CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Grindină uriașă în Prahova, inclusiv în localități din apropierea Câmpinei

- Actualitate -

Grindină uriașă în Prahova, inclusiv în localități din apropierea Câmpinei

Căderi masive de grindină, noaptea trecută, în mai multe localități din județul Prahova. La Breaza și Comarnic, însă, grindina a fost de dimensiuni neobișnuit de mari, iar imaginile spun totul.

La Breaza, Comarnic, Brebu, Ariceștii Rahtivani și Filipeștii de Pădure, dar și în zona Barajului Paltinu, a plouat cu... grindină, pe alocuri pământul fiind acoperit complet de bucățile de gheață. Totuși, ca la Breaza și Comarnic, parcă nu a fost nicăieri. Specialiștii de la ANM explică acest fenomen neobișnuit prin faptul că, în ultima perioadă, temperaturile au fost foarte ridicate, ajungând chiar la 30-31 grade Celsius. S-a produs, practic, dezlocuirea unei mase de aer cald tropical, de către o masă de aer polar, iar acest lucru a dus la căderile masive de grindină de noaptea trecută. 
Vremea rea va continua. Din această după-amiază, de la ora 16.00, până mâine (joi, 21 septembrie), ora 10.00, județul Prahova se va afla sub incidența codului portocaliu de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată și se vor înregistra cantități importante de precipitații, între 50 și 70 l/mp. 

În scopul prevenirii efectelor negative provocate de instabilitatea atmosferică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” al judeţului Prahova recomandă cetăţenilor să îndepărteze copacii sau ramurile uscate, să asigure sau să înlăture, după caz, elementele de construcție aflate în echilibru instabil, care pe timp de vijelie, ar putea cădea şi provoca victime ori pagube materiale.
"
Pentru evitarea producerii unor evenimente care vă pot afecta viața și bunurile, pe timpul vântului puternic, a căderilor de grindină sau a descărcărilor electrice atmosferice, adăpostiți-vă în locuințe sau alte spații închise care să vă asigure protecția și deconectați aparatura casnică. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate. Având în vedere posibilitatea averselor cu căderi importante de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale", se precizează în comunicatul remis de ISU Prahova..

(Foto de la cititori)


20 Sep 2017 12:55 13165 vizualizari


Comentarii


  • 20.09.2017 15:43 Adrian Campina este totusi ferita, iar de cand cu rachetele anti-grindina, chiar ca parca nu mai sunt probleme. Am cunostinte la Brebu, care spun ca a fost jale!
Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
809 vizualizari 25 May 2024 15:58 La Florești, un tânăr băut s-a urcat pe un ATV, dar plimbarea lui a fost oprită de... polițiști

La Florești, un tânăr băut s-a urcat pe un ATV, dar plimbarea lui a fost oprită de... polițiști

Polițiștii au oprit vineri seară, la Florești, un ATV, condus de un tânăr de 24 ani, din localitate. 

citeste mai mult
1524 vizualizari 23 May 2024 07:47 Un bărbat cu permisul de conducere suspendat, victima unui accident rutier pe DN1, la Nistorești

Un bărbat cu permisul de conducere suspendat, victima unui accident rutier pe DN1, la Nistorești

Pe DN1, la Nistorești, a avut loc miercuri, 22 mai, în jurul orei 22.30, un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unuia dintre conducătorii auto implicați, care avea permisul de conducere suspendat.

citeste mai mult
14297 vizualizari 22 May 2024 23:04 La Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina s-au înscris aproape 3.000 candidați

La Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina s-au înscris aproape 3.000 candidați

2.994 cereri de înscriere au fost depuse pentru sesiunea de admitere din mai - iunie 2024 la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, unde sunt scoase la concurs 1.340 locuri.

citeste mai mult
1103 vizualizari 22 May 2024 21:05 Conferință la Muzeul Memorial ”B.P. Hasdeu” privind valorificarea potențialului cultural după lucrările de restaurare

Conferință la Muzeul Memorial ”B.P. Hasdeu” privind valorificarea potențialului cultural după lucrările de restaurare

La Muzeul Memorial ”B.P. Hasdeu” din Câmpina a avut loc luni, 20 mai 2024, o conferință privind valorificarea potențialului cultural odată cu încheierea lucrărilor de restaurare a Castelului ”Iulia Hasdeu”.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV