CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Administrația câmpineană nu este de acord cu majorarea tarifului la apă și canalizare

- Social -

Administrația câmpineană nu este de acord cu majorarea tarifului la apă și canalizare

Administrația locală câmpineană a regretat intrarea în HidroPrahova încă din momentul în care a făcut acest pas, oarecum forțat, în urmă cu aproape 15 ani. Iar de atunci, problemele - când vine vorba de apă și canalizare la Câmpina - se cam țin lanț, fie că a fost vorba despre lucrări, fie că a fost vorba de tarifele la apă și canalizare.

Recent, la ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina din 30 iulie, pe ordinea de zi a fost introdus în regim de urgență un proiect privind acordarea unui mandat special de reprezentare a municipiului Câmpina la Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”Parteneriatul pentru Managementul Apei Prahova”, care va avea loc pe 7 august 2020. Singurul proiect pe ordinea de zi a ședinței Adunării Generale este actualizarea tarifului pentru apă și canalizare de la 1 ianuarie 2021.
Iar părerea de rău a administrației câmpinene este și mai mare, chiar dacă tot aceeași administrație locală a fost de acord la un moment dat să piardă privilegiul de a avea controlul asupra tarifului la apă și canalizare în Câmpina. Pentru greșeala de atunci, plătim cu toții astăzi, pentru că procentul Câmpinei în acționariatul HidroPrahova este din ce în ce mai mic, pe măsură ce și alte localități aderă la acest operator regional de apă și canal, acționarul majoritar fiind Consiliul Județean. Acum, propunerea pentru noul tarif la apă și canalizare, care urmează a fi aprobat pe 7 august, este de 5,96 lei/mc pentru apă (față de 5,29 lei/mc în prezent) și 3,64 lei/mc pentru canalizare (față de 3,23 lei/mc), ambele tarife incluzând TVA.
Primarul Horia Tiseanu, care a fost mandatat de Consiliul Local să reprezinte Câmpina la Adunarea Generală din 7 august, a ridicat o problemă interesantă, pe care până acum nu a avut-o în vedere. ”În ultimii ani, la nivelul municipiului Câmpina au fost realizate mai multe lucrări de reabilitare și modernizare a unei părți a rețelei de apă, pierderile fiind serios diminuate, ceea ce din păcate nu s-a reflectat niciodată și în tarif”, a spus Horia Tiseanu în cadrul ședinței online a Consiliului Local. Consilierii au fost de acord și au votat pentru un mandat în care Horia Tiseanu să voteze împotriva majorării tarifelor la apă și canal, ca reprezentant al Câmpinei.
Mai mult, la propunerea consilierului Livia Lupu, s-a aprobat un amendament: dacă nu se va reuși împiedicarea majorării tarifului la apă și canal, primarul Câmpinei să solicite o prorogare a termenului de intrare în vigoare a noilor tarife de la 1 ianuarie 2021 (cum este propunerea acum) la 1 ianuarie 2022.
Vom urmări ce decizie se va lua la ședința din 7 august, dar dincolo de această atitudine corectă acum a administrației locale, nu putem să nu ne întrebăm de ce aleșii locali nu au avut aceeași atitudine și în ultimii ani, mai ales atunci când s-a aprobat Strategia de tarifare a HidroPrahova, în baza căreia tarifele la apă și canalizare au fost majorate anual?!


01 Aug 2020 19:20 4214 vizualizari



Comentarii






1500 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1641 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
873 vizualizari 17 Apr 2024 20:13 Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

citeste mai mult
2938 vizualizari 12 Apr 2024 21:29 Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV