Acțiune a Poliției Prahova noaptea trecută. 439 autovehicule controlate și 67 de sancțiuni aplicate

Actualitate (Categoria articolului)

439 de autovehicule controlate și 67 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii prahoveni sâmbătă noapte, în cadrul planului de acțiune desfășurat la nivel național pentru prevenirea și combaterea nerespectării normelor rutiere privind conducătorii auto care circulă sub influența băuturilor alcoolice. În noaptea de 7/8 septembrie, Serviciul Rutier din cadrul Poliției Prahova a organizat o acțiune în vederea depistării conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a produselor stupefiante, după cum informează purtătorul de cuvânt al IJP Prahova.

Au fost angrenați în acțiune atât polițiști rutieri din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene, ai Biroului Rutier Ploiești, cât și polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 2 Florești și nr.3 Blejoi, care și-au desfășurat activitatea în intervalul orar 20.00 – 2.00, pe raza localităților Ploiești, Blejoi, Bucov, Florești, Filipeștii de Târg, Filipeștii de Pădure, Măgureni și Călinești.
Cu această ocazie, au fost controlate 439 de autovehicule și au fost efectuate 348 de testări cu aparatul etilotest. 67 de nereguli au fost constatate, iar pentru acestea au fost aplicate sancțiuni în valoare de 21.480 lei. Dintre abaterile identificate de polițiști, trei au fost pentru conducerea sub influența alcoolului, 14 pentru nerespectarea obligativității de a purta centura de siguranță, două pentru valabilitatea inspecției tehnice periodice expirată, iar și 4 sancțiuni au fost aplicate bicicliștilor. Totodată, patru conducători auto au rămas fără permisul de conducere, atât pentru faptul că se aflau sub influența alcoolului la volan, dar și pentru nerespectarea semnalelor acustice și luminoase la trecerea la nivel cu cale ferată. De asemenea, polițiștii au retras și 4 certificate de înmatriculare și au reținut două seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.
Acțiuni de acest gen vor continua a fi organizate pe raza județului Prahova, cu scopul de a reduce numărul de accidente rutiere produse pe fondul conducerii sub influența alcoolului.

(Sursa foto - IJP Prahova)

4438 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

286 vizualizari
20 feb. 2020 11:04

Avarie majoră, în centrul Câmpinei, la rețeaua de alimentare cu apă. Traficul este restricționat

O avarie s-a produs în această joi dimineață la rețeaua de alimentare cu apă potabilă a blocului 12E din centrul municipiului Câmpina, în apropierea pasajului de la ceas. HidroPrahova intervine pentru remedierea avariei, dar în acest moment nu se știe cu exactitate cât va dura intervenția. 

571 vizualizari
20 feb. 2020 09:26

Transportul public local, tot pe mâna Eliro. Primăria Câmpina va prelungi prin act adițional contractul care expiră în această primăvară

Transportul public local este un subiect de care s-a tot scris și vorbit în Câmpina în ultimii ani, mai ales după ce a apărut oportunitatea ca administrația locală să acceseze fonduri europene pentru un serviciu de transport public modern, european, ecologic, cu autobază proprie, cu multe facilități legate de infrastructură, inclusiv fonduri de modernizarea unor străzi incluse pe traseele locale de transport public. Despre această șansă a modernizării transportului public noi am scris de nenumărate ori, încă de la lansarea axei de finanțare europeană, în septembrie 2017, dar, din păcate, Primăria Câmpina a reacționat mult prea târziu și a ratat primul... tren. S-a trezit în vara lui 2019, când UE a prelungit termenul pentru depunerea cererilor de finanțare pe axa respectivă și s-a apucat de treabă.

Alte stiri recente

1121 vizualizari
20 feb. 2020 06:41

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 20 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2388 vizualizari
19 feb. 2020 13:57

În 2019, Ambulanța a intervenit în zona Câmpina la peste 15.000 de solicitări

Serviciul de Ambulanță Prahova a prezentat o evaluare a activității pentru anul 2019, o analiză la toate capitolele, cele mai interesante informații legate de zona Câmpina rezumându-le în rândurile următoare.