Grindină uriașă în Prahova, inclusiv în localități din apropierea Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

Căderi masive de grindină, noaptea trecută, în mai multe localități din județul Prahova. La Breaza și Comarnic, însă, grindina a fost de dimensiuni neobișnuit de mari, iar imaginile spun totul.

La Breaza, Comarnic, Brebu, Ariceștii Rahtivani și Filipeștii de Pădure, dar și în zona Barajului Paltinu, a plouat cu... grindină, pe alocuri pământul fiind acoperit complet de bucățile de gheață. Totuși, ca la Breaza și Comarnic, parcă nu a fost nicăieri. Specialiștii de la ANM explică acest fenomen neobișnuit prin faptul că, în ultima perioadă, temperaturile au fost foarte ridicate, ajungând chiar la 30-31 grade Celsius. S-a produs, practic, dezlocuirea unei mase de aer cald tropical, de către o masă de aer polar, iar acest lucru a dus la căderile masive de grindină de noaptea trecută. 
Vremea rea va continua. Din această după-amiază, de la ora 16.00, până mâine (joi, 21 septembrie), ora 10.00, județul Prahova se va afla sub incidența codului portocaliu de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată și se vor înregistra cantități importante de precipitații, între 50 și 70 l/mp. 

În scopul prevenirii efectelor negative provocate de instabilitatea atmosferică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” al judeţului Prahova recomandă cetăţenilor să îndepărteze copacii sau ramurile uscate, să asigure sau să înlăture, după caz, elementele de construcție aflate în echilibru instabil, care pe timp de vijelie, ar putea cădea şi provoca victime ori pagube materiale.
"
Pentru evitarea producerii unor evenimente care vă pot afecta viața și bunurile, pe timpul vântului puternic, a căderilor de grindină sau a descărcărilor electrice atmosferice, adăpostiți-vă în locuințe sau alte spații închise care să vă asigure protecția și deconectați aparatura casnică. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate. Având în vedere posibilitatea averselor cu căderi importante de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale", se precizează în comunicatul remis de ISU Prahova..

(Foto de la cititori)

12835 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Adrian 20.09.2017 15:43 Campina este totusi ferita, iar de cand cu rachetele anti-grindina, chiar ca parca nu mai sunt probleme. Am cunostinte la Brebu, care spun ca a fost jale!

Actualitate

7 vizualizari
06 iun. 2023 08:02

Consilierii câmpineni vor avea o nouă discuție pentru a stabili soarta blocului de necesitate

Blocul de necesitate din Câmpina a fost finalizat în anul 2016, iar de atunci niciuna dintre administrațiile câmpinene nu a reușit să găsească soluții pentru îndeplinirea scopului pentru care a fost construit acest bloc - mutarea oamenilor din blocurile cu risc seismic, pe perioada desfășurării lucrărilor de consolidare a acelor blocuri.

956 vizualizari
05 iun. 2023 18:48

Primim de la cititori. Din nou despre copacii măcelăriți din Câmpina

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis aceste imagini și un scurt comentariu, subiectul fiind unul care s-a mai discutat la nivelul Câmpinei fără a se ajunge vreodată la o soluție unanim acceptată - toaletarea copacilor.

Alte stiri recente

1147 vizualizari
05 iun. 2023 15:20

Programul handbalistelor de la CS Câmpina la turneul final de la Suceava

Turneul final al Campionatul Național de Handbal Feminin pentru Juniori IV se desfășoară în perioada 7-11 iunie, la Suceava. La turneul final la care participă cele mai bune 16 echipe din țară se află și CS Câmpina, antrenor Daniel Vasile.

1461 vizualizari
05 iun. 2023 14:03

Fotbal în Prahova. La mijlocul săptămânii au loc semifinalele Cupei și o restanță

La mijlocul acestei săptămâni, în fotbalul prahovean sunt programate mai multe partide. Este vorba de semifinalele fazei județene a Cupei României, dar și o restanță din campionat. Iată programul complet al acestor meciuri și delegările: