Întâlnire pentru urgentarea proiectelor cu fonduri europene la cele două spitale din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a organizat o întâlnire între conducerile celor două spitale din localitate și un reprezentant al Ministerului Fondurilor Europene, scopul principal fiind pregătirea unei viitoare întâlniri pentru urgentarea implementării proiectelor cu fonduri europene derulate de cele două spitale câmpinene. Din partea instituțiilor medicale au fost prezenți la întâlnire managerul Spitalului de Psihiatrie Voila - dr. Irina Minescu și directorul medical al Spitalului Municipal - dr. Mihaela Petrovici. De asemenea, au mai fost prezenți Adrian Dobre - administratorul public al municipiului și Mihaela Ionete - șefa Biroului Achiziții Publice din Primăria Câmpina.

A fost o punere în temă, între cele două părți, a principalelor puncte pe care instituțiile care implementează proiecte cu fonduri europene trebuie să le cunoască pentru buna derulare a achizițiilor. Spitalul Municipal Câmpina are în derulare un proiect în valoare de 17 milioane lei, iar Spitalul de Psihiatrie Voila - un alt proiect în valoare de 626.000 lei, în ambele cazuri fiind vorba de achiziția de aparatură medicală și echipamente de protecție, ambele proiecte fiind derulate cu fonduri europene. De altfel, oficialul guvernamental a precizat că în cadrul acestui proiect la nivel național de achiziție de aparatură medicală și echipamente de protecție în lupta împotriva noului coronavirus, din totalul de aproximativ șase miliarde lei a fost contract până acum doar un miliard lei.
Fiecare dintre părțile prezente au expus situația implementării proiectelor, problemele cu care se confruntă, nelămuririle pe care le au. În unele cazuri, soluțiile au venit pe loc, în alte cazuri, un răspuns va fi dat la viitoarea întâlnire, programată cel mai probabil la finalul săptămânii viitoare.
Profitând de prezența oficialului guvernamental la Câmpina, primarul Alin Moldoveanu a mai deschis un subiect important - existența unei axe cu finanțare europeană pentru realizarea de toalete în unitățile de învățământ. Reprezentantul Ministerului Fondurilor Europene a făcut o serie de recomandări pentru o rapidă accesare de fonduri pe această axă, în vreme ce, dintre variantele prezentate, reprezentanții administrației câmpinene au insistat pe toaletele care să fie racordate la sistemul de canalizare și pe opțiunea ca proiectele să fie realizate și implementate prin Primărie, chiar dacă s-ar fi putut realiza și prin unitățile de învățământ care au personalitate juridică. Discuția a rămas deschisă și sunt premize favorabile pentru atragerea de noi fonduri europene la Câmpina.

3493 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1640 vizualizari
03 dec. 2020 20:50

Demersuri ale Primăriei Câmpina pentru preluarea căilor ferate din localitate, a unității de jandarmi și a unui teren al Școlii de Poliție

Primăria Câmpina a transmis o adresă Senatului și Camerei Deputaților prin care își exprimă intenția de a prelua terenurile pe care se află căile ferate din interiorul municipiului, având în vedere faptul că acestea au fost scoase din uz, nu au nicio utilitate și nici n-o vor mai avea vreodată.

1575 vizualizari
03 dec. 2020 14:40

Acțiune a Poliției la Câmpina pentru verificarea măsurilor impuse prin legea pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei

1 comentarii

Miercuri, 2 decembrie, poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au desfășurat o acțiune în Câmpina, în intervalul 10.00-12.00, pentru verificarea măsurilor impuse prin Legea nr. 55/2020 privnd prevenirea și combaterea efectelor pandemiei cu noul coronavirus. Astfel, au fost verificate peste 45 de autovehicule și 20 de societăți comerciale. Au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale (dintre care 6 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, iar restul pentru alte abateri identificate), în valoarea totală de peste 4.100 de lei.

Alte stiri recente

406 vizualizari
04 dec. 2020 10:51

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 4 decembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1156 vizualizari
03 dec. 2020 18:58

Emanoil Savin se implică în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu

(P) Senatorul Emanoil Savin a decis să se alăture Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sfântul Mare Mucenic Dimitrie - Izvorâtorul de Mir” în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu, de lângă Târgoviște. Aici, membrii asociației (și nu numai ei) vor avea posibilitatea să-și aline traumele căpătate în misiunile din teatrele de operațiuni militare.