CÂMPINA CURATĂ 2018 - Campania noastră și a voastră

Actualitate (Categoria articolului)

Lansăm de astăzi o nouă ediție a campaniei "Câmpina curată", practic, o nouă încercare de a convinge pe toată lumea că nu putem avea o localitate curată decât dacă ne implicăm cu toții: cetățeni, asociații de proprietari, agenți economici, instituții publice, autorități locale, operator de salubritate. Să arătăm împreună realitatea și să tragem semnale de alarmă atunci când este cazul.

Campania de anul trecut a scos la iveală și aspecte pozitive, legate de implicarea civică, de reacții prompte ale autorităților locale, dar și foarte multe probleme. Vă spuneam atunci că nici noi nu ne-am așteptat ca în Câmpina noastră și a voastră să existe atât de mult gunoi, atât de multe zone invadate de mizerie, să existe atâta nepăsare din partea unora, atâta lipsă de civilizație, dar și o mult prea mare îngăduință din partea autorităților în multe cazuri. După cum reiese din raportul Poliției Locale Câmpina, în 2017 au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale pentru abandonarea deșeurilor în locuri nepermise; 26 de sancțiuni pentru aruncarea cojilor de semințe pe domeniul public (în general, în parcuri); 6 sancțiuni contravenționale pentru distrugerea spațiilor verzi. Nu știm dacă este mult sau puțin, cert este că probleme sunt în continuare. Câmpina este un oraș frumos și îl iubim cu toții. Sigur, are multe probleme și le știm, ne confruntăm cu ele zi de zi. Dar măcar la cele legate de curățenie, care nu sunt chiar atât de complicate și de nerezolvat, haideți să ne implicăm cu toții, să demonstrăm că încă mai există spirit civic, iar din partea autorităților locale așteptăm deschidere și, bineînțeles, colaborare. Și rămâne valabil ceea ce am spus și cu alte ocazii - Câmpina nu înseamnă doar centrul localității.

Așteptăm de la cititorii noștri imagini (foto și video) pozitive și negative. Imagini prin care să ne arătați implicarea în activitatea de curățenie, dar și imagini cu gunoaie, cu mizerie, cu locuri care ar putea fi catalogate ca pete pe obrazul Câmpinei, cu persoane care aruncă gunoaiele la întâmplare etc. Haideți să nu iertăm pe nimeni pentru că trăim, învățăm, muncim aici, pentru că respirăm aici și cu toții vrem să respirăm aer curat. Puteți trimite fotografii și filmulețe la adresa de e-mail: tv.online.campina@gmail.com sau le puteți posta pe pagina noastră de Facebook - Campinatv.

4307 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

578 vizualizari
07 dec. 2023 18:43

Tribunalul Ilfov a admis suspendarea hotărârii privind terenurile de pe râul Doftana

Joi, 7 decembrie 2023, a fost primul termen în procesul intentat de societățile Elsid și Electrocarbon împotriva Consiliului Local Câmpina și Primăriei Câmpina pentru suspendarea hotărârii privind aprobarea îndeplinirii procedurilor de radiere din Cartea Funciară a dreptului de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea celor două societăți asupra terenurilor aparținând municipalității, situate pe albia râului Doftana, acolo unde Elsid și Electrocarbon au investiții în domeniul energetic.

1856 vizualizari
06 dec. 2023 20:58

Clubul Sportiv Câmpina va avea un nou Comitet Director. Consilierii au fost de acord cu cea mai mare parte a modificărilor aduse de Cosmin Raț

1 comentarii

Vă informam recent că pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local din 29 noiembrie 2023 se afla și un proiect privind modificarea condițiilor pentru alcătuirea Comitetului Director al Clubului Sportiv Câmpina, proiect inițiat de consilierul Cosmin Raț.

Alte stiri recente

1223 vizualizari
07 dec. 2023 21:30

A fost lansat proiectul Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat la Câmpina

Joi seară, într-un spațiu elegant și bine pus la punct din clădirea BCR, din centrul municipiului Câmpina, a avut loc lansarea proiectului Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat în Câmpina.

667 vizualizari
07 dec. 2023 13:54

S-a încheiat votul pentru proiectele propuse la Câmpina pentru bugetare participativă. Cinci proiecte au strâns 451 voturi

În seara zilei de 6 decembrie s-a încheiat votul pentru proiectele propuse a fi realizate prin bugetare participativă. Cele cinci proiecte admise au adunat 451 voturi.