Vineri, 30 noiembrie, cu o zi înaintea Centenarului Marii Unirii, primarii din Câmpina, Horia Tiseanu, și din Cahul, Nicolae Dandiș, au semnat un acord de cooperare, un gest simbolic, menit a consolida relațiile dintre cele două comunități. Semnarea acordului s-a făcut în cadrul unei ședințe festive a Consiliului Local Câmpina, desfășurată pe scena din sala mare a Casei Tineretului.
După semnarea acordului, cei doi primari, Horia Tiseanu și Nicolae Dandiș, au rostit scurte alocuțiuni, ideea comună fiind aceea de a transpune și în fapte ceea ce de acum există într-un document scris, semnat și asumat de ambele părți. De asemenea, primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, i-a oferit omologului său din Cahul, Nicolae Dandiș, "Cheia municipiului Câmpina".
"Este o ocazie festivă astăzi, ocazie cu care am semnat acest acord de cooperare cu municipiul Cahul. Cred că nu găseam un moment mai bun pentru parafarea acestui act decât acum, cu o zi înaintea sărbătorii Marii Uniri. Și prin semnarea acestui document ne prezentăm dorința de a fi împreună și sperăm că mai facem un pas către unirea Republicii Moldova cu România", a spus Horia Tiseanu. La rândul său, Nicolae Dandiș a afirmat: "Vă mulțumesc pentru deschidere, pentru prietenie, pentru acest spirit frățesc pe care l-am întâlnit aici. În cadrul discuțiilor comune pe care le-am avut, am identificat mai multe direcții de cooperare și depinde foarte mult doar de noi ca acest text să nu rămână un simplu text, ci să fie tradus în fapte, în beneficiul locuitorilor din Cahul și Câmpina."
Reamintim că municipiul Câmpina mai are o relație de înfrățire cu o localitate din Republica Moldova, este vorba de orașul Cimișlia.
13 Septembrie reprezintă o dată importantă pentru istoria localității Bănești. În urmă cu 111 ani, pe 13 septembrie 1913, pe câmpul de la marginea localității s-a prăbușit, cu avionul pilotat chiar de el, Aurel Vlaicu, în temerara sa încercare de a trece Carpații.
Cea de-a 29-a ediție a Festivalului Sinaia Forever se va desfășura în perioada 13-15 septembrie 2024 și va fi, așa cum ne-au obișnuit organizatorii, un eveniment deosebit.
A devenit o frumoasă tradiție la Școala Postliceală ”Louis Pasteur” Câmpina ca la festivitățile dedicate deschiderii anului școlar să fie și momente speciale, emoționante.
Școala Postliceală ”Louis Pasteur”, coordonată de Fundația AMUS France Roumanie, continuă să atragă elevi și să existe de mai bine de un sfert de secol.