Acțiune a Poliției Prahova noaptea trecută. 439 autovehicule controlate și 67 de sancțiuni aplicate

Actualitate (Categoria articolului)

439 de autovehicule controlate și 67 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii prahoveni sâmbătă noapte, în cadrul planului de acțiune desfășurat la nivel național pentru prevenirea și combaterea nerespectării normelor rutiere privind conducătorii auto care circulă sub influența băuturilor alcoolice. În noaptea de 7/8 septembrie, Serviciul Rutier din cadrul Poliției Prahova a organizat o acțiune în vederea depistării conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a produselor stupefiante, după cum informează purtătorul de cuvânt al IJP Prahova.

Au fost angrenați în acțiune atât polițiști rutieri din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene, ai Biroului Rutier Ploiești, cât și polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 2 Florești și nr.3 Blejoi, care și-au desfășurat activitatea în intervalul orar 20.00 – 2.00, pe raza localităților Ploiești, Blejoi, Bucov, Florești, Filipeștii de Târg, Filipeștii de Pădure, Măgureni și Călinești.
Cu această ocazie, au fost controlate 439 de autovehicule și au fost efectuate 348 de testări cu aparatul etilotest. 67 de nereguli au fost constatate, iar pentru acestea au fost aplicate sancțiuni în valoare de 21.480 lei. Dintre abaterile identificate de polițiști, trei au fost pentru conducerea sub influența alcoolului, 14 pentru nerespectarea obligativității de a purta centura de siguranță, două pentru valabilitatea inspecției tehnice periodice expirată, iar și 4 sancțiuni au fost aplicate bicicliștilor. Totodată, patru conducători auto au rămas fără permisul de conducere, atât pentru faptul că se aflau sub influența alcoolului la volan, dar și pentru nerespectarea semnalelor acustice și luminoase la trecerea la nivel cu cale ferată. De asemenea, polițiștii au retras și 4 certificate de înmatriculare și au reținut două seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.
Acțiuni de acest gen vor continua a fi organizate pe raza județului Prahova, cu scopul de a reduce numărul de accidente rutiere produse pe fondul conducerii sub influența alcoolului.

(Sursa foto - IJP Prahova)

4042 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1222 vizualizari
19 sept. 2019 12:49

Restricții de circulație pe Bulevardul Carol I și unele străzi adiacente în perioada Festivalului "Serbările Toamnei" Câmpina 2019

Primăria Câmpina anunță că de vineri, 20 septembrie, ora 17.30 și până luni, 23 septembrie, ora 7.00, vor fi instituite unele restricții în privința traficului rutier, cu ocazia desfășurării celei de-a XII-a ediții a Festivalului "Serbările Toamnei", eveniment care se va desfășura pe Bulevardul Carol I, în zona Parcului Trandafirilor (notariate).

1502 vizualizari
19 sept. 2019 12:27

O listă lungă de nereguli la modernizarea Parcului de la Soldat. Termenul de remediere - 23 octombrie 2019

Miercuri, 18 septembrie 2019, era programată recepția lucrărilor de modernizare a Parcului de la Soldat, adică a Parcului Regele Mihai I, denumirea oficială. Numai că, în lipsa dirigintelui de șantier, Sorin Alupoaie, care a anunțat că este bolnav, recepția s-a transformat într-o simplă inspecție la care au participat viceprimarul Adrian Pițigoi și mai mulți reprezentanți ai ADPP, precum și reprezentantul firmei constructoare – Construct Edil SRL Câmpineanca, județul Vrancea. Ce a rezultat în urma inspecției? O lista lungă de neconformități pe care constructorul va trebui să le remedieze până la 23 octombrie 2019.

Alte stiri recente

594 vizualizari
19 sept. 2019 18:47

Mai mult de jumătate dintre unitățile de învățământ din Prahova nu au paza asigurată

În județul Prahova există 630 unități de învățământ public: 62 licee, 260 școli gimnaziale și 308 grădinițe. Doar 48,4% din acestea au paza asigurată fie cu paznici angajați individual, fie cu societăți de protecție și pază. Dintre unitățile de învățământ la care există pază, 58,4% sunt în mediul urban, iar 31,6% sunt în mediul rural. Aceste informații au fost prezentate astăzi, la ședința Colegiului Prefectural al Județului Prahova, de către conducerea Inspectoratului Județean de Poliție.

2080 vizualizari
19 sept. 2019 16:31

Locuitorii din Melicești – Telega, permanent în alertă din cauza urșilor care le intră în gospodării și le ucid animalele

Locuitorii din satul Melicești, comuna Telega, sunt în stare de alertă maximă, după ce urșii le-au intrat în gospodării și le-au mâncat oile. Oamenii sunt speriați, mai ales că mulți dintre ei au copii care pleacă și vin de la școală, existând riscul ca urșii să le apară oricând în față.