Liga A Prahova. CS Câmpina - AFC Brebu 1-1

Sport (Categoria articolului)

Ar fi trebuit să fie un derby, un spectacol pentru cei aproape 200 de oameni care s-au înghesuit în micuța tribună a terenului sintetic de la Căminul Petrol, din Câmpina. În schimb, au fost mulți nervi, nejustificat de mulți nervi, ceea ce a alterat decisiv evoluția sportivă a celor două formații. La final, o remiză echitabilă, dar ambele echipe aveau posibilitatea să-și adjudece toate cele trei puncte.

Este efectiv greu de înțeles de ce există o asemenea tensiune și o asemenea stare de nervozitate la un meci de județ. Astfel, în loc să fie o sărbătoare, orice meci de genul acesta se transformă într-o pierdere de vreme, o comedie de slabă factură, pe care îți dorești să o uiți cât mai repede.
Dincolo de nervii care au dominat disputa, ar fi de remarcat doar șutul spectaculos al lui Mugurel Dedu, care a dus la deschiderea scorului, pentru gazde, în minutul 35, precum și gafa incredibilă a defensivei câmpinene, la golul egalizator reușit de Dima, în minutul 83. Atunci, la o lovitură liberă acordată în favoarea oaspeților de la marginea suprafeței de pedeapsă a câmpinenilor, jucătorii gazdelor l-au înconjurat pe arbitrul Ciprian Piciu, reproșându-i acordarea acelei lovituri. Mingea a fost mișcată, iar Dima a înscris în poarta goală. Au urmat alte proteste, cartonașe... 
De asemenea, a surprins la final bucuria exagerată a brebenilor, care ai fi jurat că au câștigat vreo competiție internațională sau cine știe câți bani.
Din păcate, constatăm de la o etapă la alta, de la un meci la altul, o escaladare a violenței - verbale și, uneori, chiar fizice, precum și o stare de nervozitate incredibilă și greu de înțeles, pe care nimeni și nimic nu o poate justifica. Cei care îmbracă echipamentul de fotbalist, în general, doar la final de săptămână, chiar nu înțeleg că au familie, locuri de muncă, iar meciul trebuie să fie doar prilejul unei destinderi și nu... finalul lumii?!
CS Câmpina: Iscru - Diaconu, Merluță, Niculae, Nichifor, Tocitu, Ilioiu, Bărcănescu, Manole, Dedu, Botoșneanu. Au mai jucat: Amar și Buzilă. Antrenor: Mugurel Dedu.
AFC Brebu: Stănulescu – Dima, Marcu, Oprica, Apăunei, Mărăcineanu, Dumitru, Ștefan, Duricu, Vișan, Oancea. Au mai intrat: Baciu și Boghici. Antrenor: Robert Săvulescu.
Rezultatele acestei etape - aici.
Runda viitoare, CS Câmpina va juca în deplasare cu CSO Boldești, iar AFC Brebu va evolua pe teren propriu în compania echipei Petrolul 95 Ploiești.

2241 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Roby 01.10.2022 23:12 Sa nu îmi spuneți ca a fost ideea lui Frățilă aducerea lui Dedu la Câmpina. Sau a prietenului Stoican.Cum s au luminat cei doi asa brusc, puneți sa vb în public, zici ca au băut apa după Tiseanu, adică nu ramai cu concluzii. Vorbesc o ora despre... nimic. Lăsând ironia, este talentat Dedu, un antrenor promițător. Echipele campinene joaca mai bine decât Fcsb și Dinamo. Mâine dacă se organizează amical între Câmpina și Fcsb sau Dinamo clar va fi o surpriza victoria. Un motiv sa se scrie de orașul asta depopulat și pe alocuri modest și fără perspective... industriale, culturale.

Sport

399 vizualizari
03 dec. 2022 21:04

Câmpineanul Darius Coman a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, de la Praga

Performanță excepțională pentru sportul câmpinean, după ce în cursul serii de sâmbătă, câmpineanul Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, antrenat de Gabriel Cojocaru, a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, care are loc la Praga, în capitala Cehiei.

2459 vizualizari
01 dec. 2022 18:50

Liga A Prahova, trei restanțe se joacă duminică. Sunt ultimele meciuri ale anului 2022

Duminică, 4 decembrie, cu începere de la ora 11.00, sunt programate cele trei partide restante din etapa a 13-a, atunci când selecționata Prahovei a reprezentat România în Bulgaria, la Cupa Regiunilor UEFA. Iată programul și delegările acestor ultime jocuri din Liga A în anul 2022:

Alte stiri recente

995 vizualizari
03 dec. 2022 19:25

Contaminare cu țiței și apă sărată la Câmpina. Garda de Mediu a amendat operatorul responsabil cu 50.000 lei

Garda de Mediu Prahova a anunțat că a aplicat o amendă de 50.000 lei unui operator care desfășoară activități de extracție a hidrocarburilor pentru contaminarea unei suprafețe de aproximativ 60mp cu țiței și apă sărată.

610 vizualizari
03 dec. 2022 19:16

Concert caritabil organizat de liceenii câmpineni în beneficiul copiilor cu autism

Concertul "Zâmbete de sărbători" este organizat la Casa Tineretului de Grupul Informal de Inițiativă PeaceJam Câmpina, fiind un concert caritabil cu tineri artiști locali. Intrarea este liberă, iar publicul va putea face donații care vor ajunge la Asociația ”Glasul Autismului” din Câmpina.