Un an de la alegerile locale. PSD Câmpina își asumă unele greșeli, are și laude și critici la adresa primarului și susține că va apăra mereu interesul comunității

Politică (Categoria articolului)

Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale care au adus schimbări semnificative în administrația locală. CâmpinaTV.ro va realiza o serie de emisiuni cu reprezentanți ai partidelor care fac parte din Consiliul Local. Și deschidem seria acestor emisiuni cu Partidul Social Democrat, invitați fiind președintele PSD Câmpina - Dan Mușat și consilierul local Andrei Duran.

A fost un dialog interesant, dinamic, în care cei doi lideri ai PSD au vorbit despre alianța cu ProRomânia, dar au infirmat orice înțelegere cu ”coaliția de dreapta” care are majoritatea în Consiliul Local Câmpina. Dacă președintele Dan Mușat s-a axat mai mult pe latura politică a anului trecut de la alegerile locale, consilierul Andrei Duran a vorbit mai mult despre activitatea din Consiliul Local, a făcut o comparație între mandatul precedent și cel actual, dar a prezentat și câteva dintre proiectele pe care PSD le va propune când se vor deschide noi axe de finanțare europeană, având în vedere că bugetul local este într-o acută suferință.
Cei doi lideri locali ai PSD au mai vorbit despre greșelile pe care le-au făcut în acest an și pe care și le asumă - de la inițierea, alături de alți consilieri locali, a proiectului privind înființarea unui comitet director la Piața Centrală (hotărâre declarată nelegală de către Prefectură și revocată ulterior) și până la faptul că nu au explicat, în unele situații, votul lor asupra unui proiect, l-au felicitat pe primarul Alin Moldoveanu pentru deblocarea fondurilor europene, dar l-au și criticat pentru inițierea unor proiecte cum ar fi cel privind înființarea Centrului Cultural sau desființarea Pieței Centrale ca serviciu public (proiecte respinse la vot, de altfel).
Întrebați dacă în acest prim an al noului mandat au fost în opoziție sau la putere, Dan Mușat a afirmat categoric - ”în opoziție”, în vreme ce Andrei Duran, cu un discurs mai nuanțat, de posibil viitor candidat la funcția de primar, a subliniat că ”indiferent din partea cui vine un proiect, dacă este bun pentru comunitate noi îl votăm, dacă nu, nu”.

6819 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cornel Dragomir 18.09.2021 08:34 Încă nu s-au hotărât dacă sunt în opoziție sau formează majoritatea în consiliul local. De făcut nu au făcut nimic: nici opoziție nici construcție. O tot dau înainte cu interesul public. Nimic concret. Nici PSD-UL nu mai este ce era odată. Slăbuț
  • Ionut 18.09.2021 17:45 Cornel Dragomir_In Consiliul Local nu poti fi in permanenenta in opozitie sau sa votezi cu majoritatea. Este in functie de proiectele propuse. Mi se pare corect sa se tina cont de interesele cetatenilor orasului. Daca urmaresti cu atentie sedintele Consiliului vei vedea ca cei de la PSD par ca sunt cel mai bine pregatiti. Se vede faptul ca au experienta; Andrei Duran si Livia Lupu sunt singurii consilieri care au facut parte din Consiliul anterior.

Politică

2476 vizualizari
18 oct. 2021 22:19

Un an de la alegerile locale. Cum se vede administrația locală prin ochii singurului consilier câmpinean independent, Costel Filip

Seria emisiunilor dedicate împlinirii unui an de la alegerile locale a continuat cu consilierul local independent, Costel Filip. De altfel, este singurul consilier independent ales vreodată la Câmpina și se poate spune că a constituit o surpriză nu doar alegerea sa în Consiliul Local, ci și rezultatul obținut - 1.014 voturi, reprezentând 7,81% din voturile electoratului prezent la urne, în condițiile în care îi erau suficiente doar trei procente pentru a intra în Consiliul Local.

4730 vizualizari
16 oct. 2021 12:55

Un an de la alegerile locale. PMP, atac fără precedent la liderul Coaliției de dreapta din Consiliul Local Câmpina

2 comentarii

Adrian Pițigoi - președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP) Câmpina și secretar general adjunct la nivel național și Bogdan Ene - consilier local din partea aceleiași formațiuni politice au fost invitații noștri la o nouă emisiune care a avut ca principală temă împlinirea unui an de la alegerile locale. 

Alte stiri recente

551 vizualizari
20 oct. 2021 21:54

Noi restricții de luni, 25 octombrie. Vacanță de două săptămâni în toate școlile și liceele

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seara, restricțiile care vor fi impuse începând de luni, respectiv doar vaccinații vor mai putea circula noaptea, certificatul verde va fi obligatoriu pentru majoritatea activităților, iar masca redevine obligatorie peste tot, inclusiv pe stradă.

2200 vizualizari
19 oct. 2021 20:25

De miercuri, 20 octombrie 2021, elevii Școlii Gimnaziale ”Ion Câmpineanu” din Câmpina trec în sistemul online de învățământ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a adoptat marți, 19 octombrie, Hotărârea nr. 89 privind trecerea în sistem online a încă zece unități de învățământ din județ, din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2.