Schițele lui Nicolae Grigorescu vor fi expuse în premieră, duminică (18 septembrie), la etajul Casei Căsătoriilor

Eveniment (Categoria articolului)

Aproximativ 100 din cele 202 schițe în creion, peniță și laviu ale maestrului Grigorescu vor putea fi văzute în premieră de către public. Duminică, acestea vor fi expuse, de la ora 11.00, într-un spațiu special amenajat la etajul Casei Căsătoriilor din Câmpina. 

Zilele acestea, în locația menționată s-au făcut ultimele pregătiri pentru expunerea schițelor. În mod cert, această expoziție va reprezenta unul dintre cele mai importante momente din cadrul Festivalului 'Serbările Toamnei' - Câmpina 2016, eveniment care are ca temă 'Pictura câmpineană de la Grigorescu până în prezent'. Vor fi expuse, pentru câteva ore, schițele care sunt într-o stare mai bună, care s-au păstrat mai bine. Vă reamintim, sunt lucrări care aparţin Câmpinei. Gheorghe N. Grigorescu, fiul marelui pictor şi singurul său moştenitor, a vândut administraţiei locale, în 1939, pentru 600.000 lei, schiţele şi desenele respective, în baza unui contract de vânzare-cumpărare. Din 2002 și până în 2013, Primăria Câmpina s-a judecat pe la diverse instanțe cu Ministerul Culturii și Muzeul Național de Artă, care refuzau să înapoieze Câmpinei ceea ce îi aparținea. În februarie 2013, procesul a fost câștigat la Înalta Curte de Casație și Justiție, sentința fiind definitivă și irevocabilă.

Citiți și Programul complet al Festivalului 'Serbările Toamnei' Câmpina 2016

Circulația rutieră va fi blocată pe Bd. Carol I, de vineri seară, până luni dimineață, cu ocazia Festivalului 'Serbările Toamnei'

5313 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Monica 16.09.2016 08:56 Cat timp vor fi expuse aceste schite si desene? Eu nu sunt duminica in zona, dar as fi vrut sa le vad. Multumesc!
  • Admin 16.09.2016 09:14 Scrie in stire ca vor fi expuse doar pentru cateva ore. Deci, vor putea fi vazute doar duminica si doar pentru cateva ore.

Eveniment

1201 vizualizari
20 apr. 2024 22:28

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

1278 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

Alte stiri recente

1139 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

768 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.