Comemorarea eroilor români în Germania, episod al parteneriatului rezerviștilor militari din Câmpina și Achern

Actualitate (Categoria articolului)

În cadrul parteneriatului existent între asociațiile rezerviștilor militari din Câmpina și Achern, una dintre prevederi se referă la comemorarea reciprocă a eroilor celor două națiuni.

În baza acestei prevederi, o grupă de rezerviști militari germani din Achern - Renchtal și mai mulți enoriași conduși de preotul Bogdan Stavarachi, de la Capela mortuară Mihai Sturza, au participat la comemorarea eroilor români căzuți în prizonierat în primul război mondial pe aceste meleaguri. Eroii români sunt înmormântați în cimitirul militar din Niederbuhl, cartier al localității Rastatt.
Ceremonialul a început la ora locală 12.00 cu intonarea Imnului de Stat al României, rezerviștii germani prezentând onorul. Apoi a fost oficiată slujba de pomenire a eroilor, unde, pentru prima dată la o asemenea ocazie, au fost pomeniți și eroi de alte naționalități, nu numai români. A urmat intonarea liedului ”Am avut un camarad”, după care s-a depus o jerbă de flori, iar la cele zece cruci s-au depus garoafe albe.

3361 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1047 vizualizari
19 mai 2022 18:53

Ploieștean băut, prins la volan în Câmpina, înainte de 7 dimineața!

Iresponsabilitate incredibilă din partea unui ploieștean în vârstă de 57 de ani, oprit de polițiștii câmpineni în dimineața zilei de 18 mai, la ora 6.45, pe Bulevardul Carol I, pentru un control de rutină. 

1823 vizualizari
19 mai 2022 10:07

Ce au răspuns cei care au vizitat Rafinăria Câmpina la întrebarea ce își doresc în zona respectivă

Ecogen Power SRL, proprietar al imobilului “Rafinăria”, împreună cu Grupul de inițiativă “Rafinăria la prezent” aduc la cunoștința publicului rezultatul consultării cetățenilor câmpineni și nu numai, cu privire la întrebarea “Ce îmi doresc eu de la zona Rafinăriei?”

Alte stiri recente

679 vizualizari
19 mai 2022 22:32

Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a fost prezent la Bursa de Valori Educaționale 2022, de la Ploiești

Timp de trei zile, 17-19 mai 2022, la Palatul Culturii din Ploiești a avut loc ediția a XII-a a Bursei de Valori Educaționale. S-au înscris la acest eveniment 25 de colegii și licee din Ploiești și din alte localități ale județului Prahova, inclusiv Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina.

1740 vizualizari
19 mai 2022 08:35

Societatea MIRAS INTERNATIONAL angajează mai multe categorii de personal pentru punctul de lucru de la Bănești

Societatea MIRAS INTERNATIONAL SRL angajează, pentru punctul de lucru de la Bănești, ȘEF SECȚIE CONFECȚII MONTAJ, MECANIC ÎNTREȚINERE ȘI REPARAȚII, LĂCĂTUȘ CONFECȚII METALICE, OPERATOR CNC, ȘOFER AUTOCAMION.