CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Organizațiile locale respiră ușurate. PNL a decis să meargă singur la alegerile din 2024

- Politică -

Organizațiile locale respiră ușurate. PNL a decis să meargă singur la alegerile din 2024

Biroul Politic Național al PNL, întrunit astăzi la Sinaia, a decis în unanimitate ca partidul să meargă pe liste proprii la toate alegerile din 2024 și nu într-o alianță cu PSD. Asta se va întâmpla anul viitor. Deocamdată, PNL rămâne la guvernare și continuă colaborarea cu PSD.

În ședința de la Sinaia cu liderii de organizații județene, conducerea PNL a prezentat trei scenarii privind alegerile de anul viitor: participarea pe listă proprie, o alianţă cu PSD sau o coaliţie lărgită de dreapta. Decizia a fost ca partidul să meargă singur, pe liste separate la toate cele trei rânduri de alegeri (europarlamentare, locale și parlamentare) și cu un candidat propriu la alegerile prezidențiale. Cu unanimitate de voturi a fost adoptată decizia ca PNL să meargă singur în alegeri, "sub motto-ul istoric al partidului - Prin noi înșine", după cum a afirmat președintele PNL, Nicolae Ciucă, în declarația de presă de la finalul ședinței BPN.
"Doresc să subliniez, încă o dată, fără niciun fel de echivoc, să nu se înţeleagă că prin această decizie PNL a decis o altă abordare la guvernare, vom continua să guvernăm cu PSD. Guvernarea e principala noastră preocupare în prezent. La discuţiile interne am asumat că voi conduce împreună cu liderii de filiale în tot ceea ce înseamnă campanie în 2024. Este cât se poate de natural, în calitate de preşedinte al partidului, nu poţi să îndemni fără să asumi reponsabilitatea la tot ceea ce înseamnă alegerile din 2024", a afirmat Nicolae Ciucă.

Decizia PNL de a merge pe liste proprii la alegerile de anul viitor și nu într-o alianță cu PSD este ceea ce așteptau liberalii din teritoriu. Și nu numai ei, ci și social-democrații. Inclusiv la Câmpina organizațiile locale ale PNL și PSD respiră ușurate. PSD și-a anunțat de luni bune candidatul la Primărie, în persoana Irinei Nistor, deja se discută despre posibile nume pe lista pentru Consiliul Local, sunt binecunoscute contrele dintre cele două partide la nivelul CL, este cunoscută opoziția PSD față de primarul (liberal) Alin Moldoveanu, astfel că, o alianță pentru alegerile de anul viitor, în special pentru cele locale (cu listă comună la CL și actualul primar candidat la Primărie) ar fi bulversat complet cele două organizații locale. Numai ideea de a merge în campanie alături de Alin Moldoveanu le dădea frisoane social-democraților...
Acum, această problemă a fost clarificată și ne așteptăm la o intensificare a contrelor între reprezentanții celor două partide în Consiliul Local și pe rețelele de socializare, mai ales că va urma o perioadă extrem de dificilă, cu multe probleme financiare pentru Câmpina (și nu numai), probleme generate inclusiv de legea și ordonanța austerității, acte normative emise chiar de Guvernul din care fac parte cele două partide. Vă reamintim că pentru Legea 296/2023 ("legea austerității") Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului. Guvernul unei coaliții PSD-PNL care, cel mai probabil, se va reface după alegerile parlamentare din toamna anului viitor. Pe principiul singuri în alegeri, împreună la guvernare.


03 Nov 2023 20:22 2412 vizualizari


Comentarii






  • 04.11.2023 05:48 diss Să vedem dacă Pnl-ul va face 15%!.Eu nu cred.Iar cu alianța asta rușinoasă cu pcr-ul( psd-ul) are toate șansele ca la următoarele alegeri să nu prindă nici pragul de 5%.Politicieni mici de tot, rezultate pe măsură.
1673 vizualizari 17 May 2024 21:36 “Votul de pe 9 iunie trebuie privit ca un referendum local împotriva pasajului subteran rutier” - Irina Mihaela Nistor (candidat PSD pentru funcția de primar al Câmpinei)

“Votul de pe 9 iunie trebuie privit ca un referendum local împotriva pasajului subteran rutier” - Irina Mihaela Nistor (candidat PSD pentru funcția de primar al Câmpinei)

În contextul alegerilor locale din 9 iunie, candidatul PSD pentru funcția de primar al Câmpinei, Irina Mihaela Nistor, subliniază importanța crucială a acestui vot, mai ales în ceea ce privește controversatul proiect al pasajului rutier subteran. Irina Mihaela Nistor consideră că votul din 9 iunie trebuie privit ca un referendum local împotriva acestui proiect și că rămânerea la cârma Primăriei a actualului primar, Alin Moldoveanu, va duce inevitabil la începerea lucrărilor pentru pasaj. 

citeste mai mult
1432 vizualizari 17 May 2024 20:59 Cosmin Raț, candidatul POL la Primăria Câmpina: ”Obiectivul nr. 1 este extinderea spitalului cu urgențe, secție dializă și stație ambulanță”

Cosmin Raț, candidatul POL la Primăria Câmpina: ”Obiectivul nr. 1 este extinderea spitalului cu urgențe, secție dializă și stație ambulanță”

”Continuarea demersurilor începute în anul 2023 pentru extinderea Spitalului Municipal Câmpina cu spații moderne pentru Compartiment Primiri Urgențe, pentru secție de dializă și pentru o stație de ambualnță”, a sintetizat Cosmin Raț, candidatul Partidului Oamenilor Liberi la funcția de primar al municipiului Câmpina, la alegerile din 9 iunie, obiectivul primordial.

citeste mai mult
1543 vizualizari 17 May 2024 20:28 Valentin Negoiță, candidat PNL la Consiliul Local Câmpina: ”Voi face o altfel de politică!”

Valentin Negoiță, candidat PNL la Consiliul Local Câmpina: ”Voi face o altfel de politică!”

Valentin Negoiță, candidat din partea Partidului Național Liberal la Consiliul Local Câmpina, la alegerile din 9 iunie, a fost invitatul nostru, în cadrul unei emisiuni electorale.

citeste mai mult
773 vizualizari 16 May 2024 20:04 Reamenajarea zonei Fântâna cu Cireși, una dintre prioritățile lui Bogdan Ene și Alianței Dreapta Unită

Reamenajarea zonei Fântâna cu Cireși, una dintre prioritățile lui Bogdan Ene și Alianței Dreapta Unită

Una dintre prioritățile incluse în programul electoral al candidatului Alianței Dreapta Unită (USR - PMP - Forța Dreptei) la funcția de primar al municipiului Câmpina, Bogdan Ene, precum și a întregii alianțe este reamenajarea zonei de agrement Fântâna cu Cireși.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV