Ateliere educaționale de vacanță pentru copiii de la Șotrile. Un proiect cu finanțare europeană, derulat în parteneriat cu Asociația "Fluturi Albi" din Câmpina

Social (Categoria articolului)

În cadrul proiectului ”Crearea și implementarea serviciilor comunitare integrate pentru combaterea sărăciei și excluziunii sociale”, membrii echipei comunitare integrate (ECI), în parteneriat cu Asociaţia ”Fluturi Albi” din Câmpina, au organizat Ateliere educaţionale de vacanţă în comuna Şotrile din județul Prahova.

Voluntarii Asociaţiei ”Fluturi Albi” s-au deplasat în comunitatea din satul Plaiul Câmpinei, aparținând de comuna Șotrile, şi alături de copii au desenat, au cântat şi au vorbit despre ce meserii și-ar dori să aibă aceștia atunci când vor fi mari. Se dorește ca astfel copiii să fie încurajați să se exprime, prin desen, muzică, dialog, asta cu atât mai mult cu cât din echipa comunitară integrată fac parte asistenți sociali, mediator sanitar și un consilier școlar.
Proiectul menționat se defăşoară în două localități din Prahova - Şotrile şi Gherghiţa şi este implementat de Ministerul Muncii în parteneriat cu Ministerul Sănătății şi cu Ministerul Educației. Conceptul proiectului are la bază un ordin comun al celor trei ministere pentru aprobarea Protocolului de colaborare în vederea implementării serviciilor comunitare integrate necesare prevenirii excluziunii sociale și combaterii sărăciei și presupune dezvoltarea unei structuri comune, denumită echipă comunitară integrată (ECI) pentru combaterea sărăciei și excluziunii sociale, formată din asistent social, asistent medical comunitar/ mediator sanitar și consilier școlar/ mediator școlar.
Perioada de finanțare a proiectului este septembrie 2018 - ianuarie 2022, iar sursa de finanțare - Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 - 2020. Grupul țintă al proiectului este alcătuit din membrii echipelor comunitare de intervenție integrată, iar beneficiarii finali sunt persoanele în risc de sărăcie și excluziune socială din cele 139 de comunități rurale și mic-urbane în care se desfășoară acest proiect la nivel național.
Obiectivele generale ale proiectului sunt creșterea incluziunii sociale și combaterea sărăciei, dezvoltarea și pilotarea serviciilor comunitare integrate în cele 139 de comunități. Obiective specifice ale proiectului sunt consolidarea capacității administrației publice locale de a iniția, coordona şi implementa măsurile de prevenire şi combatere a situațiilor de marginalizare şi excludere socială prin crearea de echipe comunitare integrate și dezvoltarea de proceduri, metodologii și instrumente specifice de lucru; îmbunătățirea nivelului de competențe al specialiștilor din echipele comunitare integrate, contribuind astfel la consolidarea rețelei publice de asistență socială comunitară prin furnizarea de servicii sociale adaptate nevoilor populației; creșterea numărului de persoane care beneficiază de servicii comunitare integrate.
Mai multe detalii despre proiect puteți afla accesând site-ul: http://serviciicomunitare.ro.

3482 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1163 vizualizari
04 dec. 2021 12:42

Târg de dulciuri de Moș Nicolae, la Câmpina, în beneficiul copiilor speciali

O acțiune deosebită va avea loc luni, 6 decembrie 2021, la cafeneaua 5 to go din municipiul Câmpina, situată pe Bulevardul Carol I, vis a vis de Spitalul Municipal. Este vorba despre un târg de dulciuri de Moș Nicolae, un eveniment organizat de Consiliul Școlar al Elevilor de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu". Mai exact, voluntarii din cadrul proiectului PeaceJam Câmpina, derulat la CNNG, organizează acest târg în beneficiul copiilor de la Asociația Glasul Autismului din Câmpina.

4304 vizualizari
02 dec. 2021 20:22

La Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” din Câmpina a avut loc premierea concursului de creație literară pentru elevi

Ajuns la a V-a ediție, concursul de creație literară ”Pe tărâmul lecturii” rezervat elevilor câmpineni, s-a încheiat joi, 2 decembrie, cu festivitatea de premiere, care a avut loc pe terasa Bibliotecii Municipale ”Dr. C.I. Istrati” din Câmpina.

Alte stiri recente

598 vizualizari
04 dec. 2021 18:19

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 4 decembrie 2021

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

2023 vizualizari
03 dec. 2021 20:53

Triumf Poiana Câmpina și recordurile care au dus-o pe primul loc la jumătatea campionatului

Cu un lot valoros, probabil cel mai valoros din actuala ediție de campionat a Superligii B Prahova, al doilea eșalon fotbalistic al județului, Triumf Poiana Câmpina a stabilit o serie de recorduri, care au dus-o la jumătatea întrecerii pe primul loc, la un avans de patru puncte de ocupanta locului secund.