Omul de afaceri Mihai Anastasescu a decis să-și implice toate firmele în sprijinirea comunității locale, în special a școlilor, spitalelor și persoanelor defavorizate

Actualitate (Categoria articolului)

Conform comunicatului de presă remis în urmă cu puțin timp la redacție, având în vedere că în acestă perioadă grea, provocată de pandemie, majoritatea cetățenilor, instituțiilor și firmelor au dificultăți materiale, omul de afaceri MIHAI ANASTASESCU, în calitate de acționar majoritar al societăților Neptun SA, Soceram SA, Forja Neptun SRL, Medimfarm SA și în calitate de cetățean care, împreună cu familia, trăiește și muncește în municipiul Câmpina, a hotărât implicarea societăților menționate în ajutorarea comunității din care acestea fac parte și în care își desfășoară activitățile.

Vă redăm integral comunicatul de presă.
1. Începând cu data de 21 septembrie 2020 până la 31 decembrie 2020, farmaciile Medimfarm de pe raza municipiului Câmpina vor acorda un discount de 20% la toate produsele non-rx comercializate (produse ce nu necesită prescripție), pentru toate persoanele care prezintă talon de pensie și au domiciliul în Câmpina și în comunele limitrofe (Cornu, Bănești, Telega, Poiana Câmpina, Provița de Jos, Provița de Sus, Șotrile, Brebu, Valea Doftanei);
2. Începand cu data de 1 noiembrie 2020, pentru o perioadă de 6 luni, toți elevii din ciclul primar, gimnazial și liceal (începand cu clasa I și până la clasa a XII-a), care învață în municipiul Câmpina, indiferent de domiciliu, vor primi „burse de meditații” (pentru o oră/săptamânal), în valoare totală de aproximativ 650.000 euro. Plata meditațiilor se va realiza de către sponsor direct în contul profesorilor și învățătorilor (aceștia trebuie să se inregistreze la ANAF și să pună la dispoziția sponsorului contul de virament). Apelăm pe această cale la comitetele/asociațiile de părinți, la directorii instituțiilor de învățământ și Primăria Municipiului Câmpina să se implice în organizarea acestei activități. Începând de luni, 21.09.2020, vor fi contactați de către reprezentanții sponsorului.
3. Ajutorarea persoanelor defavorizate prin intermediul bisericilor și cultelor din municipiul Câmpina în limita sumei maxime de 50.000 lei / biserică sau cult.
Rugam reprezentanții bisericilor și cultelor ca împreună cu reprezentantul sponsorului să stabilească și să viziteze persoanele defavorizate la domiciliu, să evalueze împreună situația, după care se vor stabili persoanele beneficiare în contul cărora se vor vira sumele stabilite. Ulterior vom face publică lista exactă a persoanelor beneficiare (cu consimțământul scris al acestora, pentru respectarea condițiilor GDPR). De asemenea, INVIT pe această cale reprezentanți ai societății civile și mass media locală să se alăture echipei care va stabili modul de alocare a sumelor. Acțiunea de analiză se va realiza în perioada 1 octombrie – 1 noiembrie 2020, iar ulterior, în perioada 1 noiembrie 2020 – 6 ianuarie 2021 se vor vira sumele stabilite.
4. Sponsorizarea Primăriei Câmpina cu suma de 100.000 euro, sumă care va fi folosită pentru dotarea școlilor și grădinițelor din municipiul Câmpina cu mobilier, aparatura și materialele necesare desfășurării cursurilor și activităților în cele mai bune condiții și asigurării siguranței sanitare a elevilor și cadrelor didactice.
5. Sponsorizarea Spitalului Municipal Câmpina cu bunuri/echipamente în suma de 100.000 euro și a Spitalul de Psihiatrie Voila cu bunuri/echipamente în sumă de 20.000 euro.

