Crosul Solidarității organizat de liceenii câmpineni, un real succes

Social (Categoria articolului)

La Câmpina s-a desfășurat astăzi un eveniment sportiv aparte, un cros al solidarității inițiat și organizat de 100 de liceeni coordonați de profesor Georgiana Moldovanu. "Câmpina fuge. Crosul Solidarității" - aceasta este denumirea evenimentului aflat la prima ediție și care face parte din proiectul "Și EU pot genera schimbarea prin solidaritate", finanțat prin Programul "Corpul European de Solidaritate". 105 persoane de toate vârstele s-au aliniat la startul competiției, iar alte aproximativ 100 de persoane au plătit taxa de participare, fără să concureze efectiv, dorind să susțină inițiativa tinerilor și să-și arate solidaritatea cu evenimentul organizat de ei.

Crosul Solidarității reprezintă o nouă provocare lansată de Grupul de Inițiativă Game Changers, care îi reunește pe cei 100 de liceeni câmpineni, inițiatori ai evenimentului. Startul s-a dat în parcarea fostului complex comercial Fibec. Crosul s-a desfășurat pe două trasee, la alegere: unul de 4 km (parcare Fibec - I.H. Rădulescu - Siretului - Bogdan Vasile - Bd. Carol I - Rahovei - Oituz - parcare Fibec) și unul de 10 km (identic cu primul până la Rahovei - Pictor Grigorescu - Plevnei - Bd. Culturii - Podului - Lt. Oprescu Adrian - Schelelor - Plevnei - Vasile Alecsandri - Bd. Carol I - parcare Fibec). Taxa de participare a fost de 10 lei și 20 lei, în funcție de kitul ales. Pe trasee au existat mai multe puncte de alimentare, la fiecare punct fiind prezenți câte trei voluntari care le ofereau participanților produse alimentare și apă. Partenerii Grupului de Inițiativă Game Changers la acest eveniment au fost - Librăria Elstar, Fundația Zamolxes, Asociația Frizzly și Primăria Câmpina, iar partener media - Câmpinatv.ro. Pe parcursul traseului, concurenții au fost însoțiți de echipaje de la Poliția Municipală și Poliția Locală, dar și de o ambulanță cu un echipaj medical de la SanConfind.
O zi frumoasă pentru toți cei înscriși la Crosul Solidarității, o reușită pentru tinerii liceeni care doresc să transforme Câmpina într-un oraș plin de culoare prin evenimentele create de ei. Fondurile strânse prin intermediul Crosului Solidarității vor fi alocate organizării unor ateliere de lucru cu participare gratuită pentru tinerii liceeni cu posibilități financiare reduse și pentru organizarea, în februarie 2020, a unei Conferințe Internaționale TedXYouth la Câmpina.

3017 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Barbu Gratiela 07.10.2019 13:37 Felicitări Doamnei profesoare si felicitari copiilor care s-au implicat cu tot sufletul in organizarea acestei competitii!!!!!

Social

1769 vizualizari
14 oct. 2019 22:06

Scrisoarea impresionantă a unei femei ai cărei părinți au fost uciși, către parlamentarii care au votat Legea recursului compensatoriu

1 comentarii

Maria Dumitru este o femeie din Constanța, ai cărei părinți au fost uciși cu bestialitate, în vara acestui an, de un individ eliberat din penitenciar în baza Legii privind recursul compensatoriu. Pe 9 octombrie 2019, ea le-a trimis o scrisoare parlamentarilor care au aprobat această lege controversată, cerându-le să o abroge cât mai repede. ”Vă consider părtaş la această dublă crimă şi sper ca această vină să vă urmărească până la sfârşitul vieţii, aşa cum durerea de a-mi pierde părinţii în cel mai crud mod cu putinţă va fi cu mine pentru totdeauna. Nu există noapte în care să nu mă gândesc la suferința fizică și mentală din ultimele lor minute”, scrie Maria Dumitru în scrisoarea adresată parlamentarilor.

789 vizualizari
14 oct. 2019 21:30

”Un pas către tine”, un proiect important destinat copiilor de la Centrul "Glasul Autismului" din Câmpina

Proiectul „Un pas către tine” se derulează pe parcursul a trei luni la Centrul ”Glasul Autismului” din Câmpina și își propune să valorifice potențialul copiilor cu tulburări din spectrul autist, beneficiari ai centrului menționat, prin implicarea în activități de coordonare, mișcare și sport. Acesta este cel de-al doilea proiect al Asociației "Glasul Autismului" finanțat de Kaufland în cadrul Programului START ONG, implementat de Act for Tomorrow.

Alte stiri recente

8 vizualizari
15 oct. 2019 08:48

Echipa Delice Câmpina va reprezenta România la Trofeul Mondial de Ciocolaterie, Gelaterie și Patiserie de la Milano

În perioada 21-22 octombrie 2019, la Milano, în Italia, va avea loc prestigiosul concurs The World Trophy of Pastry Ice Cream and Chocolate, adică Trofeul Mondial de Ciocolaterie, Gelaterie și Patiserie, eveniment destinat specialiștilor din domeniu. Este o competiție senzațională, de anvergură, la care participă patiseri - cofetari din întreaga lume, miza fiind trofeul și, bineînțeles, tilul de campion mondial. Tema ediției din acest an este "Artă și tradiție națională", iar România va fi reprezentată la Milano de o echipă de la Cofetăriile Delice Internațional Câmpina.

1649 vizualizari
14 oct. 2019 20:16

Trafic deviat și stații desființate temporar în Câmpina, pe Bd. Carol I, pentru executarea lucrărilor de canalizare. Marți se asfaltează și Strada Golești

După cum vă informam la sfârșitul săptămânii trecute, de astăzi, 14 octombrie 2019, Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina este închis circulației pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu de la Fibec și Biserica de la Brazi, pentru executarea lucrărilor de canalizare derulate cu fonduri europene prin HidroPrahova. Avizul de închidere a circulației este valabil până pe 8 noiembrie 2019, iar în toată această perioadă traficul rutier va fi deviat pe străzile Frații Golești și B.P. Hasdeu.