Reabilitarea Policlinicii Municipale și realizarea Centrului de Informare și Promovare Turistică sunt cele două investiții cu fonduri europene derulate în municipiul Câmpina și care ar fi trebuit finalizate până la 31 decembrie 2015. Pentru că nu s-a întâmplat acest lucru, fondurile europene au fost sistate pentru 2016, iar cele două investiții au fost incluse în bugetul local.
Dar nu plătesc vinovaţii, indiferent de numele şi funcţia lor, ci câmpinenii. Și plătesc 90.000 lei pentru Centrul Turistic și 665.000 lei pentru Policlinică, adică valoarea lucrărilor care au rămas de executat după 31 decembrie 2015. În total 755.000 lei din banii câmpinenilor sunt astfel alocaţi la lucrări pe care Primăria Câmpina nu a fost în stare să le gestioneze eficient şi să le asigure finanţarea integrală din fondurile europene câştigate.
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.