De la cititori. Sens giratoriu la intersecția Drumul Taberei - Strada I.H. Rădulescu - Strada Siretului?

Social (Categoria articolului)

Primi aproape zilnic de la cititori tot felul de informații sau chiar propuneri de subicte. Mulțumim tuturor pentru că astfel demonstrați că vă pasă de localitatea în care trăim. Una dintre probleme ridicate recent de Petre Petcu se referă la intersecția Drumul Taberei - Strada I.H. Rădulescu - Strada Siretului, la care se adaugă și strada care coborară spre fostul poligon, pentru a urca apoi spre Cornu.

Cititorul nostru ne-a semnalat situația indicatoarelor rutiere de aici, discuția ajungând apoi și la oportunitatea unui sens giratoriu în această intersecție. ”Lipsesc indicatoarele de stabilire a priorităților pentru Strada Siretului și drumul spre Cornu. Am fost în situația în care, venind dinspre Fântâna cu Cireși spre Strada I.H. Rădulescu, nu mi s-a acordat prioritate din Strada Siretului, întrucât acolo nu există decât un indicator STOP. Vă rog să informați instituțiile abilitate să rezolve inconvenientul, pentru a evita eventuale accidente”, este mesajul primit de la cititorul nostru. 
Am discutat cu autoritățile locale (Primărie, Poliție) și răspunsul ar fi următorul: încă din anul 2019 există o aprobare dată de Comisia Locală pentru Siguranța Circulației, din care fac parte și reprezentanți ai Poliției Rutiere, ai Poliției Locale, ai altor instituții, pentru realizarea aici a unui sens giratoriu, dar nu s-a aplicat această decizie. În schimb, odată cu impunerea restricțiilor de trafic pe Calea Doftanei și devierea traficului prin această zonă, sensul giratoriu ar putea deveni un inconvenient, spațiul fiind destul de limitat, iar pentru autobuze sau autovehicule mai mari, sensul giratoriu ar putea deveni chiar o problemă. În aceste condiții, s-au montat indicatoare la fiecare intrare în această intersecție, în funcție de priorități, iar autoritățile ne-au asigurat că subiectul va fi rediscutat în Comisia Locală pentru Siguranța Circulației pentru a se stabili cea mai bună soluție.
Vă reamintim că ne puteți trimite pe whatsapp la numărul 0733.388.425 sau pe paginile noastre de pe Facebook orice imagini sau subiecte care considerați că sunt de interes public și pot deveni articole pe site-ul nostru pentru informarea publicului larg.

4461 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Anonim 21.05.2021 09:10 Într-adevăr, în această intersectie este un mare haos dar acesta este produs de conducătorii auto care pur si simplu au uitat regulile de circulatie pe un drum public și nu de lipsa indicatoarelor rutiere. în această intersecție sunt două drumuri fără prioritate care au indicatorul stop, la intrarea în intersecție. Oare Câți șoferi, aflați simultan în dreptul celor două indicatoare, cunosc cu adevărat care are dreptul de pătrundere în intersecție? Deci o mai mare atenție a noastră, a conducătorilor auto, un pic mai mult bun simț (că nu strică) ar anula cam tot haosul produs în acea intersectie ( haos care apare doar în orele de vârf)
  • gheorghe radu 21.05.2021 14:25 Sunt semne peste tot, inclusiv Siretului, STOP...

Social

1803 vizualizari
11 aug. 2022 18:20

A trecut un an de la prima ediție a "Festivalului de Creație și Recreație" din Brebu - și a fost un an plin!

După tabăra din vara lui 2021, echipa de organizare a zis că e doar prima filă a unei frumoase povești. Și s-a dovedit că este chiar așa!

1787 vizualizari
10 aug. 2022 13:42

Doar trei farmacii din Câmpina, pe lista celor care eliberează pastile cu iodură de potasiu

UPDATE - Ulterior, Ministerul Sănătății a mai adăugat farmacii pe această listă, în Prahova ajungându-se la 58. Din Câmpina, au mai fost incluse pe listă două farmacii Catena - de pe Strada Soarelului și de pe Strada Al. I. Cuza.
Ministerul Sănătății a publicat lista farmaciilor care eliberează pastilele cu iodură de potasiu. La nivelul județului Prahova sunt doar 35 de farmacii pe această listă, iar din Câmpina numai trei.

Alte stiri recente

705 vizualizari
15 aug. 2022 12:45

Tânăr de 26 ani, din Câmpina, prins drogat la volan, noaptea trecută

În cursul nopții trecute, în jurul orei 2.45, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 26 de ani din municipiul Câmpina.

2126 vizualizari
14 aug. 2022 19:40

Ce a dezvăluit inundația de pe Strada Petre Liciu: zeci de familii din Câmpina deversează reziduurile menajere în canalizarea pluvială!

În cursul acestei dimineți vă prezentam o serie de imagini surprinse de un cititor CâmpinaTV.ro pe Strada Petre Liciu - detalii, aici.