Lansăm de astăzi o nouă ediție a campaniei "Câmpina curată", practic, o nouă încercare de a convinge pe toată lumea că nu putem avea o localitate curată decât dacă ne implicăm cu toții: cetățeni, asociații de proprietari, agenți economici, instituții publice, autorități locale, operator de salubritate. Să arătăm împreună realitatea și să tragem semnale de alarmă atunci când este cazul.
Campania de anul trecut a scos la iveală și aspecte pozitive, legate de implicarea civică, de reacții prompte ale autorităților locale, dar și foarte multe probleme. Vă spuneam atunci că nici noi nu ne-am așteptat ca în Câmpina noastră și a voastră să existe atât de mult gunoi, atât de multe zone invadate de mizerie, să existe atâta nepăsare din partea unora, atâta lipsă de civilizație, dar și o mult prea mare îngăduință din partea autorităților în multe cazuri. După cum reiese din raportul Poliției Locale Câmpina, în 2017 au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale pentru abandonarea deșeurilor în locuri nepermise; 26 de sancțiuni pentru aruncarea cojilor de semințe pe domeniul public (în general, în parcuri); 6 sancțiuni contravenționale pentru distrugerea spațiilor verzi. Nu știm dacă este mult sau puțin, cert este că probleme sunt în continuare. Câmpina este un oraș frumos și îl iubim cu toții. Sigur, are multe probleme și le știm, ne confruntăm cu ele zi de zi. Dar măcar la cele legate de curățenie, care nu sunt chiar atât de complicate și de nerezolvat, haideți să ne implicăm cu toții, să demonstrăm că încă mai există spirit civic, iar din partea autorităților locale așteptăm deschidere și, bineînțeles, colaborare. Și rămâne valabil ceea ce am spus și cu alte ocazii - Câmpina nu înseamnă doar centrul localității.
Așteptăm de la cititorii noștri imagini (foto și video) pozitive și negative. Imagini prin care să ne arătați implicarea în activitatea de curățenie, dar și imagini cu gunoaie, cu mizerie, cu locuri care ar putea fi catalogate ca pete pe obrazul Câmpinei, cu persoane care aruncă gunoaiele la întâmplare etc. Haideți să nu iertăm pe nimeni pentru că trăim, învățăm, muncim aici, pentru că respirăm aici și cu toții vrem să respirăm aer curat. Puteți trimite fotografii și filmulețe la adresa de e-mail: tv.online.campina@gmail.com sau le puteți posta pe pagina noastră de Facebook - Campinatv.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.