Consider că este momentul ca fiecare dintre noi, după posibilități, să ajutăm comunitatea local[! 
Având în vedere că în limita sumelor comunicate mai sus, sponsorii vor achiziționa direct echipamentele, mobilierul și materialele pe care instituțiile sponzorizate le vor comunica, premergator semnării contractelor de sponsorizare se vor semna cu fiecare instituție Memorandumuri de înțelegere. Dorim ca semnarea memorandumurilor premergătoare actelor de sponsorizare să se realizeze în ziua de luni, 21.09.2020, ora 12.00, la Primăria Municipiului Câmpina, urmând ca în următoarele două săptămâni să se semneze contractele de sponsorizare. INVITĂM la semnarea memorandumurilor reprezentanții Primăriei Municipiului Câmpina, pe domnul director al Spitalul Municipal Câmpina, dr. Călin Tiu și pe doamna director a Spitalului de Psihiatrie Voila, dr. Irina Minescu. Sponsorii vor fi reprezentați de către doamnele Grațiela Pîrvu și Florentina Cimuka. Pentru respectarea principiului transparenței totale, o echipă mixtă formată din reprezentanți ai sponsorilor, reprezentanți  ai societății civile și mass media locală (dacă vor accepta) va monitoriza cheltuirea sumelor sponsorizate conform destinației.
Menționez că nicio firmă al cărei acționar sunt nu a avut și nu are contracte cu statul / primării / ministere / agenții, toate societățile menționate mai sus desfașoară activități doar cu și pentru entități private.

13154 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • victor-sorin 23.02.2021 01:29 Sunt plecat din campina de 20 de ani,meritati mult respect si sper ca exemplul domnului anastasescu sa fie luat si de alti oameni de afaceri,campina merita ,este locul care ne ramane mereu in suflet ,chiar daca suntem plecati peste hotare.

Actualitate

1781 vizualizari
26 feb. 2021 21:35

Agenții Poliției Locale Câmpina au continuat activitățile de fluidizare a traficului în zona centrală, la finalul săptămânii

Pentru a doua săptămână consecutiv, vineri, 26 februarie 2021, agenții Poliției Locale, în colaborare cu cei de la Poliția Municipiului Câmpina, au acționat pentru fluidizarea traficului rutier pe Strada Republicii, în zona Pieței Centrale, o zonă aglomerată în special la sfârșit de săptămână.

2001 vizualizari
26 feb. 2021 12:15

Simularea unui incendiu la Spitalul Municipal Câmpina. Un exercițiu al ISU Prahova

Joi după-amiază, agitație mare la Spitalul Municipal Câmpina și chiar panică printre trecătorii ocazionali și printre locuitorii din zonă la auzul sirenelor numeroaselor mașini de intervenție ale pompierilor câmpineni. Două autospeciale de stingere, o autoscară și alte două autovehicule au pătruns, cu sirenele pornite, în curtea Spitalului Municipal Câmpina. Din fericire, a fost vorba doar de un exercițiu al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, prin care s-a verificat modalitatea de intervenție în cazul unui potențial (și nedorit) incendiu.

Alte stiri recente

353 vizualizari
27 feb. 2021 10:56

Peste 500 de câmpineni vor beneficia de bilete gratuite de călătorie pentru transportul local în acest an

Consiliul Local Câmpina a aprobat în ședința ordinară de joi, 25 februarie, un proiect inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind acordarea de bilete gratuite de călătorie pentru transportul local pentru o serie de categorii sociale defavorizate.

2780 vizualizari
26 feb. 2021 21:29

De ”Ziua meseriilor”, elevi de la școlile gimnaziale din Câmpina au vizitat Liceul Tehnologic Energetic

Pe 11 martie se sărbătorește ”Ziua meseriilor”, iar până atunci, prin inspectoratele școlare județene, în diverse licee din țară au loc acțiuni de promovare a învățământului profesional în rândul elevilor din clasa a VIII-a. O astfel de acțiune a avut loc vineri, 26 februarie 2021, la Liceul Tehnologic Energetic Câmpina, elevilor de la școlile gimnaziale ”Ion Câmpineanu”, ”B.P. Hasdeu” și Școala Centrală, însoțiți de diriginții lor, fiindu-le prezentate avantajele învățământului tehnic și profesional.