Întâlnire pentru urgentarea proiectelor cu fonduri europene la cele două spitale din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a organizat o întâlnire între conducerile celor două spitale din localitate și un reprezentant al Ministerului Fondurilor Europene, scopul principal fiind pregătirea unei viitoare întâlniri pentru urgentarea implementării proiectelor cu fonduri europene derulate de cele două spitale câmpinene. Din partea instituțiilor medicale au fost prezenți la întâlnire managerul Spitalului de Psihiatrie Voila - dr. Irina Minescu și directorul medical al Spitalului Municipal - dr. Mihaela Petrovici. De asemenea, au mai fost prezenți Adrian Dobre - administratorul public al municipiului și Mihaela Ionete - șefa Biroului Achiziții Publice din Primăria Câmpina.

A fost o punere în temă, între cele două părți, a principalelor puncte pe care instituțiile care implementează proiecte cu fonduri europene trebuie să le cunoască pentru buna derulare a achizițiilor. Spitalul Municipal Câmpina are în derulare un proiect în valoare de 17 milioane lei, iar Spitalul de Psihiatrie Voila - un alt proiect în valoare de 626.000 lei, în ambele cazuri fiind vorba de achiziția de aparatură medicală și echipamente de protecție, ambele proiecte fiind derulate cu fonduri europene. De altfel, oficialul guvernamental a precizat că în cadrul acestui proiect la nivel național de achiziție de aparatură medicală și echipamente de protecție în lupta împotriva noului coronavirus, din totalul de aproximativ șase miliarde lei a fost contract până acum doar un miliard lei.
Fiecare dintre părțile prezente au expus situația implementării proiectelor, problemele cu care se confruntă, nelămuririle pe care le au. În unele cazuri, soluțiile au venit pe loc, în alte cazuri, un răspuns va fi dat la viitoarea întâlnire, programată cel mai probabil la finalul săptămânii viitoare.
Profitând de prezența oficialului guvernamental la Câmpina, primarul Alin Moldoveanu a mai deschis un subiect important - existența unei axe cu finanțare europeană pentru realizarea de toalete în unitățile de învățământ. Reprezentantul Ministerului Fondurilor Europene a făcut o serie de recomandări pentru o rapidă accesare de fonduri pe această axă, în vreme ce, dintre variantele prezentate, reprezentanții administrației câmpinene au insistat pe toaletele care să fie racordate la sistemul de canalizare și pe opțiunea ca proiectele să fie realizate și implementate prin Primărie, chiar dacă s-ar fi putut realiza și prin unitățile de învățământ care au personalitate juridică. Discuția a rămas deschisă și sunt premize favorabile pentru atragerea de noi fonduri europene la Câmpina.

4597 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

278 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

416 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

25 vizualizari
19 apr. 2024 17:22

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 19 aprilie 2024

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.

754 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.