Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina de miercuri, 29 martie, s-a aflat și proiectul privind desființarea Serviciului Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare Câmpina, întreaga activitate a acestuia urmând a fi preluată de un compartiment din cadrul Aparatului de specialitate al primarului.
Serviciul de Administrare a Pieței Centrale Câmpina a fost înființat în septembrie 2005, iar până în anul 2019 a funcționat prin autofinanțare, după care s-a trecut și pe subvenții de la bugetul local, în condițiile în care chiriile încasate de la piață au devenit venit la bugetul local și nu au mai rămas în bugetul Serviciului Public. O prevedere legală despre care ar merita să vorbim separat. Din punct de vedere al personalului, Serviciul Piață avea 25 de posturi, din care erau ocupate 17, iar prin mutarea întregii activități în cadrul unui compartiment din subordinea primarului se va face o reducere de nouă posturi, după cum scrie în referatul de aprobare al proiectului inițiatorul acestuia, primarul Alin Moldoveanu. În plus, cuantificând aceste reduceri, în același document se menționează o economie la bugetul local de 620.000 lei anual.
În plenul Consiliului Local Câmpina, după cum puteți vedea în materialul video, nimeni nu a avut absolut nimic de spus, iar desființarea Serviciului Public de Exploatare a Pieței Centrale s-a făcut cu 11 voturi ”pentru” - Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu, Lorena Iordache (Partidul Verde), Liviu Briciu, Cosmin Raț (POL), Dan Nica, Florin Marcu (PNL), Costel Filip (independent), Viorica Vane, Valentin Crețu (USR), Marius Anghelescu (PMP).
În mai 2021, același proiect întrunea numai 5 voturi ”pentru” - Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu, Liviu Briciu, Cosmin Raț și Costel Filip, iar desființarea Serviciului de Administrare a Pieței Centrale era respinsă de Consiliul Local. Apoi, în ședința din martie 2022, proiectul a fost din nou pus în discuția consilierilor câmpineni, adunând doar 4 voturi ”pentru” - Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu, Liviu Briciu, Costel Filip. Prin urmare, unii dintre cei care la ședințele anterioare s-au abținut sau au votat împotriva acestui proiect, acum au votat în favoarea sa și, implicit, în favoarea primarului Alin Moldoveanu, inițiatorul acestui proiect.
Încetarea efectivă a activității Serviciului de Administrare a Pieței Centrale Câmpina va deveni operațională de la 1 iunie 2023. Din acel moment, Piața Centrală va deveni un compartiment în subordinea primarului, care va include piața și parcările, pentru că, la ședința din 29 martie a fost modificată și organigrama Primăriei, subiect despre care vom scrie separat.
La finalul acestei săptămâni, sâmbătă și duminică, pe esplanada Casei Tineretului vor avea loc primele două concerte din cadrul evenimentului Câmpina Summer Park Music.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.