Vineri, 25 noiembrie, cu începere de la ora 15.30, Consiliul Local Câmpina se va întruni într-o ședință extraordinară, unde se va discuta rectificarea bugetului local, proiect propus de primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.
Sunt foarte multe lucruri de spus despre această rectificare a bugetului local, atât pozitive, cât și altele care ridică unele semne de întrebare. Vom încerca să supunem atenției opiniei publice și chiar a unora dintre consilieri (pentru că sunt destui, din păcate, care nu citesc proiectele de hotărâre) o serie de lucruri interesante, din ambele categorii.
Astfel, conform proiectului de hotărâre, bugetul local al municipiului Câmpina primește 240.000 lei din cota de sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale.
În același timp, scad, în multe cazuri consistent, sumele pentru cheltuielile de personal, astfel:
- 422.400 lei la Autorități executive (acolo unde sunt încadrați cei mai mulți dintre angajații Primăriei);
- 28.000 lei la Serviciul Public de Evidență a Persoanei;
- 115.000 lei la Poliția Locală;
- 5.000 lei la Biblioteca Municipală;
- 4.000 lei la Atelierul Reparații Străzi.
În total, valoarea cu care scad cheltuielile de personal este de 574.400 lei.
Sunt și două instituții, unde se suplimentează sumele alocate pentru cheltuielile de personal:
- 26.000 lei la Muzeul Memorial ”B.P. Hasdeu”;
- 3.000 lei la Protecția Civilă.
Acestea ar fi câteva dintre cele mai interesante cifre din proiectul de rectificare a bugetului local, dar - așa cum spuneam - mai sunt multe alte lucruri interesante asupra cărora vom reveni.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.