Luni după-amiază, la Școala Postliceală "Louis Pasteur" din municipiul Câmpina a avut loc festivitatea de deschidere a noului an școlar. Aproximativ 250 de cursanți au intrat în noul an de învățământ la cele două specializări - asistent medical de medicină generală și asistent farmacie. În centrul atenției au fost, bineînțeles, bobocii, dar probabil că emoțiile cele mai mari le-au avut elevii din anii II și III, care au fost premiați pentru rezultalele obținute în anul școlar trecut. (video)
Este o tradiție pentru Școala "Louis Pasteur" ca premiile pentru cei mai buni elevi să fie acordate la începutul noului an de învățământ, în fața colegilor și, bineînțeles, în fața bobocilor școlii. Iar premii au primit din partea diriginților atât elevii cu cele mai bune rezultate, cât și elevii care au participat la diverse activități extracurriculare. După cum știți, AMUS derulează mai multe proiecte pentru comunitate în parteneriat cu administrațiile locale, cu unități preșcolare de învățământ, cu diverse organizații neguvernamentale.
Pregătirea elevilor de la Şcoala Postliceală „Louis Pasteur” Câmpina este asigurată de peste 20 de cadre didactice, într-un sediu bine dotat, care include opt săli de clasă, dintre care trei laboratoare (de informatică, farmacie şi nursing) şi două cabinete (anatomie şi farmacie), o bibliotecă, 28 de calculatoare pentru elevi etc. La finalul festivității de deschidere a noului an școlar, conducerea unității, profesorii diriginți și proaspeții elevi au vizitat şcoala împreună, iar elevilor li s-a explicat unde se ţin cursurile, unde sunt laboratoarele, materialele didactice etc. Școala Postliceală “Louis Pasteur” a fost fondată de Asociaţia Mutuală AMUS Franţa-România şi funcţionează la Câmpina de 19 ani.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.