Organizațiile locale respiră ușurate. PNL a decis să meargă singur la alegerile din 2024

Politică (Categoria articolului)

Biroul Politic Național al PNL, întrunit astăzi la Sinaia, a decis în unanimitate ca partidul să meargă pe liste proprii la toate alegerile din 2024 și nu într-o alianță cu PSD. Asta se va întâmpla anul viitor. Deocamdată, PNL rămâne la guvernare și continuă colaborarea cu PSD.

În ședința de la Sinaia cu liderii de organizații județene, conducerea PNL a prezentat trei scenarii privind alegerile de anul viitor: participarea pe listă proprie, o alianţă cu PSD sau o coaliţie lărgită de dreapta. Decizia a fost ca partidul să meargă singur, pe liste separate la toate cele trei rânduri de alegeri (europarlamentare, locale și parlamentare) și cu un candidat propriu la alegerile prezidențiale. Cu unanimitate de voturi a fost adoptată decizia ca PNL să meargă singur în alegeri, "sub motto-ul istoric al partidului - Prin noi înșine", după cum a afirmat președintele PNL, Nicolae Ciucă, în declarația de presă de la finalul ședinței BPN.
"Doresc să subliniez, încă o dată, fără niciun fel de echivoc, să nu se înţeleagă că prin această decizie PNL a decis o altă abordare la guvernare, vom continua să guvernăm cu PSD. Guvernarea e principala noastră preocupare în prezent. La discuţiile interne am asumat că voi conduce împreună cu liderii de filiale în tot ceea ce înseamnă campanie în 2024. Este cât se poate de natural, în calitate de preşedinte al partidului, nu poţi să îndemni fără să asumi reponsabilitatea la tot ceea ce înseamnă alegerile din 2024", a afirmat Nicolae Ciucă.

Decizia PNL de a merge pe liste proprii la alegerile de anul viitor și nu într-o alianță cu PSD este ceea ce așteptau liberalii din teritoriu. Și nu numai ei, ci și social-democrații. Inclusiv la Câmpina organizațiile locale ale PNL și PSD respiră ușurate. PSD și-a anunțat de luni bune candidatul la Primărie, în persoana Irinei Nistor, deja se discută despre posibile nume pe lista pentru Consiliul Local, sunt binecunoscute contrele dintre cele două partide la nivelul CL, este cunoscută opoziția PSD față de primarul (liberal) Alin Moldoveanu, astfel că, o alianță pentru alegerile de anul viitor, în special pentru cele locale (cu listă comună la CL și actualul primar candidat la Primărie) ar fi bulversat complet cele două organizații locale. Numai ideea de a merge în campanie alături de Alin Moldoveanu le dădea frisoane social-democraților...
Acum, această problemă a fost clarificată și ne așteptăm la o intensificare a contrelor între reprezentanții celor două partide în Consiliul Local și pe rețelele de socializare, mai ales că va urma o perioadă extrem de dificilă, cu multe probleme financiare pentru Câmpina (și nu numai), probleme generate inclusiv de legea și ordonanța austerității, acte normative emise chiar de Guvernul din care fac parte cele două partide. Vă reamintim că pentru Legea 296/2023 ("legea austerității") Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului. Guvernul unei coaliții PSD-PNL care, cel mai probabil, se va reface după alegerile parlamentare din toamna anului viitor. Pe principiul singuri în alegeri, împreună la guvernare.

2085 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 04.11.2023 05:48 Să vedem dacă Pnl-ul va face 15%!.Eu nu cred.Iar cu alianța asta rușinoasă cu pcr-ul( psd-ul) are toate șansele ca la următoarele alegeri să nu prindă nici pragul de 5%.Politicieni mici de tot, rezultate pe măsură.

Politică

907 vizualizari
21 nov. 2023 11:48

Drept la replică din partea AUR Câmpina

3 comentarii

În urma apariției articolului "Ce avem noi aici? Cezar Grama revine în politică, alături de Alexandru Anghel, la AUR Câmpina", publicat pe site-ul nostru în data de 17 noiembrie 2023, am primit din partea Biroului de comunicare al AUR Câmpina un drept la replică pe care în prezentăm integral. 

1619 vizualizari
17 nov. 2023 19:46

Ce avem noi aici? Cezar Grama revine în politică, alături de Alexandru Anghel, la AUR Câmpina

2 comentarii

Pe măsură ce se apropie alegerile, după cum ne așteptam cu toții, pe scena politică locală se produc mișcări interesante, apar nume noi sau se reactivează nume vechi în... partide noi. În această din urmă categorie îi putem include și pe Alexandru Anghel și Cezar Grama, de câteva zile președinte, respectiv vicepreședinte la AUR Câmpina.

Alte stiri recente

239 vizualizari
30 nov. 2023 07:44

La Școala Centrală Câmpina s-a auzit urarea ”La mulți ani, țara mea!”

La Școala Gimnazială Centrală a devenit tradiție organizarea întâlnirilor dintre foști și actuali elevi de la clasa profesoarei de învățământ primar Rodica Zăvoianu. 

1131 vizualizari
29 nov. 2023 21:28

Primim de la cititori. Dezastru ecologic pe albia râului Doftana - tone de griblură, pietriș și asfalt de-a valma

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o serie de imagini cu ceea ce cititorul nostru numește ”dezastrul ecologic de pe albia râului Doftana”.