Administrația câmpineană nu este de acord cu majorarea tarifului la apă și canalizare

Social (Categoria articolului)

Administrația locală câmpineană a regretat intrarea în HidroPrahova încă din momentul în care a făcut acest pas, oarecum forțat, în urmă cu aproape 15 ani. Iar de atunci, problemele - când vine vorba de apă și canalizare la Câmpina - se cam țin lanț, fie că a fost vorba despre lucrări, fie că a fost vorba de tarifele la apă și canalizare.

Recent, la ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina din 30 iulie, pe ordinea de zi a fost introdus în regim de urgență un proiect privind acordarea unui mandat special de reprezentare a municipiului Câmpina la Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”Parteneriatul pentru Managementul Apei Prahova”, care va avea loc pe 7 august 2020. Singurul proiect pe ordinea de zi a ședinței Adunării Generale este actualizarea tarifului pentru apă și canalizare de la 1 ianuarie 2021.
Iar părerea de rău a administrației câmpinene este și mai mare, chiar dacă tot aceeași administrație locală a fost de acord la un moment dat să piardă privilegiul de a avea controlul asupra tarifului la apă și canalizare în Câmpina. Pentru greșeala de atunci, plătim cu toții astăzi, pentru că procentul Câmpinei în acționariatul HidroPrahova este din ce în ce mai mic, pe măsură ce și alte localități aderă la acest operator regional de apă și canal, acționarul majoritar fiind Consiliul Județean. Acum, propunerea pentru noul tarif la apă și canalizare, care urmează a fi aprobat pe 7 august, este de 5,96 lei/mc pentru apă (față de 5,29 lei/mc în prezent) și 3,64 lei/mc pentru canalizare (față de 3,23 lei/mc), ambele tarife incluzând TVA.
Primarul Horia Tiseanu, care a fost mandatat de Consiliul Local să reprezinte Câmpina la Adunarea Generală din 7 august, a ridicat o problemă interesantă, pe care până acum nu a avut-o în vedere. ”În ultimii ani, la nivelul municipiului Câmpina au fost realizate mai multe lucrări de reabilitare și modernizare a unei părți a rețelei de apă, pierderile fiind serios diminuate, ceea ce din păcate nu s-a reflectat niciodată și în tarif”, a spus Horia Tiseanu în cadrul ședinței online a Consiliului Local. Consilierii au fost de acord și au votat pentru un mandat în care Horia Tiseanu să voteze împotriva majorării tarifelor la apă și canal, ca reprezentant al Câmpinei.
Mai mult, la propunerea consilierului Livia Lupu, s-a aprobat un amendament: dacă nu se va reuși împiedicarea majorării tarifului la apă și canal, primarul Câmpinei să solicite o prorogare a termenului de intrare în vigoare a noilor tarife de la 1 ianuarie 2021 (cum este propunerea acum) la 1 ianuarie 2022.
Vom urmări ce decizie se va lua la ședința din 7 august, dar dincolo de această atitudine corectă acum a administrației locale, nu putem să nu ne întrebăm de ce aleșii locali nu au avut aceeași atitudine și în ultimii ani, mai ales atunci când s-a aprobat Strategia de tarifare a HidroPrahova, în baza căreia tarifele la apă și canalizare au fost majorate anual?!

3365 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1599 vizualizari
12 aug. 2020 07:58

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 12 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2792 vizualizari
11 aug. 2020 07:39

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 11 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

876 vizualizari
12 aug. 2020 20:43

ProRomânia Câmpina, ieri dizolvată, astăzi reînființată

CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu știri corecte, prompte, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu câteva ore când anunțam dizolvarea Organizației Câmpina a Partidului ProRomânia și prezentam declarația președintelui Marian Alexandru de susținere a candidatului independent la funcția de primar al municipiului, Alin Moldoveanu. (vezi aici)

1664 vizualizari
12 aug. 2020 19:15

Valea Doftanei a primit din Fondul de Intervenție al Guvernului peste 21 milioane lei pentru combaterea alunecărilor de teren

21.393.000 lei este suma pe care comuna Valea Doftanei a primit-o de la Guvernul României, din Fondul de Intervenție, pentru combaterea efectelor calamităților naturale, o sumă uriașă pentru comunitatea de aici, cu mult peste orice alte fonduri obținute pe acest segment de la nivel guvernamental în toată istoria localității, o sumă care este de trei ori mai mare decât bugetul total al comunei Valea Doftanei din acest an.