Liga A Prahova. CS Câmpina - AFC Brebu 1-1

Sport (Categoria articolului)

Ar fi trebuit să fie un derby, un spectacol pentru cei aproape 200 de oameni care s-au înghesuit în micuța tribună a terenului sintetic de la Căminul Petrol, din Câmpina. În schimb, au fost mulți nervi, nejustificat de mulți nervi, ceea ce a alterat decisiv evoluția sportivă a celor două formații. La final, o remiză echitabilă, dar ambele echipe aveau posibilitatea să-și adjudece toate cele trei puncte.

Este efectiv greu de înțeles de ce există o asemenea tensiune și o asemenea stare de nervozitate la un meci de județ. Astfel, în loc să fie o sărbătoare, orice meci de genul acesta se transformă într-o pierdere de vreme, o comedie de slabă factură, pe care îți dorești să o uiți cât mai repede.
Dincolo de nervii care au dominat disputa, ar fi de remarcat doar șutul spectaculos al lui Mugurel Dedu, care a dus la deschiderea scorului, pentru gazde, în minutul 35, precum și gafa incredibilă a defensivei câmpinene, la golul egalizator reușit de Dima, în minutul 83. Atunci, la o lovitură liberă acordată în favoarea oaspeților de la marginea suprafeței de pedeapsă a câmpinenilor, jucătorii gazdelor l-au înconjurat pe arbitrul Ciprian Piciu, reproșându-i acordarea acelei lovituri. Mingea a fost mișcată, iar Dima a înscris în poarta goală. Au urmat alte proteste, cartonașe... 
De asemenea, a surprins la final bucuria exagerată a brebenilor, care ai fi jurat că au câștigat vreo competiție internațională sau cine știe câți bani.
Din păcate, constatăm de la o etapă la alta, de la un meci la altul, o escaladare a violenței - verbale și, uneori, chiar fizice, precum și o stare de nervozitate incredibilă și greu de înțeles, pe care nimeni și nimic nu o poate justifica. Cei care îmbracă echipamentul de fotbalist, în general, doar la final de săptămână, chiar nu înțeleg că au familie, locuri de muncă, iar meciul trebuie să fie doar prilejul unei destinderi și nu... finalul lumii?!
CS Câmpina: Iscru - Diaconu, Merluță, Niculae, Nichifor, Tocitu, Ilioiu, Bărcănescu, Manole, Dedu, Botoșneanu. Au mai jucat: Amar și Buzilă. Antrenor: Mugurel Dedu.
AFC Brebu: Stănulescu – Dima, Marcu, Oprica, Apăunei, Mărăcineanu, Dumitru, Ștefan, Duricu, Vișan, Oancea. Au mai intrat: Baciu și Boghici. Antrenor: Robert Săvulescu.
Rezultatele acestei etape - aici.
Runda viitoare, CS Câmpina va juca în deplasare cu CSO Boldești, iar AFC Brebu va evolua pe teren propriu în compania echipei Petrolul 95 Ploiești.

2756 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Roby 01.10.2022 23:12 Sa nu îmi spuneți ca a fost ideea lui Frățilă aducerea lui Dedu la Câmpina. Sau a prietenului Stoican.Cum s au luminat cei doi asa brusc, puneți sa vb în public, zici ca au băut apa după Tiseanu, adică nu ramai cu concluzii. Vorbesc o ora despre... nimic. Lăsând ironia, este talentat Dedu, un antrenor promițător. Echipele campinene joaca mai bine decât Fcsb și Dinamo. Mâine dacă se organizează amical între Câmpina și Fcsb sau Dinamo clar va fi o surpriza victoria. Un motiv sa se scrie de orașul asta depopulat și pe alocuri modest și fără perspective... industriale, culturale.

Sport

1855 vizualizari
21 apr. 2024 20:53

Superliga B1 Prahova. Sportul Câmpina - Viitorul Cosminele 1-0

Meci important pentru ambele echipe în Seria Nord a Superligii B1 Prahova, între Sportul Câmpina și Viitorul Cosminele.

2170 vizualizari
21 apr. 2024 13:10

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă și duminică au avut loc meciurile din cadrul etapei a 25-a din Liga A Prahova. Iată rezultatele, clasamentul la zi și programul etapei viitoare:

Alte stiri recente

886 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

177 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.