineretului, Biblioteca Municipală, Creșa, Direcția Economică și opt unități de învățământ.

 


09 Apr 2021 18:48 7036 vizualizari



Comentarii






2514 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2616 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1472 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
5508 vizualizari 24 Apr 2024 09:02 Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV