Totul a pornit de la Șerban Băleanu, un iubitor al Câmpinei și un foarte bun cunoscător al istoriei locale, care la lansarea albumului CâmpinaTV.ro - ”Câmpina, România 100” și apoi în cadrul unui interviu acordat tot publicației noastre, propunea montarea unor plăcuțe informative pe clădirile reprezentative ale Câmpinei. Se întâmpla în prima parte a anului 2019.
Ideea lui Șerban Băleanu a fost îmbrățișată de consilierul local (de la acel moment) Monica Clinciu, care chiar în luna următoare promova un proiect de hotărâre a Consilului Local în acest sens. În acea hotărâre se află chiar și o listă a clădirilor și locurilor unde ar trebui montate astfel de plăcuțe, cel puțin într-o primă fază (detalii, aici). Și de atunci nu s-a mai întâmplat aproape nimic, deși au trecut mai bine de trei ani!
Cu numai câteva săptămâni înaintea alegerilor locale din septembrie 2020, pe câteva clădiri din Câmpina au părut niște tăblițe, dar care nu au nicio legătură cu proiectul despre care am vorbit. Mai mult, la momentul respectiv, am fost contactați de Iulian Tănașcu, cofondator al Asociației ”Călător prin România”, care ne-a precizat: ”Am văzut articolul dvs. și sunt realmente indignat. Vreau să știe toată lumea că Primăria Câmpina are un parteneriat cu asociația noastră, încheiat la începutul acestui an, prin care noi ne obligam să montăm gratuit plăcuțe informative la toate obiectivele turistice din Câmpina, plăcuțe care să cuprindă inclusiv coduri QR, care scanate cu un telefon inteligent pot oferi oricărei persoane interesate, în mod gratuit, informații despre obiectivul respectiv. După ce am fost plimbați cu vorba mai multe luni, acum constat că au preferat să le facă pe bani, în condiții grafice pe care nu vreau să le comentez și fără coduri QR. Efectiv și-au bătut joc de noi!”.
S-a schimbat administrația locală, dar problema a rămas nerezolvată. Mai mult, este o hotărâre a Consiliului Local, care are putere de lege locală, dar pe care nimeni nu a pus-o niciodată în aplicare. Și parcă e păcat de orașul acesta și de potențialul pe care (încă) îl mai are...
La finalul acestei săptămâni, sâmbătă și duminică, pe esplanada Casei Tineretului vor avea loc primele două concerte din cadrul evenimentului Câmpina Summer Park Music.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.