Administrația câmpineană nu este de acord cu majorarea tarifului la apă și canalizare

Social (Categoria articolului)

Administrația locală câmpineană a regretat intrarea în HidroPrahova încă din momentul în care a făcut acest pas, oarecum forțat, în urmă cu aproape 15 ani. Iar de atunci, problemele - când vine vorba de apă și canalizare la Câmpina - se cam țin lanț, fie că a fost vorba despre lucrări, fie că a fost vorba de tarifele la apă și canalizare.

Recent, la ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina din 30 iulie, pe ordinea de zi a fost introdus în regim de urgență un proiect privind acordarea unui mandat special de reprezentare a municipiului Câmpina la Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”Parteneriatul pentru Managementul Apei Prahova”, care va avea loc pe 7 august 2020. Singurul proiect pe ordinea de zi a ședinței Adunării Generale este actualizarea tarifului pentru apă și canalizare de la 1 ianuarie 2021.
Iar părerea de rău a administrației câmpinene este și mai mare, chiar dacă tot aceeași administrație locală a fost de acord la un moment dat să piardă privilegiul de a avea controlul asupra tarifului la apă și canalizare în Câmpina. Pentru greșeala de atunci, plătim cu toții astăzi, pentru că procentul Câmpinei în acționariatul HidroPrahova este din ce în ce mai mic, pe măsură ce și alte localități aderă la acest operator regional de apă și canal, acționarul majoritar fiind Consiliul Județean. Acum, propunerea pentru noul tarif la apă și canalizare, care urmează a fi aprobat pe 7 august, este de 5,96 lei/mc pentru apă (față de 5,29 lei/mc în prezent) și 3,64 lei/mc pentru canalizare (față de 3,23 lei/mc), ambele tarife incluzând TVA.
Primarul Horia Tiseanu, care a fost mandatat de Consiliul Local să reprezinte Câmpina la Adunarea Generală din 7 august, a ridicat o problemă interesantă, pe care până acum nu a avut-o în vedere. ”În ultimii ani, la nivelul municipiului Câmpina au fost realizate mai multe lucrări de reabilitare și modernizare a unei părți a rețelei de apă, pierderile fiind serios diminuate, ceea ce din păcate nu s-a reflectat niciodată și în tarif”, a spus Horia Tiseanu în cadrul ședinței online a Consiliului Local. Consilierii au fost de acord și au votat pentru un mandat în care Horia Tiseanu să voteze împotriva majorării tarifelor la apă și canal, ca reprezentant al Câmpinei.
Mai mult, la propunerea consilierului Livia Lupu, s-a aprobat un amendament: dacă nu se va reuși împiedicarea majorării tarifului la apă și canal, primarul Câmpinei să solicite o prorogare a termenului de intrare în vigoare a noilor tarife de la 1 ianuarie 2021 (cum este propunerea acum) la 1 ianuarie 2022.
Vom urmări ce decizie se va lua la ședința din 7 august, dar dincolo de această atitudine corectă acum a administrației locale, nu putem să nu ne întrebăm de ce aleșii locali nu au avut aceeași atitudine și în ultimii ani, mai ales atunci când s-a aprobat Strategia de tarifare a HidroPrahova, în baza căreia tarifele la apă și canalizare au fost majorate anual?!

3580 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

532 vizualizari
22 oct. 2020 07:50

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 22 octombrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2395 vizualizari
21 oct. 2020 07:18

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 21 octombrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

1643 vizualizari
21 oct. 2020 20:05

Oferta Intertur Câmpina pentru vacanțele din vara 2021 - rezervi acum, plătești anul viitor!

În ciuda tuturor măsurilor restrictive și a deciziilor luate de autorități, agențiile de turism se preocupă să găsească tot felul de modalități de a-i trage pe turiști,măcar pentru sezonul de anul viitor. Astfel, Agenția Teron Intertur Câmpina lansează o ofertă excepțională pentru sejururile din vara anului viitor pentru destinații precum Turcia, Grecia, Egipt, Tunisia, dar și pentru Litoralul românesc: rezervi până la 15 noiembrie 2020, cu avans zero, și plătești anul viitor, având asigurată returnarea sumei plătite dacă destinația aleasă nu va mai fi operabilă.

1758 vizualizari
21 oct. 2020 19:29

Ioan Adrian Pițigoi, singurul câmpinean aflat pe un loc eligibil pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie

Pe 6 decembrie 2020 sunt programate alegerile parlamentare. Nici nu s-au stins încă ecourile alegerilor locale din 27 septembrie, că partidele politice o iau de la capăt și întocmesc liste, strâng semnături și depun candidaturile pentru viitorul Parlament.