CONTACT

Cum se realizează numirile în România la 35 ani de la Revoluția din 1989?

- Actualitate -

Cum se realizează numirile în România la 35 ani de la Revoluția din 1989?

În fiecare ciclu electoral din 1989 încoace, atunci când este vorba de numirile în posturi importante din instituțiile deconcentrate, apar adevărate scandaluri mediatice, existând cel puțin un exemplu în care pregătirea profesională, competența nu au nicio legătură cu desemnarea în funcția respectivă. Se întâmplă de la începutul anilor 90 mereu, fie în apropierea alegerilor, fie imediat după, atunci când noua putere își împarte ciolanul.

Cel mai recent exemplu în acest sens a fost oferit de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, care l-a propus pentru funcția de vicepreședinte al Oficiului Național pentru Jocurile de Noroc pe Cristian Pascu, acesta recunoscând că nu are nicio legătură cu această ”industrie” și că nu cunoaște legislație în baza căreia funcționează instituția în a cărei conducere a fost numit. Pascu are o diplomă de coafor și a terminat o facultate particulară de drept la 32 ani.
Pascu a fost consilier local PNL în Sectorul 6 al Capitalei și este președinte al Clubului oamenilor de afaceri PNL din același sector.
În fața reacției publice generate de numirea acestui personaj într-o funcție pentru care nu are nicio pregătire, nicio expertiză, cel care l-a propus a fost extrem de agresiv atunci când i s-au pus întrebări pe această temă: ”Ce ar trebui să facă fiecare ministru? Să citească toate CV-urile?! Ar fi caraghios să dăm concurs pentru funcțiile de demnitate publică. Performanța poți să o apreciezi după ce ai intrat în activitate!” - au fost câteva dintre reacțiile - destul de contondente - ale ministrului Boloș, care l-a propus pe frizerul Pascu pentru funcția de vicepreședinte al Oficiului Național pentru Jocurile de Noroc. Iar premierul Marcel Ciolacu, la propunerea ministrului Boloș, l-a numit pe Cătălin Pascu în această funcție. Să fim înțeleși, meseria de frizer este la fel de onorabilă ca oricare alta, doar că n-are nicio treabă cu Prefectura sau cu Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc.
Astfel de situații au mai fost cu toate partidele care s-au succedat la guvernare în România de-a lungul tuturor mandatelor. Pentru a da un singur exemplu, vă reamintim de numirile scandaloase realizate în diplomație în ultimele ore ale Guvernului PSD Dăncilă, în toamna anului 2019.
Și atunci mai are rost să te întrebi de ce nu merg lucrurile bine în țara asta?!


05 Apr 2024 19:00 1621 vizualizari


Comentarii






  • 05.04.2024 19:49 MIKE Păi și pe dăncilă cine a numit-o... sau ce a recomandat o pentru postul de PM!
126 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
630 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație, soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
2562 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, devenise vacant.

citeste mai mult
2065 vizualizari 01 May 2024 15:53 Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie a adus un scandal monstruos în rândul aleșilor locali, din unele puncte de vedere, fără precedent în actuala Legislatură.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV