CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Ce soluții au liderii partidelor cu reprezentare în Consiliului Local pentru blocul de necesitate din Câmpina

- Politică -

Ce soluții au liderii partidelor cu reprezentare în Consiliului Local pentru blocul de necesitate din Câmpina

UPDATE - Punctul de vedere al președintelui USR Câmpina, Liviu Dumitrache: "Prima dată, considerăm că trebuie să analizăm motivele pentru care s-a ajuns în această situație. Trebuie sa avem și punctul de vedere al locatarilor din blocul A6 și al locatarilor blocurilor din str. Mihai Eminescu de la acest moment. Iar dacă poziția acestora rămâne aceeași, este absolut necesar să schimbăm destinația blocului pentru a stopa costurile mari cu întreținerea acestui imobil. În acest sens, săptămâna viitoare, ne vom întâlni cu mai mulți colegi consilieri și sperăm să identificăm cea mai bună soluție de rezolvare a acestei situații.”

Actuala administrație locală câmpineană a moștenit o serie de ”castane fierbinți” de la fosta administrație, printre care și blocul de necesitate de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. O construcție care a costat destul de mult (9,5 milioane lei fără TVA), dar care nu și-a atins scopul. Blocul are 72 de unități locative (56 apartamente și 16 garsoniere), 24 de unități locative au fost repartizate medicilor de la cele două spitale, iar o garsonieră a primit-o campioana olimpică la monobob Georgeta Popescu. 47 de apartamente și garsoniere sunt libere.

Noul Consiliu Local va trebui să ia o decizie, dar se tot ezită. Consilierul Cosmin Raț (POL) le-a propus colegilor săi, chiar la ultima ședință a CL de la finalul anului trecut, să se întâlnescă pe 12 ianuarie 2022 pentru a creiona o soluție. În avanpremiera acestei întâlniri, am vrut să vedem ce soluții au liderii partidelor politice reprezentate în Consiliul Local pentru rezolvarea situației acestui bloc care consumă niște bani (deloc puțini) de la bugetul local. Iată răspunsurile primite până acum, cu precizarea că încă mai așteptăm punctele de vedere ale președintelui USR Câmpina - viceprimarul Liviu Dumitrache și președintelui Partidului Verde - consilierul local Roxana Gheorghe. În măsura în care acestea vor veni, le vom adăuga celor deja exprimate.

Marian Nistor, președinte PNL Câmpina: ”Prin HCL 141/2012 au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru blocul de necesitate. Atunci s-a hotărât construirea unor astfel de locuințe colective, în vederea demarării lucrărilor de consolidare a blocurilor din municipiul Câmpina, încadrate în clasa I de risc seismic. Era necesară asigurarea spațiilor de locuit pentru deținătorii respectivelor proprietăți pe perioada de execuție a lucrărilor de intervenție la blocurile afectate. Consider că procedura pentru mutarea provizorie a familiilor de pe strada Schelelor - Bloc A6 sau a celor de pe strada Mihai Eminescu - Blocurile 6, 8, 10 nu s-a realizat corespunzător, oamenii nu au fost corect informați și, ca urmare, a rămas fără efect. Municipiul Câmpina a fost inclus în Programul de acţiuni pe anul 2021 privind proiectarea şi execuţia lucrărilor de intervenţie pentru reducerea riscului seismic la construcţiile cu destinaţia de locuinţe multietajate, încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa I de risc seismic, program aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 865/2021. Această problemă trebuie tratată foarte serios. Sunt convins că există și alte categorii de beneficiari pentru aceste locuințe, dar necesitatea pentru care au fost construite nu s-a rezolvat”.
Adrian Pițigoi, președinte PMP Câmpina: ”Partidul Mișcarea Populară susține schimbarea temporară a destinației blocului de necesitate, în sensul oferirii apartamentelor spre închiriere familiilor tinere, care s-au stabilit în Câmpina și nu dețin o locuință. Credem că schimbarea temporară a destinației este cea mai bună soluție, pentru că, pe de o parte, ne dorim susținerea familiilor tinere, care să nu mai plece din Câmpina, încercând astfel să stopăm fenomenul de depopulare a localității, iar pe de altă parte, prin închirierea unităților locative din acest bloc s-ar stopa cheltuielile de la bugetul local, existente în acest moment, la care s-ar mai adăuga și veniturile provenite din chirii. În același timp, s-ar stopa fenomenul de degradare a construcției, firesc pentru un bloc în care nu locuiește nimeni de ani buni. Ar fi vorba de o schimbarea temporară a destinației pentru situația în care, totuși, proprietarii blocurilor cu risc seismic vor înțelege necesitatea de a le fi consolidate blocurile. Poate actuala administrația va fi mai persuasivă și va găsi mijloace de convingere pe care noi, în vechea administrație, nu le-am găsit. Nu în ultimul rând, PMP este de acord și cu găsirea unei variante de alocare a unora dintre aceste locuințe pentru specialiști care astfel pot fi atrași în localitatea noastră. Ca de fiecare dată, PMP va susține orice altă propunere venită în interesul cetățeanului și al comunității”. 
Dan Ioan Mușat, președinte PSD Câmpina: "Reprezentanții PSD în Consiliul Local vor fi de acord cu schimbarea destinației blocului de necesitate numai dacă a fost realizat scopul pentru care a fost construit. Astfel, în situația în care toate persoanele de pe raza municipiului Câmpina, care puteau fi beneficiari ai blocului de necesitate, și-au exprimat punctul de vedere cu privire la relocarea lor în acest bloc, iar răspunsul lor a fost negativ,  atunci vom putea fi de acord cu schimbarea destinației blocului".
Liviu Briciu, președinte POL Câmpina: ”Sunt patru ani de când acest bloc stă nefolosit, în acest moment nici măcar nu mai are garanție, iar pierderile generate sunt de aproximativ 100.000 euro pe an. Prin urmare trebuie dat în folosință de urgență. Tocmai de aceea am propus colegilor din Consiliu Local o întâlnire în care să ajungem la un numitor comun în ceea ce privește închirierea apartamentelor, deoarece este un proiect foarte important și ar trebui să fie asumat de întreg Consiliul Local. Am invitat la această întâlnire și reprezentanți ai asociațiilor de proprietari de pe străzile Mihai Eminescu și Schelelor - bloc A6, pentru a le cunoaște opiniile în contextul în care administrația locală a avut în ultimii ani numeroase discuții cu aceștia, fără rezultat. Va trebui să știm dacă poziția acestora s-a schimbat. Intenția noastră este să rezolvam problema fără să dezavantajăm pe nimeni”.
Liviu Davidescu, președinte Pro România Câmpina: ”Cred că este de domeniul evidenței că trebuie găsită o soluție cât mai urgentă și o soluție care să fie în interesul câmpinenilor. Deja s-a pierdut mult prea mult timp. Poate în toți acești ani, au fost tineri sau familii de câmpineni care au preferat să plece din oraș pentru că nu găseau o locuință decentă. Sper să existe o înțelegere la nivelul Consiliului Local, al tuturor forțelor politice locale, pentru a găsi cea mai bună soluție, iar noi, Consiliul Local să luăm cât mai urgent decizia care pune în practică soluția găsită”.  
Costel Filip, consilier independent: ”Am discutat în mai multe rânduri, în diverse medii, problema acestui bloc de necesitate. Eu cred că s-a plecat de la bun început greșit, pentru că nu te apuci să construiești un bloc pentru familiile care să se mute din blocurile cu risc seismic, până nu ai discuții preliminare că acești oameni că sunt dispuși să se mute. În aceste condiții, cred că schimbarea destinației acestui bloc nu mai este doar o necesitate, ci o urgență, având în vedere în primul rând cheltuielile foarte mari de la bugetul local pentru întreținerea blocului, dar și faptul că astfel am putea rezolva o problemă socială importantă în Câmpina. Poate ar fi de luat în calcul și dacă mai este nevoie de toate unitățile locative acordate celor două spitale. Oricum, câteva zeci de familii de câmpineni ar putea avea o locuință nouă, chiar și cu chirie, ceea ce ar fi o soluție benefică municipiului, atât din punct de vedere social, cât și financiar”.


04 Jan 2022 20:08 3814 vizualizari


Comentarii


  • 03.02.2022 22:23 Călin Nicoleta. Am o mare rugăminte la dumneavoastră aș dori și eu o garsonieră vin din județul Constanța lucrez la Lieul Tehnologic Constantin Istrati sunt Îngrijitoare și nu-mi permite salariu să plătesc lunar chirie de900 Ron plus utilități vă rog din suflet ajutați-mă cu o garsonieră la blocul de la Kafland de necesitate vă mulțumesc anticipat Doamne ajuta să-mi îndepliniți cerința.
1144 vizualizari 27 May 2024 19:43 Daniel Ioniță, candidat Partidul România în Acțiune la Primăria Câmpina: ”De ce să mă alegeți pe mine!”

Daniel Ioniță, candidat Partidul România în Acțiune la Primăria Câmpina: ”De ce să mă alegeți pe mine!”

Candidatul Partidului România în Acțiune la funcția de primar al municipiului Câmpina, Daniel Ioniță, a făcut o serie de afirmații privind argumentele pentru candidatura sa la cea mai importantă funcție din administrația cânmpineană.

citeste mai mult
2025 vizualizari 26 May 2024 21:03 Cosmin Raț, candidatul POL la funcția de primar - Câmpina noastră cea unică, prima parte

Cosmin Raț, candidatul POL la funcția de primar - Câmpina noastră cea unică, prima parte

Candidatul Partidului Oamenilor Liberi la funcția de primar al municipiului Câmpina, dar și la Consiliul Local, la alegerile locale din 9 iunie 2024, Cosmin Raț, ne-a transmis următoarea scrisoare deschisă, care este de interes atât pentru restul clasei politice, cât și pentru întreaga populație cu drept de vot.

citeste mai mult
2976 vizualizari 26 May 2024 13:20 Iulian Dumitrescu și George Stoica au inaugurat sala de sport de la Bănești - Urleta

Iulian Dumitrescu și George Stoica au inaugurat sala de sport de la Bănești - Urleta

Eveniment mare sâmbătă dimineață, la Bănești, în satul Urleta, acolo unde lângă Școala Gimnazială din localitate a fost inaugurată o sală de sport.

citeste mai mult
906 vizualizari 25 May 2024 17:33 Manifestul lui Marius Anghelescu, candidat independent pentru Consiliul Local Câmpina

Manifestul lui Marius Anghelescu, candidat independent pentru Consiliul Local Câmpina

Marius Anghelescu este candidat independent pentru Consiliul Local Câmpina la alegerile din 9 iunie 2024. Acesta ne-a transmis un manifest, pe care îl distribuie în această perioadă și pe străzi, la oameni.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV