Din nou despre Parcul de la Soldat. Stadiul lucrărilor - 85%, calitatea lucrărilor - aflăm la primăvară, valoarea penalităților - în creștere

Actualitate (Categoria articolului)

Aproape că nu a fost ședință a Consiliului Local Câmpina, cel puțin în a doua jumătate a anului trecut, la care să nu se discute despre lucrările de modernizare a Parcului de la Soldat, cea mai importantă investiție a administrației locale începută în 2018 și care, probabil, se va termina în noul an. Discuții normale în condițiile în care la aceste lucrări au apărut numeroase probleme. La ultima ședință a Consiliului Local din 2018 am aflat că lucrările sunt realizate în proporție de 85%, că penalitățile de întârziere sunt percepute în continuare și au ajuns undeva la 37.000 lei și că, probabil, parcul se va termina în primăvară, la un an de la demararea lucrărilor (al căror termen contractual inițial era de patru luni).

La ședința din decembrie 2018, primarul Horia Tiseanu a propus, în cadrul rectificării bugetare, reducerea de la 1.682.780 lei la 1.400.000 lei a sumei alocate modernizării Parcului de la Soldat, o reducere corespunzătoare procentului de realizare a lucrărilor în 2018 (85%), diferența urmând a fi realizată și plătită în 2019. "Din păcate, nu se reușește finalizarea lucrărilor în 2018, firma mai are de realizat acolo cam 15% din lucrări și de aceea propun diminuarea sumei pentru această investiție", a spus primarul Horia Tiseanu. (video)
La insistențele consilierului Daniel Ioniță, viceprimarul Adrian Pițigoi a explicat din nou care este situația acestor lucrări din punctul de vedere al administrației locale: "Un contract este în vigoare până la terminarea garanției. Toate termenele de execuție au fost depășite. Aplicăm penalități și cred că astăzi valoarea lor este undeva la 37.000 lei. Când se va relua lucrarea? Poate în ianuarie, poate în februarie, poate în martie, când vremea o va permite. Totuși, trebuie să știți că penalitățile vor curge până în momentul recepției acestei lucrări. Poate că este bine că trece o iarnă peste un șantier neterminat pentru că vom vedea efectele și tot ce nu este în regulă va fi refăcut", a afirmat viceprimarul Adrian Pițigoi. (video)
La jumătatea lunii decembrie scriam despre dalele noi montate pe aleile parcului, unele dintre aceste dale fiind deja crăpate. Ei bine, trebuie să știți că respectivele dale au fost înlocuite de constructor cu câteva zile înainte de sistarea lucrărilor. (foto)
Vă reamintim, modernizarea Parcului de la Soldat a început pe 24 aprilie 2018, firma executantă fiind Construct Edil SRL Câmpineanca din județul Vrancea.

Citiți și: "Eterna și fascinanta" poveste a lucrărilor din Parcul de la Soldat, care nu se mai termină...

4489 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1951 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

1947 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

798 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

161 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.