CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită la Colegiul "Istrati" din Câmpina

- Eveniment -

Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită la Colegiul

Pe 24 Ianuarie 2017 s-au împlini 158 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Mica Unire, cum i se mai spune, reprezintă de fapt actul de naștere al statului național român. 

"În fiecare an noi am dorit să marcăm Ziua Micii Uniri. O facem și acum, chiar dacă pe 25 ianuarie, având în vedere faptul că 24 Ianuarie a fost zi liberă. Este un eveniment mult prea important din istoria românilor și de aceea nu vrem să treacă neobservat. Unirea Principatelor este un eveniment extraordinar, dar și ceea ce a urmat după Unire, reformele inițiate de Alexandru Ioan Cuza au fost remarcabile pentru viitorul stat român. În epoca lui Cuza a început reforma agrară, prin care au fost împroprietărite jumătate de milion de familii de țărani. Tot atunci a apărut Legea învățământului, prin care învățământul primar devenea gratuit și obligatoriu. Au fost elaborate și au apărut codurile civil și penal. În 1860 a fost înființată Universitatea din Iași, iar în 1864 - Universitatea din București", a declarat Ofelia Negoiță, profesor de istorie la Colegiul Tehnic "Constantin Istrati"
Despre semnificația zilei de 24 Ianuarie și despre personalitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza au vorbit reprezentanții Asociației Cultul Eroilor Câmpina - col (r) Viorel Bondoc și cpt. (r) Ion Hogaș, iar elevi ai liceului au oferit momentele artistice - poezii și o scenetă cu tema Unirii Principatelor.


25 Jan 2017 19:21 6849 vizualizari


Comentarii


440 vizualizari 25 Jun 2024 21:22 ”Sărbătoarea celor 2 Iulii”, un șir de acțiuni de-a lungul unei săptămâni întregi

”Sărbătoarea celor 2 Iulii”, un șir de acțiuni de-a lungul unei săptămâni întregi

Probabil cel mai frumos eveniment de la Castelul ”Iulia Hasdeu”, din Câmpina, este ”Sărbătoarea celor 2 Iulii”, mama și fiica, atât de iubite de savantul Bogdan Petriceicu Hasdeu.

citeste mai mult
957 vizualizari 21 Jun 2024 10:54 Duminică, 23 iunie, sunteți invitați la Breaza la ”cântec și joc”

Duminică, 23 iunie, sunteți invitați la Breaza la ”cântec și joc”

Duminică, 23 iunie, începând cu ora 12.00, Liceul Teoretic ”Aurel Vlaicu” Breaza, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Breaza, Inspectoratul Școlar Județean Prahova și alte instituții din județ, organizează Festivalul - concurs ”Cântec și joc la Breaza”, eveniment cu participare internațională.

citeste mai mult
10986 vizualizari 20 Jun 2024 18:24 Delia, Smiley, Andra și Theo Rose vin pe 28 iunie la Câmpina!

Delia, Smiley, Andra și Theo Rose vin pe 28 iunie la Câmpina!

Asociația Câmpina Curată invită câmpinenii la un megaconcert susținut de cei mai îndrăgiți artiști ai momentului. Evenimentul va avea loc vineri, 28 iunie, de la ora 18.00, pe stadionul ”Rafinăriei”.

citeste mai mult
1374 vizualizari 19 Jun 2024 22:19 Câmpineanca Alexandra Olteanu a obținut Premiul al III-lea la Festivalul ”Chocolate Saga”

Câmpineanca Alexandra Olteanu a obținut Premiul al III-lea la Festivalul ”Chocolate Saga”

La București, la Sala Palatului, a avut loc week-end-ul trecut Festivalul ”Chocolate Saga”, un adevărat regal al dulciurilor, cu ateliere, dar și concursuri, care au reunit cei mai vestiți cofetari din țara noastră.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV