Comemorarea eroilor români în Germania, episod al parteneriatului rezerviștilor militari din Câmpina și Achern

Actualitate (Categoria articolului)

În cadrul parteneriatului existent între asociațiile rezerviștilor militari din Câmpina și Achern, una dintre prevederi se referă la comemorarea reciprocă a eroilor celor două națiuni.

În baza acestei prevederi, o grupă de rezerviști militari germani din Achern - Renchtal și mai mulți enoriași conduși de preotul Bogdan Stavarachi, de la Capela mortuară Mihai Sturza, au participat la comemorarea eroilor români căzuți în prizonierat în primul război mondial pe aceste meleaguri. Eroii români sunt înmormântați în cimitirul militar din Niederbuhl, cartier al localității Rastatt.
Ceremonialul a început la ora locală 12.00 cu intonarea Imnului de Stat al României, rezerviștii germani prezentând onorul. Apoi a fost oficiată slujba de pomenire a eroilor, unde, pentru prima dată la o asemenea ocazie, au fost pomeniți și eroi de alte naționalități, nu numai români. A urmat intonarea liedului ”Am avut un camarad”, după care s-a depus o jerbă de flori, iar la cele zece cruci s-au depus garoafe albe.

2878 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1667 vizualizari
20 iun. 2021 19:40

În ultima duminică a fiecărei luni de vară, în centrul Câmpinei va cânta fanfara

Casa de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina a pregătit o serie de evenimente pentru ultimul week-end al fiecărei luni de vară. Sâmbăta sunt organizate diverse spectacole în aer liber, despre care am scris pe larg aici, iar a doua zi, duminica, de la ora 11.00, este pregătită o altă surpriză.

1275 vizualizari
20 iun. 2021 19:23

O săptămână până la alegerile pentru funcția de primar al comunei Șotrile. Bogdan Davidescu, din nou pe lista candidaților

În ultimii ani, singurele referiri despre comuna prahoveană Șotrile în presa națională sunt cele legate de isprăvile lui Bogdan Davidescu, fostul primar, condamnat în anul 2019 pentru pornografie infantilă. O condamnare cu suspendare, în urma căreia Davidescu și-a pierdut mandatul de primar. A fost exclus din PSD, așa, de fațadă, pentru că partidul nu a desemnat un alt candidat la Primărie, la alegerile locale din septembrie 2020. Bogdan Davidescu a candidat din nou, independent, și a câștigat cu 41,22%, față 34,94% cât a obținut principalul său contracandidat, liberalul Gabriel Broșteanu.

Alte stiri recente

1782 vizualizari
20 iun. 2021 11:49

Anunț public privind depunerea solicitării de obținere a avizului de mediu

Municipiul Câmpina, cu sediul în municipiul Câmpina, cod poștal 105600, Bulevardul Culturii nr. 18, județul Prahova, telefoane 0244.337.454, 0244.332.071, fax 0244.371.458, adresă de e-mail: web@primariacampina.ro, titular al planului/programului PUD – ÎMBUNĂTĂȚIREA INFRASTRUCTURII EDUCAȚIONALE ÎN ȘCOALA GIMNAZIALĂ “BOGDAN PETRICEICU HASDEU DIN MUNICIPIUL CÂMPINA, cu amplasamentul în Câmpina, strada Mihail Kogălniceanu, nr. 31, anunță publicul interesat asupra DEPUNERII SOLICITĂRII DE OBȚINERE A AVIZULUI DE MEDIU PENTRU PLANUL/PROGRAMUL MENȚIONAT ȘI DECLANȘAREA ETAPEI DE ÎNCADRARE.

3181 vizualizari
19 iun. 2021 21:09

Dorin Iamandeiu, două medalii pentru Lido Câmpina la endurocros

La Moreni a avut loc sâmbătă, 19 iunie, etapa a patra a Campionatului Național de Endurocros, competiție la care a participat și Dorin Iamandeiu, unul dintre sportivii legitimați la Clubul Sportiv Lido Câmpina, condus de Cătălin Duță.