I se spunea "alimentara de la linie" pentru că se afla la doi pași de liniile de cale ferată pe care circulau trenurile ce aduceau materie primă la rafinărie și plecau încărcate cu produsele rafinate. Era situată la intersecția Bulevardului Carol I (strada 23 August, cum s-a numit în perioada comunistă) cu Frații Golești. Unii câmpineni își amintesc și de alte denumiri ale micuței alimentare - "la Buzățoiu" sau la "aprozarul lui Gheorghe".
Clădirea există și astăzi, ceva mai aranjată, dar foarte ușor de recunoscut. Iar destinația este aceeași - spațiu comercial. Astăzi, aici funcționează mai multe magazine, de îmbrăcăminte, de vopseluri, unele pleacă, vin altele. "La linie", peste drum, de Biserica de la Brazi...
"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.
Citiți și: Câmpina, România 100. Castelul Hasdeu, ieri și astăzi
Câmpina, România 100. Rondul de pe Bulevard, ieri şi azi
Câmpina, România 100. Podurile dintre Câmpina și Poiana Câmpina, în perioada interbelică și în zilele noastre
Reluat după pandemie, concursul ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.
Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).
Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.
Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.