Concursul de admitere la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă "Pavel Zăgănescu" din Boldești Scăeni se va desfășura în perioada 24 august-4 septembrie 2018. Depunerea cererilor de înscriere a început deja, iar acest lucru se face până pe 15 iunie, la inspectoratele pentru situații de urgență din județele unde candidații își au domiciliul. Sunt 300 de locuri scoase la concurs din care 275 pentru subofițeri de pompieri și protecție civilă (10 pentru Republica Moldova și două locuri pentru romi) și 25 pentru calificarea de maistru militar auto.
Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti este singura şcoală de formare iniţială din subordinea IGSU, unică la nivel naţional din perspectiva calificărilor asigurate: subofiţer de pompieri şi protecţie civilă şi maistru militar auto. Durata de şcolarizare este de un an pentru ambele calificări. Admiterea va consta, ca și până acum, în probele eliminatorii (contravizita medicală și testarea aptitudinilor fizice sub forma unui traseu practic-aplicativ) și proba scrisă de verificare a cunoștințelor.
Criterii și condiții specifice pentru candidați:
a)să aibă cetățenia română și domiciliul în România;
b) să cunoască limba română, scris și vorbit;
c) să aibă capacitate deplină de exercițiu;
d) să fie apți din punct de vedere medical, fizic și psihologic;
e) să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniți sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere;
f) să fie absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat;
g) să aibă un comportament corespunzător principiilor și cerințelor de conduită admise și practicate în societate;
h) să nu aibă antecedente penale, cu excepția situației când a intervenit reabilitarea;
i) să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârșirea de infracțiuni;
j) să nu fi fost destituiți dintr-o funcție publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;
k) să nu fi desfășurat activități de poliție politică, astfel cum sunt definite prin lege;
l) să fi obținut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puțin 9,00, cu excepția candidaților care au absolvit instituții de învățământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului;
m) să nu fi fost exmatriculați pentru abateri disciplinare dintr-o instituție de învățământ.
(Sursă foto - www.scoalapompieri.ro)
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.