Schițele lui Nicolae Grigorescu vor fi expuse în premieră, duminică (18 septembrie), la etajul Casei Căsătoriilor

Eveniment (Categoria articolului)

Aproximativ 100 din cele 202 schițe în creion, peniță și laviu ale maestrului Grigorescu vor putea fi văzute în premieră de către public. Duminică, acestea vor fi expuse, de la ora 11.00, într-un spațiu special amenajat la etajul Casei Căsătoriilor din Câmpina. 

Zilele acestea, în locația menționată s-au făcut ultimele pregătiri pentru expunerea schițelor. În mod cert, această expoziție va reprezenta unul dintre cele mai importante momente din cadrul Festivalului 'Serbările Toamnei' - Câmpina 2016, eveniment care are ca temă 'Pictura câmpineană de la Grigorescu până în prezent'. Vor fi expuse, pentru câteva ore, schițele care sunt într-o stare mai bună, care s-au păstrat mai bine. Vă reamintim, sunt lucrări care aparţin Câmpinei. Gheorghe N. Grigorescu, fiul marelui pictor şi singurul său moştenitor, a vândut administraţiei locale, în 1939, pentru 600.000 lei, schiţele şi desenele respective, în baza unui contract de vânzare-cumpărare. Din 2002 și până în 2013, Primăria Câmpina s-a judecat pe la diverse instanțe cu Ministerul Culturii și Muzeul Național de Artă, care refuzau să înapoieze Câmpinei ceea ce îi aparținea. În februarie 2013, procesul a fost câștigat la Înalta Curte de Casație și Justiție, sentința fiind definitivă și irevocabilă.

Citiți și Programul complet al Festivalului 'Serbările Toamnei' Câmpina 2016

Circulația rutieră va fi blocată pe Bd. Carol I, de vineri seară, până luni dimineață, cu ocazia Festivalului 'Serbările Toamnei'

5223 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Monica 16.09.2016 08:56 Cat timp vor fi expuse aceste schite si desene? Eu nu sunt duminica in zona, dar as fi vrut sa le vad. Multumesc!
  • Admin 16.09.2016 09:14 Scrie in stire ca vor fi expuse doar pentru cateva ore. Deci, vor putea fi vazute doar duminica si doar pentru cateva ore.

Eveniment

393 vizualizari
03 oct. 2023 13:27

Vineri, 6 octombrie, la Casa de Cultură va avea loc vernisajul unei expoziții de pictură și grafică a lui Florian Bârsan

Casa de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina va fi vineri, 6 octombrie, de la ora 18.00, gazda vernisajului unei expoziții de pictură și grafică a lui Florian Bârsan.

1598 vizualizari
02 oct. 2023 19:51

Retragerea cu torțe, un eveniment dedicat împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina

Defilarea cu torțe aprinse a promoției noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina a fost evenimentul care a încheiat, la 1 octombrie, Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor 2023. Această defilare cu torțe a viitorilor polițiști, cei care vor absolvi școala luna viitoare, a fost dedicată împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Poliție de la Câmpina.

Alte stiri recente

132 vizualizari
03 oct. 2023 22:03

Pe Strada Victoriei, refacerea unui colț de parcare a generat multe discuții, nemulțumiri, dar și... semne de întrebare

Strada Victoriei din Câmpina este una micuță, întortocheată, printre mai multe blocuri. Pornește din Strada Ana Ipătescu și se înfundă în spatele blocurilor de pe Bulevardul Carol I, până în intersecția cu Strada Maramureș.

72 vizualizari
03 oct. 2023 21:25

Iulian Alexe, din Poiana Câmpina, vicecampion european la veterani în proba de 2.000m obstacole

La Pescara, în Italia, au avut loc Campionatele Europene de Atletism pentru veterani. Din România a fost prezent și Iulian Alexe, din Poiana Câmpina, multiplu medaliat la întreceri de atletism rezervate veteranilor, în diverse probe.