Aproximativ 100 din cele 202 schițe în creion, peniță și laviu ale maestrului Grigorescu vor putea fi văzute în premieră de către public. Duminică, acestea vor fi expuse, de la ora 11.00, într-un spațiu special amenajat la etajul Casei Căsătoriilor din Câmpina.
Zilele acestea, în locația menționată s-au făcut ultimele pregătiri pentru expunerea schițelor. În mod cert, această expoziție va reprezenta unul dintre cele mai importante momente din cadrul Festivalului 'Serbările Toamnei' - Câmpina 2016, eveniment care are ca temă 'Pictura câmpineană de la Grigorescu până în prezent'. Vor fi expuse, pentru câteva ore, schițele care sunt într-o stare mai bună, care s-au păstrat mai bine. Vă reamintim, sunt lucrări care aparţin Câmpinei. Gheorghe N. Grigorescu, fiul marelui pictor şi singurul său moştenitor, a vândut administraţiei locale, în 1939, pentru 600.000 lei, schiţele şi desenele respective, în baza unui contract de vânzare-cumpărare. Din 2002 și până în 2013, Primăria Câmpina s-a judecat pe la diverse instanțe cu Ministerul Culturii și Muzeul Național de Artă, care refuzau să înapoieze Câmpinei ceea ce îi aparținea. În februarie 2013, procesul a fost câștigat la Înalta Curte de Casație și Justiție, sentința fiind definitivă și irevocabilă.
Citiți și Programul complet al Festivalului 'Serbările Toamnei' Câmpina 2016
Câmpina Summer Park Music a fost unul dintre evenimentele frumoase organizate anii trecuți, pe parcursul verii, în centrul municipiului.
26 Iunie este Ziua Drapelului, eveniment marcat și la Câmpina sub un soare strălucitor, în prezența câtorva zeci de oameni.
La începutul lunii iulie, Câmpina va fi gazda primei ediții a Festivalului Național de Teatru ”Eusebiu Ștefănescu”.
24 Iunie este Ziua Universală a Iei Românești, în zi de mare sărbătoare creștină - Nașterea Sf. Ioan Botezătorul, cunoscută în popor ca Sânzienele sau Drăgaica. Momentul a fost marcat și la Câmpina în cadrul unui mic spectacol care a avut loc marți, 24 iunie, la ceas de seară, pe scena Casei de Cultură ”Geo Bogza”.